Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фін)облік_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
96.77 Кб
Скачать

15

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

Національна академія статистики, обліку та аудиту

Кафедра бухгалтерського обліку

Методичні вказівки по виконанню курсових робіт з дисципліни “Фінансовий облік” для студентів спеціальності 6. 030509“Облік і аудит”

Затверджено на засіданні кафедри

бухгалтерського обліку та аудиту

Протокол №____ від ____________

Зав. кафедри д.е.н.,проф. Пантелеєв В.П.

Київ 2011 р.

Укладач: к.е.н,доц. Шпак В.А.

Рецензент: д.е.н., проф. Пантлеєв В.П.

  1. Методичні вказівки з підготовки, написанню, оформленню та захисту курсової роботи

    1. Загальні положення

Підготовка курсової роботи є завершальним етапом вивчення дисципліни “Фінансовий облік”.

Виконання курсової роботи дозволить студентові:

  • закріпити теоретичні знання та практичні навички з фінансового обліку;

  • набути досвіду і сформувати навички самостійної роботи з літературними джерелами та при виконанні цільових досліджень;

  • набути навичок практичної оцінки існуючої практики обліку;

  • сформувати уміння самостійно викладати матеріал у вигляді стрункої системи теоретичних положень та методичних рекомендацій.

    1. Вибір теми курсової роботи

Тема курсової роботи вибирається студентами відповідно до тематики розробленої кафедрою бухгалтерського обліку та аудиту. Коженому стеденту надається право самостійного вибору теми курсової роботи, проте він може запропонувати власну тему, попередньо обгрунтувавши доцільність її вибору.

Поряд із цим студентам надається право самостійно запропонувати тему курсової роботи , яка у рекомендованій тематиці не передбачена. Ця тема має бути погоджена з керівником курсової роботи, розглянута й схвалена завідувачем кафедри бухгалтерсьокого обліку та аудиту. Не дозволюється виконувати курсову роботу кільком студентам з однієї і тієї самої теми на базі одного й того самого підприємства. Вибрана тема закріплюється за студентом на підставі його письмової заяви на ім'я завідувача кафедри і затверджується на засіданні кафедри.Кожному студентові кафедра бухгалтерського обліку та аудиту призначає наукового керівника, який затверджує план і консультує студента під час виконнання роботи. Зміна теми дозволяється лише за письмовим поданням погодженим з науковим керівником та завідувачем кафедри (додаток 1).

Наступним етапом є визначення мети та об'єкта дослідження з метою окреслення кола задач, які мають бути вирішенні в курсовій роботі.

Метою роботи є поглиблене вивчення теоретичного та практичного матеріалу з обліку та його систематизація, а аткаож підготовка рекомендацій щодо удосконалення практики його ведення.

До основних завдань, які повинні бути вирішені при виконанні курсової роботи відносяться:

  • вивчення методичних і теоретичних аспектів проблеми;

  • дослідження і оцінювання різних напрямів розвитку проблеми в загальнотеоретичному плані ті з урахуванням сучасності перспективів розвитку економіки та вимог, які пред'являються до обліку;

  • поєднання теоретичних аспектів з діючою практикою постановки обліку на конкретному підприємстві та оцінювання відповідності діючої організації сучасним вимогам розвитку економіки;

  • дослідження можливості подальшого удосконалення методології обліку в умовах динамічного економічного механізму і використання сучасних засобів обчислювальної техніки;

  • розробка конкретних заходів, направлених на удосконалення обліку на прикладі конкретного підприємства.

    1. Підготовка до написання курсової роботи

Після вибору теми необхідно опрацювати літературні джерела за темою дослідження.

Відібрану літературу слід уважно опрацювати, тобто спочатку треба поверхово ознайомитися з літературним джерелом.

Подібний огляд дає загальне уявлення. Щоб дізнатися чи є у відповідному надрукованому матеріалі потрібна для курсової роботи інформація, потрібно перш за все:

  • ознайомитися з назвою і змістом книжки, журналу, збірника тощо;

  • переглянути усю книжку, збірник тощо;

  • прочитати передумову, анотацію, вступ, висновки, післямову.

Вивчення літератури – це активний процес творчого засвоєння матеріалу, який допоможе розв’язати задачі, поставлені у роботі.