Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2).doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
181.25 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ЕКОНОМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТРАНСПОРТУ

Кафедра «Облік і аудит»

Контрольна робота

з дисципліни «Облік і фінансова звітність за міжнародними стандартами »

Виконав(ла):

Студент(ка)групи

Перевірив:

КИЇВ 2016

ТЕМА 2: «Облік по методу нарахування. Обліковий цикл»

2.1. Облік по методу нарахування

2.1.1. Облік доходів і витрат

2.1.2. Коригувальні записи

    1. Обліковий цикл

2.2.1. Етапи облікового циклу

2.2.2. Трансформаційна таблиця

2.1. ОБЛІК ПО МЕТОДУ НАРАХУВАННЯ

2.1.1. Облік доходів і витрат

Крім того, баланс також містить багато нарахованих сум (резерв по сумнівної дебіторської заборгованості, накопичений знос). Деякі зобов'язання також є нарахованими: прибутковий податок, витрати за гарантійними зобов'язаннями, пенсійні зобов'язання і ін. Вартість деяких статей в балансі може бути неточною. Прикладами можуть служити нематеріальні активи та суми, записані як відстрочені зобов'язання по податкових платежах.

Додаткову інформацію користувач може отримати з інших форм фінансової звітності.

Звіт про прибутки і збитки

Звіт про прибутки і збитки часто називають звітом про результати фінансово-господарської діяльності. Звіт про прибутки і збитки служить сполучною ланкою між балансом на початок і балансом на кінець даного звітного періоду. Звіт пояснює зміни у фінансовому становищі, викликані фінансово-господарськими операціями (доходами і витратами). Наступнасхемапроілюструєце:

(в у.о.)

Баланс на початок, 31 грудня 2000

Звіт про прибутки та збитки за рік, що закінчується 31 грудня 2005

Баланс на кінець, 31 грудня 2005

Активи

1,000,000

Доходи

900,000

Активи

1,100,000

Зобов’язання

600,000

Витрати

700,000

Зобов’язання

500,000

Власний капітал

400,000

Чистий прибуток

200,000

Власний капітал

600,000

Якщо протягом періоду не буде нових інвестицій від власників або скорочення інвестицій у компанію, зміна у власному капіталі протягом періоду одно чистого прибутку за весь період. У попередньому прикладі, початковий власний капітал становить 400,000 у.о., чистий прибуток за період становить 200,000 у.о., що дорівнює, в кінці періоду, власного капіталу в 600,000 у.о .. Два залишку власного капіталу пов'язані, і джерела або причини змін можна знайти у звіті про прибутки і збитки.

З погляду осіб, що рішення, звіт про прибутки та збитки є вихідним джерелом інформації про отримання (або відсутності) поточної прибутку. Інвестори, кредитори, бухгалтери-аналітики в галузі інвестицій та інші фахівці, користуються цією інформацією для прогнозування прибутку і руху грошових коштів.

Немає єдиної думки про те, які пункти повинні бути включені у звіт про прибутки і збитки, існують також різні точки зору про те, коли визнавати дохід. Частина проблеми виникає через те факту, що прибуток, в поняттях різних людей, означає різні речі.

Для економіста прибуток представляється як зміна в капіталі. Давайте уявимо, що фірма володіє невеликою ділянкою землі, за який вона заплатила € 10,000 кілька років тому. Неподалік від неї була побудована нова траса. Різні люди пропонували заплатити за цю землю, значно більше, ніж € 10,000, але фірма поки не погодилася продати її. У цьому випадку, економіст може сказати, що відбулося збільшення капіталу і назве це збільшення прибутком. Це називається економічним прибутком. Бухгалтер не визначив би це збільшення в капіталі як прибуток. Бухгалтер першим ділом зажадав би достовірного докази збільшення ціни. Якщо земля буде продана за поточною вартістю іншій стороні при угоді незалежних сторін, то саме це буде служити достовірним доказом для бухгалтера. Тільки таким чином бухгалтер визначить збільшення в капіталі як дохід.

Визнання доходу є ключовим принципом у фінансовому обліку. Питання в тому, коли і як будуть реєструватися доходи, прибутки, витрати і збитки. На жаль, простота попереднього прикладу не відповідає рівню складності у визнанні доходу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]