Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика 3_11_08_2015.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
178.69 Кб
Скачать

Практика № 3

Тема 3. Вивчення абонентського обладнання мереж доступу

Вступ.

Сучасні оператори зв'язку повинні мати можливість швидко і надійно задовольняти постійно зростаючий попит на послуги високошвидкісної передачі даних і телефонії. Що випускаються компанією Schmid Telecom системи xDSL дають можливість операторам зв'язку надавати своїм клієнтам прибуткові послуги, використовуючи вже існуючі на сьогодні мідні телефонні лінії. Сімейство устаткування WATSON створене компанією Schmid Telecom спеціально для швидкого впровадження на ринок, для економічного і оптимального розширення мережі оператора. Що випускається компанією Schmid Telecom устаткування WATSON є універсальною платформою xDSL, що включає системи найвищої продуктивності, надійності і економічності. Модеми WATSON гарантують максимально можливу дальність роботи, маючи при цьому високу функціональність і привабливу ціну. Саме цим визначається той успіх, яким користується продукція WATSON у всьому світі.

3.1. Термінальне обладнання мереж доступу фірми watson

Платформа WATSON включає декілька сімейств модемів для фізичних мідних ліній: WATSON3 (HDSL), WATSON4 (MSDSL), WATSON5 (G.SHDSL). На додаток до цих сімейств випускаються також регенератори, модулі управління, а так само система адміністрування WATSON ELEMENT MANAGER .

Устаткування випускається в різному конструктивному виконанні:

линійнікарти(plug-in) для 19” шасіна 1або12 слотів

автономні настільні модеми (table top).

Для монтажу карт (plug - in) залежно від щільності розміщення устаткування застосовуються 19" шасі на 12 слотів (subrack) або горизонтальне однослотовое шасі (mininrack mechanics). Настільні модеми (table top) можуть встановлюватися окремо або в стойку 19" на спеціальній полиці, розрахованій на 2 блоки. Використання різних конструктивов і вибір пристроїв з різним числом xDSL портів (1, 2 або 4) дозволяють операторові будувати мережу в точній відповідності зі своїми завданнями.

Корзина

Конструктив мінірек

Оскільки вимоги до устаткування, що розміщується на станційній і на абонентській стороні, різні, пристрої діляться на два типи - це модулі лінійного закінчення LTU (станція) і модулі мережевого закінчення NTU (абонент).

Особливості модулів LTU:

- конструктивне виконання - карта plug - in;

- можливість подання дистанційного живлення (ДП) в лінію;

- в кожному модулі Е1 або Nx64 конструктивно вбудовані до чотирьох модемів;

- можливість роботи на декілька напрямів (multipoint);

- можливість об'єднання модулів по шині, з використанням інтерфейсу TMN, для організації централізованого управління;

- резервування по живленню DC - DC або AC - DC (для модулів minirack).

- можливість синхронізації від зовнішнього джерела.

Особливості модулів NTU:

- конструктивне виконання - настільний блок table top;

- можливість отримання дистанційного живлення по лінії;

- можливість закріплення на стіні або на спеціальній полиці в 19" стойці;

- живлення устаткування здійснюється від мережі змінного (220 В, 50 Гц) або постійного струму (40 - 72 В).

Лінія цифрових систем передачі WATSON включає:

- WATSON 2 : Забезпечує організацію економічного доступу при високій якості і надійності, базується на технології 2b1q.

- WATSON 3 : Відрізняється максимально високою продуктивністю, високою дальністю, надійністю, якістю передачі, базується на технології САР 64.

- WATSON 4 MSDSL: Краще рішення для надання високошвидкісних послуг передачі даних і телефонії по одній мідній парі, базується на технології САР 128.

- WATSON 5 G .S H DSL : Дозволяє операторам використати один тип устаткування для надання широкого набору послуг, забезпечуючи передачу по 1, 2 або 4 мідним парам. Базується на технології TC - PAM 16.

- WATSON LINKS : Унікальне рішення для модернізації магістральних ліній зв'язку, що забезпечує заміну аналогових систем передачі типу К- 60, К12, КАМА та ін. Забезпечує дистанційне живлення до десяти регенераторів, базується на технології кодування САР 128.

Устаткування WATSON має функціональні можливості, що дозволяють йому вигідно відрізнятися від устаткування xDSL інших виробників. Функція "Multipoint" дозволяє концентрувати лінії доступу, що значно скорочує вартість устаткування з розрахунку на кожну лінію. Функція "Multiservice" забезпечує можливість одночасної передачі даних і здійснення телефонного зв'язку по одній мідній парі, виключаючи необхідність використання додаткового мультиплексора. Модулі лінійного закінчення WATSON дозволяють підключати до 4-х модулів мережевого закінчення до одного модуля лінійного закінчення, що знижує займаний устаткуванням простір і скорочуючи витрати. Причому усі модулі мережевого закінчення WATSON можуть мати як локальне, так і дистанційне живлення і управління. Устаткування WATSON легко інтегрується у будь-яку існуючу систему управління завдяки різним протоколам управління або інтерфейсу моніторингу.

Управління устаткуванням WATSON здійснюється дистанційно.

Завдяки тому, що усі компоненти WATSON мають свої власні вбудовані мікропроцесори і блоки живлення, окрема несправність не може привести до виходу з ладу усієї системи; тим самим гарантується дуже висока надійність усієї системи.

Дальність передачі може бути істотно збільшена за рахунок використання регенераторів WATSON 2, WATSON 3 і WATSON 5 з дистанційним живленням. Причому WATSON 2 дозволяє підключати до чотирьох, а WATSON LINKS до 10-ти регенераторів з дистанційним живленням.

Захист з'єднань і динамічне перемикання у разі ушкодження кабелю або обриву однієї з мідних пар досягається за рахунок можливості використання режиму передачі неповного потоку і гарячого резервування.