Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Збірка Добрик.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
499.2 Кб
Скачать

Хмельницький обласний інститут післядипломної

педагогічної освіти

Добрик - Всесвіт Навчально-методичний посібник м. Хмельницький

Л.Красномовець, Н.Г.Клімкіна, Добрик-Всесвіт, навчально-методичний

посібник. Схвалено науково-методичною радою Хмельницького ОІППО,

протокол № від 2011 р.

Автори та упорядники:

- Л.В. Красномовець, завідувач сектора позашкільної освіти обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

- Н.Г. Клімкіна, старший викладач кафедри педагогіки та психології, кан. пед.наук.

Рецензент: Іова В.Ю., завідувачка центру виховної роботи ОІППО.

Відповідальний за випуск Федоров В.Д., завідувач кафедри педагогіки та психології, кан. псих. наук., доцент ОІППО

Змістове поле посібника складається із вступу та 2 розділів. У вступі акцентується увага на необхідності впровадження Всесвітньої програми «Добрик-Всесвіт».

У першому розділі “Педагогічний менеджмент інформаційно-просвітницької роботи з питань впровадження в діяльність навчальних закладів області Всесвітньої програми «Добрик-Всесвіт» визначаються інноваційні підходи до здійснення науково-методичної роботи з питань інформування учнівської та батьківської громадськості про програму програми «Добрик-Всесвіт».

Другий розділ «Добрик крокує Хмельниччиною» презентує практичні творчі здобутки педагогічних колективів та європейських клубів навчальних закладів області з питань впровадження програми «Добрик-Всесвіт».

Посібник адресований широкому колу педагогів, студентів педагогічних вузів, членам учнівських органів самоврядування, лідерам шкільних європейських та волонтерських об’єднань.

Вступ

Людство переживає драматичний момент своєї історії.

Можна привести ряд прикладів. Незалежні від діяльності людини глобальні екологічні і космічні катастрофічні ситуації, сучасний стан розвитку і експлуатації атомних електростанцій, терористичні акти...

Світовий досвід виходу з криз свідчить про те, що успіх визначає всебічна активізація загальнонаціонального інтелекту - рухомої сили в подоланні кризових явищ.

Суспільству потрібен позитивний духовний стрес, сила унікальної метафори Добрик...

В 30-х роках ХХ століття президент США Рузвельт кинув гасло - "Усміхайтесь!" Звичайно була і ефективна економічна програма.

Здійснення програми "Добрик-Всесвіт" буде сприяти створенню в суспільстві доброзичливих відносин, вирішенню великих економічних завдань.

Добрик в значній мірі став іміджем України. Добрик значно популярніший в Сполучених Штатах Америки, Німеччині, Франції, Італії, Іспанії і інших країнах, ніж в Україні. Через Добрика швидше взнають про Україну. Скульптура "Людина дарує планеті Земля, всім землянам Добрика" встановлена в ряді держав (зокрема, в будинку Секретаріату Президента України більше десяти років), в малогабаритному варіанті вручена видатним діячам науки і культури, керівникам провідних країн світу, які внесли значний вклад в творення Добра.

Функціонує Добрик-поштамт. Діти, дорослі, люди похилого віку з усіх регіоні світу на саму коротку адресу: 01001, Київ, Добрик-поштамт, надсилають листи, малюнки, посилки. Беруть участь у безперервному Всесвітньому конкурсі "Добрик-Всесвіт".

Проведений конкурс і закладений разом з урядовими і громадськими організаціями в Києві Храм пам’яті жертв Чорнобиля.

За рахунок коштів, що будуть зароблені в процесі виконання програми "Добрик-Всесвіт" може в значній мірі бути вирішена проблема "Як поховати Чорнобильський саркофаг" (перетворити Укриття в екологічно небезпечний об’єкт).

У програмі "Добрик-Всесвіт" - розширення Всесвітнього центру, діяльність якого дозволить вишукати, заробити кошти для вирішення проблеми "Як поховати Чорнобильський саркофаг". Через такий центр до розв’язання проблем "Як поховати Чорнобильський саркофаг" залучаються кращі уми зарубіжних країн, найпопулярніші діячі науки і культури.

Розробляються проекти і виготовляються іграшки "Добрик" (персонажу циклу казок "Про всесвітні подорожі Добрика, який приносить землянам щастя, здоров’я, багатство, мир, добро" (на сьогоднішній день вийшло тисяча двадцять казок) з дерева, кераміки, пластмас, пластизолю, гуми, скла, порцеляни, м’яких і інших матеріалів, різноманітні товари з символікою "Добрик" - підприємствами легкої, харчової, машинобудівної і інших галузей промисловості, зокрема, дитячі, побутові товари.

Цикл казом "Про всесвітні подорожі Добрика, який приносить землянам щастя, здоров’я, багатство, мир, добро" видається на багатьох мовах світу; випускаються також відеокліпи, фільми, мультфільми, ставляться театральні і телевізійні спектаклі, проходять щомісячно Дні Добра, Добрика, безперервний фестиваль "Добрик крокує планетою". Безперервний конкурс "Добрик-Всесвіт". Представлення Днів Добриків країн світу, "Добрик-лауреатів": "Добричку і Добрика дня", "Добричку і Добрика тижня", "Добричку і Добрика місяця", "Добричку і Добрика року" (жінок і чоловіків дня, тижня, місяця, року). Театральний конкурс "Добрик крокує планетою": серед театрів для дорослих, для дітей, серед лялькових театрів. Функціонує програма "Добрик-Всесвіт-Дерево".

У фестивалі і виставах беруть участь Добрички і Добрики Північної і Латинської Америки, Австралії і Океанії, Африки, Азії, Європи; Добрички і Добрики країн світу всіх континентів. Проходять виставки художніх робіт "Добрик крокує планетою", персональні виставки учнів Художніх студій. Зустрічі по інтересам "В гостях у Добрика". Конкурс "Добричка-Всесвіт" і "Добрик-Всесвіт". Конкурс малюнку на мольбертах і на асфальті. "Добрик-ярмарок". "Добрик-Всесвіт-Олімпіада". Антинікотинова, антиалкогольна, антинаркотична компанії.

Проводиться підписання Добрик-Всесвітнього дитячого договору проти тероризму і насильництва.

Програма "Добрик-Всесвіт" презентується на Міжнародних виставках-ярмарках.

Хотілося б, щоб зображення Добрика, який обов’язково приносить кожному щастя, успіх, здоров’я, багатство, мир, добро було б у сім’ях землян.

Діють Громадська організація "Добрик крокує планетою", Добрик-фонди різних країн світу. У багатьох дитячих садках, середніх школах - всі діти Добрики і Добрички. В Європі, Малій Азії, Африці, Америці, Європі - програма "Добрик-лелека".

Програма "Добрик-Всесвіт" може стати найбільшою зовнішньоекономічною програмою України. Тільки випуск іграшки "Барбі" на підприємствах Лос-Анджелеса (одного лише міста) в 1993 р. приніс більше одного мільярда доларів прибутку. "Добрик-Всесвіт" може набагато перевершити акції, програми, виробництва, що зв’язані з "Барбі".

У всіх регіонах світу, областях України діють Центри "Добрик-Всесвіт", виставки "Добрик крокує планетою". Великий досвід в цих напрямках накоплений, зокрема, в мм. Києві, Миколаєві, Суми, Луцьку, Білій Церкві, Житомирі; Волинській, Київській, Миколаївській, Сумській, Кіровоградській, Одеській та інших областях. Добрик незрівнянно масштабніше Буратіно, американського Мікі-Мауса, італійського Чіполіно, шведського Карлсона...

Діснея називали заступником державного секретаря США по мультфільмам. Він зробив для Америки більше, чим деякі міністра закордонних справ (держсекретарі) США.

По великому рахунку ми повинні знайти заступника Генерального секретаря ООН по Добрику, Добрик-системі, створити справжню Добрик-імперію і в Україні, і в Європі, і на планеті Земля. Громадські і політичні діячі, які будуть масштабно займатися Добрик-системою, стануть своєрідними світовими лідерами...

Добрик, якого подарувала світові Україна, дійсно крокує планетою.

І Розділ.

ДОБРО, «ДОБРИКІАДА-ВСЕСВІТ» РЯТУЮТЬ СВІТ, УКРАЇНУ

(Добро, Програма «Добрикіада-Всесвіт» рятують світ, Україну)

Про Добрик-виховну і соціальну програми, міжнародні напрямки Програми «Добрик-Всесвіт», щорічне отримання за підтримки Програми «Добрик-Всесвіт» не менше, чим ще одного бюджету України, бюджету столиці України Києва, бюджетів АР Крим, областей, міст, районів, сіл, селищ України, а також, зокрема бюджетів МОЗ, МОН, Мінсім'ямолодьспорту, Мінприроди, Мінпраці, МНС, Держкомтелерадіо України, УКРІНФОРМ, НТКУ, НРКУ, створення Добрик-лендів (Добрик-країн).

Про підтримку заходів в рамках діяльності Міжфракційного депутатського об'єднання по сприянню здійсненню Програми «Добрик-Всесвіт» Верховної Ради України, Всесвітньої програми «Добрик крокує Європою, планетою. Піввіку» (2008-2018 рр.)», Програми «Добрикіада-Всесвіт».