Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кр пыль мишури.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
255.48 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Україні

Харьківский национальний автомобильно-дорожній університет

Кафедра экології

КУРСОВА РОБОТА

з дисципліни «Процеси пилегазоулавлювання»

Виконала:

ст.гр.Дек-31

Мішура О.Р.

Проверила:

Малєй О.В.

Харків 2012

ЗМІСТ

1. Вихідні дані

2. Вступ

3. Технологія виробництва продукції підприємства

4. Технологічні викиди на підприємстві

5. Обґрунтування технологічної схеми пилогазоочистки

6. Розрахунок та вибір конструктивних параметрів циклонів Скрубер Вентурі та краплеуловлювача

7. Висновки

8. Перелік посилань

9. Додатки

1. Вихідні дані

1. Тип змішувачів установки – Д-617-2

2. Q очищуваного газу – 24000 м3/год

3. Запилення газу, год/м3

а=116,3

б=71,4

в=7,9

г=0,36

2.Вступ

Промислове виробництво та інші види господарської діяльності людей супроводжуються виділенням у повітря приміщень і в атмосферне повітря різних речовин, що забруднюють повітряне середовище. У повітря надходять аерозольні частинки (пил, дим, туман), гази, пари, а також мікроорганізми і радіоактивні речовини.

На сучасному етапі для більшості промислових підприємств очистка вентиляційних викидів від шкідливих речовин є одним з основних заходів щодо захисту повітряного басейну. Завдяки очищенню викидів перед їх надходженням в атмосферу, запобігається забруднення атмосферного повітря. Циклони є найбільш поширеними апаратами газоочистки, широко застосовуваними для відділення пилу від газів і повітря (у тому числі аспіраційного) в самих різних галузях промисловості: в чорної і кольорової металургії, хімічної та нафтової промисловості, промисловості будівельних матеріалів, енергетиці та ін

Метою курсової роботи є закріплення теоретичних знань, отриманих в процесі вивчення курсу «Процеси пилогазоочистки» та набуття практичних навичок самостійного рішення з оцінки впливу промислових підприємств на навколишнє природне середовище. А також засвоєння методів підбору технічних засобів і розрахунок їх габаритів, необхідних для очистки викидів, діяльність яких спрямована на зниження шкідливого впливу підприємства на навколишнє середовище.

Одним із головних завдань охорони навколишнього середовища є забезпечення нормальної роботи пилоочисного установок, так як пил є основним джерелом забруднення.

3. Технологія виробництва продукції підприємства

Технологія приготування асфальтобетонної суміші складається з наступних щих основних етапів:

1. Підготовка мінеральних матеріалів (подача зі складу навантажувачем, екскаватором або іншою машиною мінеральних матеріалів до змішувача; попереднє дозування піску і щебеню і подача їх в сушильний барабан; просушка і нагрів мінеральних матеріалів; поділ їх по фракції; точне остаточне дозування щебеню, піску, порошку) .

2. Підготовка бітуму (подача зі сховища в бітумоплавілку, видалений-ня вологи, нагрівання до робочої температури, дозування підігрітого бітуму).

3. Перемішування мінеральних матеріалів з бітумом.

4. Вивантаження готової асфальтобетонної суміші в накопичувальний бункер або автомобіль.

У технологічний процес приготування асфальтобетонної суміші входить ще ряд операцій, пов'язаних з приготуванням і переробкою від-ділових матеріалів, а також вантажно-розвантажувальні і транспортні опера-ції.

Технологічна схема виробництва асфальтобетонної суміші може бути розділена на 3 самостійні технологічні лінії, які обсягів по-Діня біля змішувального агрегату:

Перший лінія - подача щебеню, відсіву та піску;

Друга лінія - подача мінерального порошку;

Третя лінія - подача в'яжучого.

Асфальтобетонний завод містить чотири цехи: каменедробильний; мі-мінерального порошку (дробильно-розмольно) і бітумний. У каменедробильному цеху здійснюються: розвантаження каменю з залізно-дорожніх вагонів, що прибули з кар'єру і створінь складу каменю; подача каменю до дробарці; переробка каменю на щебінь (первинне дроблення, рас-сортування каменя по фракціях з відсівом великих фракцій, вторинне дроб-лення з повторної розсортуванням); створення складів щебеню по фракціям; подача щебеню до змішувача.

У цеху мінерального порошку також здійснюється перші дві опера-ції (розвантаження каменю з вагона в транспортні засоби) і подача каменю до дробарці, оскільки порошок готують із вапняного каменю. Потім йдуть: дроблення дрібного каменю або щебеню в валкової або інший дробарці; про-сушка вапняного щебеня; розмел в кульових млинах; зберігання порошку на складі; подача порошку в змішувач.

Робота бітумного цеху відбувається за технологією: вивантаження бітуму з бункерних напіввагонів в сховище; попередній розігрів бітуму до температури текучості; перекачка в бітумоплавильної або обігрівальні тенти; розігрів в бітумоплавильної до робочої температури; подача бітуму в змішувач.

Основою будь-якого АБЗ є змішувальні цехи, які є одним з основних джерел димо-та пилоутворення. Причина тому неповне згоряння палива і велика кінетична енергія газів, здатна нести дрібні частинки мінералів. Неповне згоряння палива обумовлено, з одного боку, камерою згоряння топок сушильних барабанів, з іншого боку, конструкцією застосовуваних форсунок, мають довгий витягнутий факел.

Боротьбу з пилом і димом при роботі асфальтозмішувачі слід вести по двох напрямах, домагаючись: уловлювання та очищення газів, що відходять із сушильного барабана; ліквідації причин пило-та димоутворення шляхом поліпшення технології процесу підігріву мінеральних матеріалів.

Мінеральні матеріали надходять залізничним або автомо-більний транспортом на завод, розвантажуються, як правило, на майданчику з твердим покриттям в окремі приміщення, звідки по підземній галереї за допомогою транспорту та стрічкового конвеєра подається в агрегати харчування. Кожен агрегат призначений для зберігання окремого мінерального матеріалу. У подальшому за допомогою стрічкового конвеєра (холодний елеватор) мінеральні матеріали надходять в сушильний барабан, де підігріваються до температури 200ºС і далі за допомогою гарячого елеватора подаються на гуркіт, за допомогою якого розділяються на окремі складові, посту-Пающіє в бункери - дозатори. Бітум надходить залізничним транспор-том, розвантажується в бітумохраніліща, нагрівається в ньому до текучого перебуваючи-ня, стікає в приямок і за допомогою насоса закачується в бітумоплавильної котли. У бітумоплавильної котлах при температурі 100°С бітум зневоднений-ється і в подальшому розігрівається до температури 150-170°С і подається в дозувальний бак. Мінеральний порошок надходить на завод автомобільним транспортом, завантажується в спеціальні сховища, звідки перекачується пневмотранспортом в агрегат харчування. У подальшому отдозірованние кам'яні матеріали, а також бітум, надходять в змішувач. У змішувачі мінеральні матеріали перемішуються від 10 до 30 секунд між собою, впорскується в змішувач бітум, після чого продовжується змішання бітуму з мінеральними складовими протягом 30-40 секунд в залежності від типу готується суміші. Чим більше з-тримання крупного заповнювача в складі асфальтобетонної суміші, тим мен-ше час перемішування. Час перемішування пов'язано також з в'язкістю використовуваного бітуму. Температура приготування суміші вивантажується в авто-транспортний засіб або в бункер-накопичувач готової суміші.

Агрегати харчування асфальтозмішувальних установок призначені для дозування мінеральних матеріалів (вологих і холодних піску і щебеню різних фракцій в заданих пропорціях) і рівномірної подачі їх транс-портером в сушильний барабан.

Сушильний барабан використовується для просушування та нагрівання до за-даної температури піску і щебеню декількох фракцій. Вони складаються з бару-банів, паливного обладнання, баків для палива і системи знепилювання. Сушильні барабани безперервної дії просушують і нагрівають пісок і щебінь гарячими газами за принципом протитечії, тобто матеріали пе-редвігаются поступово назустріч гарячим газам, які утворюються в су-Шильнов барабані від згоряння добре розпорошеного основного рідкого топ-лива. В якості основного палива використовують мазут. Агрегати мінерального порошку призначені для прийому з транс-кравців коштів, зберігання і подачі мінерального порошку в дозатор суміші-тельного агрегату. Агрегати мінерального порошку складаються з силосних банок різної місткості, обладнання для транспортування та підйому мінерального порошку, фільтрів при використанні пневмоподачі, указате-лей рівня, аераційного пристрої, затворів і насосів.

Змішувальні агрегати призначені для сортування нагрітих камен-них матеріалів, їх дозування і перемішування, видачі готової суміші. Вони складаються з елеватора, сортувальної установки, ємностей для зберігання невеликої кількості гарячих піску і щебеню по фракціям, а також холодно-го мінерального порошку, бункера по масі, пристрої для дозування мі-ральних складових асфальтобетонних сумішей, бітумного дозатора з бі-тумопроводамі, кранами і розподільними трубами, мішалками і раз-грузочних пристрої.

Бункера готової асфальтобетонної суміші призначені для зберігання її протягом деякого часу, що забезпечує рівномірну і безперервну роботу АБЗ при зменшеній кількості транспортних засобів, відвозили готову суміш до місць укладання. Зменшення їх кількості досягається за рахунок скорочення тривалості завантаження. Бункер може бути одне або двох секційним. Його місткість повинна бути рівна продуктивності змішувача. Система обприскування призначена для нанесення на внутрішню поверхню ковша скіпового підйомника і кузова автомобіля тонкого шару солярового масла або дизельного палива, службовця для запобігання на-Ліпанах на зазначені поверхні гарячої асфальтобетонної суміші.