Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

english

.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
20.1 Кб
Скачать

Work attitude (ставлення до роботи)

Напевно, немає кращого способу догодити роботодавцеві, аніж показуючи готовність працювати добре. Один шлях – це працювати сумлінно, запевняючись, що робота виконана обережно. Як сказано у приказці: «Справи говорять самі за себе». Проте, є багато шляхів висловити позитивне ставлення до роботи, наприклад, уважно слухати інструкції і ставити запитання, коли це необхідно, також виражати ініціативу. Ініціативність означає бути готовим робити дещо більше, не лише свою роботу, без слів, які б нагадували про це. Ініціативність означає прибувати вчасно, бути готовим працювати. Ініціативність означає працювати так обережно та швидко, наскільки це можливо.

Робітник показує зобов’язання перед роботою багатьма шляхами. Перший – це дотримання графіку. Працювати більше – це добре, менше – ні. Дотримання графіку вірно називається вірністю. Вірність включає декілька ставлень. Одне з них – це чесність: говорити правдиво і не обдурювати роботодавця ні в якому разі. Пов’язаним ставленням є вірність, яка проявляється у гарних відгуках про організацію та роботу.

Інколи працівник може існувати, докладаючи мало або взагалі без додаткових зусиль. Проте, негативне ставлення виражається, коли співробітник не зацікавлений або не висловлює бажання виконувати справедливу частку роботи. Людина, яка здається ледачою, не дуже цінна для організації. Такий працівник навряд чи отримає підвищення і може втратити роботу. З іншого боку, позитивні ставлення винагороджуються.

Відкоректуйте речення

  1. The company will move to Canada.

  2. Apple Inc introduced a new computer to compete with IBM Inc.

  3. Mathematics is easy for me.

  4. Economics is not my best subject at college.

  5. We celebrate Founder’s Day every year.

  6. Peter has completed all his homework for this week.

  7. She wants to continue her present job.

  8. Our investigation has been done well.

  9. We haven’t seen the National Gallery yet, have we?

  10. If we turn right, we’ll get to the National Gallery.

Перекладіть речення

  1. Дженні чудовий комп’ютерний програміст.

  2. Вона вивчила декілька мов програмування, доки навчалася у школі.

  3. Дженні також розвинула гостре око до логічних помилок.

Перекладіть речення з укр. На англ.

  1. Tom is good at learning English.

  2. Telephone line is busy all the time.

  3. Please, tell Mr Brown that I am waiting for him at the office.

  4. I’m arriving to London the day after tomorrow.

  5. Has the schedule of our meeting already been ready?

  6. We are expecting our chef to come at 6 o’clock.

  7. Could you wait in the lobby?

  8. When will the report be printed?

  9. Our company was established in April 6, 1995.

  10. Let me meet you in 2 days in the afternoon.

Доповніть речення

  1. Most Americans do not object for calling them by their first names.

  2. Prices for computers can run as high as $1000.

Знайдіть граматичні помилки (ст 10)

  1. The restaurant opened on Monday.

  2. These news are just what I need.

  3. Nobody said anything about him.

  4. We depend on Mr Duck’s money.

Management style (стиль менеджменту)

Є твердження: «Менеджмент виконує роботу через людей”. Влада менеджера в організації – це справа рангу. Кожен менеджер керує владою унікальним шляхом, що називається стилем менеджменту. Один керівник може бути квапливим і з презирливою посмішкою, коли інший – терплячий і дружній. І тому, з деякими менеджерами легше працювати, ніж з іншими.

Стиль менеджменту – це одна частина тренування, дев’ять частин особистості. Поки, стара приказка говорить, що ніщо не породжує успіх, як успіх. Вищий робочий статус зазвичай підвищує людський престиж. У сучасному суспільстві багатство і кар’єрний успіх дуже важливі у визначенні соціального статусу. Високопоставлений менеджер очікує і отримує велику долю поваги від колег.

Повага виражена вербально і невербально. Наприклад, керівник поважає працівника, який підлеглий слідувати інструкціям і виконувати пропозиції без опору та обурення для керівника, незважаючи на вік та стать, надається влада. Кожен працює у його чи її галузі. Кожен повинен дотримуватися правил поведінки, іншими словами, формулювання зайнятості, обов’язків та відповідальностей. Намагання уникати конфліктів із кимось у вашій організації є однією із найбільш важливих речей. Тому вчіться цьому.

Economy in its terms (економіка у її термінах)

Розвиток сучасної економіки почався у 17 столітті. Із того часу економісти розвивали методи для вивчення та пояснення як особи, бізнес і нації використовують доступні їм економісні ресурси. Великі корпорації використовують економістів, щоб вивчити шлях, яким вони ведуть бізнес, і запропонувати методи для більш ефективного залучення їхніх робітників, спорядження, заводів та інших ресурсів.

Економісти мають два шляхи бачення економіки та економії. Один – це макро наближення, інший – мікро. Макроекономіка – це вчення про економіку загалом. Мікроекономіка – це вчення про індивідуальних споживачів і бізнес фірми.

Ресурси, які входять до складу створення товарів і сервісів, називаються факторами виробництва.

Фактори виробництва включають в себе природні ресурси, людські ресурси, фінанси та підприємництво.

Ціна оплати за використання землі називається рентою. Ціна оплати за використання праці називається заробітною платою. Завод, інструменти та машини – це капітальні ресурси. Бізнесмени купують або продають землю чи інші природні ресурси, якщо вони думають вони можуть отримати прибуток від угоди. Прибуток – це залишок після того, як ціна продукції була виділена від продажу. Несприятливі економічні часи впливають на малий бізнес більше, аніж на великий. Прибуток від малого бізнесу, як правило, занепадає частіше і малий бізнес має більшу ймовірність краху.

Гроші можуть бути всім, що загалом приймається в оплаті за товари та сервіси. Відносини між кількістю грошей в обігу і рівнем активністю бізнесу є прямими.

Коли грошова маса збільшується, споживач витрачає і бізнес витрати, як правило, збільшуються з цим. Випливає, що в часи скорочення і спаду, збільшення грошової маси допоможе принести економічне відновлення.

Економіка – це просто абстракція, яка звертається до суми всіх наших індивідуалів, як виділяти джерела ресурсів.

Підвищення в середній ціні відноситься до інфляції. Інфляція – це підвищення середнього рівня цін, не зміна в будь-якій особливій ціні. Цінова стабільність – це відсутність значних у середньому рівні ціни.

Гроші важливі для економіки тому, що це занижує ціну угоди. Гроші часто стають зручним шляхом вимірювання економічної активності. Товар – це щось матеріальне, що виробляється і споживається, часто оплачується на ринках. Ринок створюється, коли ті, хто охоче поставляють товар, обслуговують або обмінюють ресурси з тими, хто бажає використовувати, контролювати або споживати товар, сервіс або ресурс.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]