Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР ОС-2 2008 рік.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Державний комітет зв’язку та інформатизації україни

Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

Методичні вказівки

для виконання контрольної роботи

з дисципліни “Основи схемотехніки” ч. 2

для підготовки бакалаврів за напрямком

“Телекомунікації”, “Інформаційні мережі”

Київ 2008

ЗМІСТ

сторінка

Вступ 3

1. Література 4

3. Завдання на контрольну роботу 4

4. Правила виконання і оформлення контрольної роботи 8

5. Методичні вказівки з проектування лінійного підсилювача 9

5.1. Загальні питання схемотехніки лінійних підсилювачів 9

5.2. Принципова схема підсилювача 13

5.3. Розрахунок лінійного підсилювача 15

6. Підготовка до захисту контрольної роботи 24

7. Додаток 26

ВСТУП

В процесі проектування пропонується ознайомитися з принципами побудови функціональних і принципових схем підсилювачів, що використовуються в телекомунікаційних системах і розрахувати трикаскадний підсилювач на біполярних транзисторах.

Оскільки проектування ведеться до деякої міри паралельно з вивченням самої дисципліни, то, перш ніж приступити до виконання роботи, необхідно ознайомитися з основним змістом наступних розділів програми:

1. Основні показники підсилювачів.

2. Основи теорії зворотного зв'язку.

3. Принципи побудови підсилювальних схем.

4. Каскади попереднього підсилення.

5. Вихідні і передвихідні каскади підсилення.

Ознайомлення з зазначеними розділами виконується за одним з трьох підручників [I, 2, 3].

Варто мати на увазі, що підручники [I, 2, 3] при виконанні проекту можуть використовуватися тільки як допоміжний матеріал, оскільки питання проектування лінійних підсилювачів знайшли почасти відображення лише в [1]. Детально методика проектування лінійних підсилювачів з допущеними спрощеннями викладена в методичній розробці [4], яку рекомендується використовувати з метою скорочення термінів виконання проекту.

Яких-небудь відомостей по коректорах сполучних ліній в навчальній літературі немає. Всі необхідні інформаційні відомості і розрахункові співвідношення приводяться в даній методичній розробці.

Вихідні дані для проектування і методичні вказівки складені таким чином, що для виконання проекту можна не користуватися якою-небудь іншою літературою (навіть довідковою). Необхідний обсяг довідкових даних зазначений у додатках. Для бажаючих застосувати більш різноманітний асортимент елементної бази достатній, але обмежений довідковий матеріал зазначений у списку літератури.

Мета проектування будь-якої радіоелектронної апаратури являє собою створення апаратури з заданими якісними характеристиками при можливо менших витратах на її розробку й експлуатацію. Процес проектування звичайно прийнято розділяти на кілька стадій: технічна пропозиція (обгрунтовується доцільність і можливість створення апаратури), ескізний проект (розробка функціональних схем, вибір конструктивного оформлення) , технічний проект (розробка принципових схем, макетування апаратури, її випробовування і видача конструкторської документації), робочий проект (остаточне відпрацьовування повного комплекту конструкторської документації).

Комплекс робіт, що виконуються в процесі курсового проектування, реалізується на стадії технічного проектування за технічним завданням, сформульованому в ескізному проекті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]