Скачиваний:
37
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
51.2 Кб
Скачать

24. Метод селекції поліпшення якості ПВП.

Метод селекції застосовується для порушення зв’язку ПВП з первісним алгоритмом, або для поліпшення первісної ПВП і, на відміну від методу симетризації, дозволяє побудувати безліч способів поліпшення послідовностей за рахунок комбінування елементарних генераторів ПВП.

У методі селекції двійкова ПВП «проріджується» за допомогою іншої ПВП , в результаті чого отримується послідовність . Для цього в залишаються лише ті елементи , для яких (послідовність стискується). Елементи послідовності називаються селекторами. Слід враховувати, що якщо генератор якісний, то генератор , у якому послідовності помінялися ролями, може бути дуже слабкий.Тому цей метод звичайно застосовується для послідовностей з хорошими статистичними властивостями, з метою порушення зв’язку з початковим станом первісного генератора.

Наприклад, в ДСТУ 4145-2002, для побудови рандомізаторів застосовується генератор випадкових двійкових послідовностей побудований за схемою ANSI X9.17 з використанням алгоритму ДСТУ ГОСТ 28147:2009. При цьому черговий біт такої послідовності є лише правим крайнім розрядом відповідного блоку довжини 64, що за ANSI X9.17 міститься у ПВП цілком.

Соседние файлы в папке Білети_відпові_БСДМ