Скачиваний:
36
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
26.11 Кб
Скачать

№ 8. Гібридна (мостова) модель ІВК

У разі великої кількості ЦСК мережева модель ІВК може виявитеся недостатньо ефективною, оскільки в цьому випадку число взаємних сертифікатів зростає в геометричній прогресії.

Для підвищеня ефективності ІВК, а також для зв’язування різнорідних ІВК вікористовується так звана гібридна (змішана) або мостова (шунтова) модель ІВК. Фактично, гібридна (мостова) модель ІВК є окремим випадком реалізації мережевої моделі ІВК.

Взаємозв’язок різних ІВК досягається уведенням додаткового центру сертифікації, що називається мостовим, або відокремленним ЦС.

Відокремленний ЦС не випускає сертифікати для користувачів, а також не виступає для них як довірча сторона. Він є посередником, що забезпечує відносини «рівний з рівними» між різними ІВК.

При цьому для кожної ІВК він взаємодіє тільки з одним з ЦС, що називаеться головним, з яким встановлено довірчі відносини на основі крос-сертифікації. Для ієрархичної ІВК головним ЦС являється кореневий ЦС.

Гібридна (мостова) модель ІВК

Наприклад, користувач 4 довіряє ЦС 2, мостовий центр сертифікації пидтверджує повноваження ЦС 1. Тому користувач 4 довіряє сертифікату користувача 3, який випущений ЦС 1.

Соседние файлы в папке Білети_відпові_УБДМ