Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нестеренко Скез курсач.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.36 Mб
Скачать

Державний університет інформаційно- комунікаційних технологій кафедра кс

КУРСОВИЙ ПРОЕКТ

З ДИСЦИПЛІНИ : “ СКЕЗ ч.2 ”

НА ТЕМУ: ТЕХНІЧНА РЕАЛІЗАЦІЯ КОМУТАЦІЙНОГО ПОЛЯ СТАНЦІЇ МТ-20/25

(варіант –1)

СТУДЕНТА ГРУПИ_ІМД-41___________________________________________________

Нестеренка Андрія Миколайовича___________________________

ДАНИЙ КУРСОВИЙ ПРОЕКТ ПЕРЕВІРЕНИЙ І ДОПУЩЕНИЙ

ДО ЗАХИСТУ

КЕРІВНИК

СТОРЧАК К.П.

_____”__________________2011 р.

КУРСОВИЙ ПРОЕКТ ВИКОНАНИЙ НА________________________________

І ПРИ ЗАХИСТІ НА КАФЕДРІ_____КС____ОЦІНЕНИЙ НА________________

Київ 2011 р.

ЗМІСТ

Вступ

Вихідні дані курсового проекту Загальна характеристика комутаційної станції Технічна реалізація комутаційного поля проектованої станції Обгрунтування і вибір елементної бази для проектування

Висновок

Список використаної літератури

Вступ

Виділяють два класи в телекомунікаційних системах зв'язку (комутації). Це аналогові і цифрові системи.

Аналогові системи передачі та зв'язку (комутації)

Аналоговий сигнал - сигнал даних, у якого кожен з представляють параметрів описується функцією часу і безперервним безліччю можливих значень.  Аналогові сигнали описуються неперервними функціями часу, тому аналоговий сигнал іноді називають безперервним сигналом. Аналоговим сигналами протиставляються дискретні (квантовані, цифрові).

В аналогових системах всі процеси (прийом, передача, зв'язок) заснована на аналогових сигнали. Прикладів таких систем безліч: телевізійне мовлення, радіо, телефонна комутація (зв'язок).

    Цифрові системи передачі та зв'язку (комутації)

У цифрових системах всі процеси відбуваються від цифрових (дискретних) сигналів. Прикладами є - сучасні об'єкти зв'язку, цифрова телефонія, цифрове телебачення. Еволюційний процес переходу від аналогових систем для цифрових пов'язаний:

  • століття нових технологій, відповідно в техніці дедалі більшого поширюються мікропроцесорні технології обробки сигналів;

  • створюється високошвидкісна павутина цифрових телекомунікаційних мереж.

З'єднувальними нитками павутини є магістралі, які представляють собою набір цифрових каналів комутації (зв'язку) глобального і локального масштабу. Звернення до цих каналах дозволено різним державним структурам, підприємствам бізнесу, приватним користувачам. Якість передачі та зв'язку відповідно дуже висока. Цифровий сигнал - сигнал даних, у якого кожен з представляють параметрів описується функцією дискретного часу і кінцевим безліччю можливих значень. Сигнали являють собою дискретні електричні або світлові імпульси. При такому способі вся ємність комунікаційного каналу використовується для передачі одного сигналу. Цифровий сигнал використовує всю смугу пропускання кабелю. Смуга пропускання - це різниця між максимальною і мінімальною частотою, яка може бути передана по кабелю. Кожен пристрій в таких мережах посилає дані в обох напрямках, а деякі можуть одночасно приймати і передавати.

Вузькосмугові системи (baseband) передають дані у вигляді цифрового сигналу однієї частоти. Дискретний цифровий сигнал складніше передавати на великі відстані, ніж аналоговий сигнал, тому його попередньо модулюють на стороні передавача, і демодулює на стороні приймача інформації. Використання в цифрових системах алгоритмів перевірки та відновлення цифрової інформації дозволяє істотно збільшити надійність передачі інформації.

Цифрова комутація

З трьох основних елементів мережі зв'язку (крайових пристроїв, засобів передачі та систем комутації) саме системи комутації є для користувача хоч і невидимими, але разом з тим і найважливішими з погляду надання послуг зв'язку. Основною віхою у розвитку різних видів обслуговування можна вважати 1965 р., коли система комутації з управлінням по записаній програмі вперше була введена в експлуатацію на телефонній мережі загального користування США. Управління у записаній програмі надає засоби для здійснення багатьох раніше невідомих користувачеві послуг зв'язку, а також засоби, що дозволяють значно спростити організацію експлуатації систем комутації та адміністративні функції. В даний час значна частина території США обслуговується системами комутації з управлінням по записаній програмі. Використання ЕОМ для управління процесами комутації на центральних станціях призвело до появи терміну "електронна" комутація [наприклад, електронна система комутації (еlесtronic switching system - ESS) або електронна автоматична телефонна станція (electronic automatic exchange - ЕАХ)]. Проте, комутаційні схеми, використовувані в цих електронних системах комутації першого покоління, реалізовані на електромеханічних комутаційних приладах. Вперше електронні комутаційні схеми були використані в 1971 р. у Франції, коли була введена в експлуатацію цифрова система комутації, яка опинилася в оточенні аналогових крайових станцій. Дивно те, що для управління цими першими цифровими системами комутації не були використані пристрої управління з записаною програмою. З 1978 р. численні телефонні компанії США почали впровадження цифрових систем комутації на рівні крайових станцій, головним чином шляхом заміни більш старого декадно-крокової обладнання. Фактично на даний час всі виробники комутаційного обладнання в США і в інших країнах світу або вже почали, або оголосили про виробництво цифрових систем комутації для подальшого їх впровадження в якості кінцевихстанцій. Оскільки застосування цифрових систем комутації ні на крайових, ні на міжміських станціях не дає абонентам мережі прямої вигоди, то стимулом для розробки цифрового устаткування може служити зниження витрат компаній, що займаються питаннями експлуатації, та обслуговування комутаційного обладнання. Це зниження обумовлене зменшенням експлуатаційних витрат, скороченням необхідних для розміщення обладнання площ, простотою нарощування ємності станції, зменшенням витрат на устаткування сполучення систем комутації з системами передачі з ВРК і, нарешті, постійно знижуються витратами на виробництво.

Процес переходу від аналогових до цифрових систем

Процес переходу від аналогових до цифрових систем пов'язаний насамперед з століттям нових технологій, відповідно в техніці все більш поширюються мікропроцесорні технології обробки сигналів. Також процес переходу можна пов’язати з створенням високошвидкісної павутини цифрових телекомунікаційних мереж.

Доцільність такого напрямку розвитку телекомунікаційних технологій обумовлена істотними перевагами цифрових методів обробки й передачі інформації перед аналоговими.

До числа таких переваг можна віднести:

- висока завадостійкість;

- слабка залежність якості передачі сигналів від довжини лінії зв'язку;

- стабільність електричних характеристик каналів і трактів у передачі;

- ефективне використання пропускної здатності каналів для передачі дискретних сигналів;

- можливість побудови цифрової мережі зв'язку;

- високі техніко-економічні показники ЦСП.

Вихідні дані курсового проекту:

За темою: “Технічна реалізація комутаційного поля станції МТ-20/25:

Тип станції МТ 20/25

1.Кількість вхідних та вихідних з’єднувальних ліній – 64

2.Кількість часових каналів в межах вхідної/вихідної лінії – 24

3.Розрядність каналу -12