Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
795.14 Кб
Скачать

ВСТУП

У період переходу до ринкових відносин підприємства України мають впроваджувати ефективні засоби виробництва й використовувати такі матеріали, технології та обладнання, які забезпечували б високу якість продукції і низьку її собівартість. Оптимізація співвідношення якості виробів, їх собівартості та продуктивності виробництва сприятиме становленню підприємств у конкурентній боротьбі за ринкових умов функціонування економіки. Це безпосередньо стосується й видавничої справи та поліграфії.

Уперше термін «флексографія» було введено в 1952 р. комітетом з флексографічного друку при Інституті упаковки (США).

У кінці XX ст. в поліграфії сталися чималі зміни в усіх способах друку, особливо в офсетному та флексографічному. В розвинутих країнах флексографію широко використовують не тільки для художньо-поліграфічного оформлення гнучкої упаковки, гофрокартону, пластмасових сумок, паперових мішків, етикеток, а й для випуску видавничої продукції.

Починаючи з 1984 р. флексографію почали застосовувати для випуску газет поліграфісти США, Японії, Італії та інших країн. За останні роки використання флексографії у газетному виробництві поширюється, що пояснюється економічними перевагами й науково-технічними досягненнями в галузі формних і друкарських процесів. Найбільшого прогресу флексографія досягла в друкуванні журналів та обкладинок. Так, Фонд флексографічної технічної асоціації (FFТА, США) в грудні 1992 р. вперше видрукував журнал «Flехо» в чотири основні та дві додаткові фарби з ультрафіолетовим лакуванням. Усі операції здійснено на вузькорулонній друкарській машині «Mark Andy 4200». Цим було доведено, що якість флексографії може бути еквівалентна якості аркушевого офсету.

Використання флексографії для друкування журналів показало її конкурентоспроможність з такими способами друку, як рулонний і аркушевий офсети, глибокий друк у випуску періодичних видань, протеполіграфісти України повністю ще не реалізують можливості цього способу друку.

В Україні за останнє десятиріччя флексографію використовують у поліграфічній та інших галузях промисловості як найекономічнішу технологію в процесі виробництва тари й упаковки.

Дослідження технології, обладнання та матеріалів, проведені в Українському науково-дослідному інституті поліграфічної промисловості ім. Т. Шевченка (УНДІПП ім. Т.Шевченка), Українській академії друкарства (УАД, обидва — м. Львів), Українському науково-дослідному інституті спеціальних видів друку (УНДІСВД), Всеукраїнському науково-дослідному і проектному інституті хімічної промисловості «ВНДІХІМПроект» (обидва — м. Київ), а також у ряді організацій, надали флексографії в нашій країні другого народження.

Флексографія - це різновид високого друку з використанням гумових або фото полімерних еластичних друкарських форм і швидковисихаючих мало-в'язких фарб. Як і у високому друці, у флексографії друкуючі елементи розміщуються вище від пробільних елементів форми. До 1952 р. цей спосіб друку називали аніліновим. [3]

Сьогодні галузь застосування флексографії дуже широка, однак найбільш питомим цей спосіб друку опинився у виробництві упаковки та етикетки. Флексографічним способом друкують на різних плівках, багатошарових комбінованих матеріалах, алюмінієвій фользі та багатьох інших матеріалах. Даний вид друку незамінний в роботі з матеріалами, що тягнуться, — поліетиленом низького (НDРЕ) і високого (LDРЕ) тиску.

Найбільш відомі іноземні фірми - виробники флексографічного формного та друкарського обладнання: «Du Pont», «Unirograf», «М.А.N. Roland», «Houstrd», «Graficant America», «ВАSF».

1. Історія розвитку підприємства. Характеристика району його спорудження.

Приватне підприємство, приватна фірма «Континент» була заснована 2 лютого 1991г. як підприємство по виготовленню шпалер. За роки успішної діяльності підприємства був накопичений багатий досвід і значно розширена матеріально-технічна база, що дозволило в 2002 році відкрити дільницю з виробництва фотополімерних кліше, а згодом, у 2007 році - дільницю з виробництва циліндрів глибокого друку.

На сьогоднішній день на базі підприємства успішно функціонують чотири виробничі ділянки, налагоджена система збуту і постачання, є власний транспорт.

Висококваліфікований персонал, сучасне обладнання і налагоджені процеси виробництва і контролю якості дозволяють підприємству виготовляти продукцію, що відповідає сучасному рівню розвитку технологій, встановленим стандартам і вимогам замовника. Що в 2006 році було відзначено дипломом лауреата загальнонаціонального конкурсу «Вища проба».

На сьогодні це підприємство підрозділяється на 4 основних дільниці:

- Дільниця по виготовленню фермових циліндрів глибокого друку, тіснільних циліндрів, циліндрів для нанесення акрилової пінофарби.

- Дільниця по виготовленню фотополімерних кліше, безстикових форм лазерним гравіюванням;

- Дільниця по виготовленню шпалер;

- Механічна ділянка металообробки.

Дільниця механічної обробки.

Дільниця механічної обробки має великий парк металообробного обладнання: токарно-гвинторізний, фрезерний, круглошліфувальний, довбальний, зубофрезерний і радіально-свердлильний верстати, зварювальний пост та інше допоміжне обладнання.

Дана дільниця здійснює технічне обслуговування всього виробничого обладнання на підприємстві, надає послуги зовнішнім замовникам з ремонту й виробництва деталей для друкарського обладнання, виробляє металеві заготовки друкованих циліндрів (валів).

Конструкторське бюро, що обслуговує дану ділянку, надає кваліфіковану допомогу замовникам при проектуванні вузлів і деталей, а також здійснює контроль виконання замовлення.

Дільниця по виробництву циліндрів глибокого друку.

Дільниця по виробництву циліндрів глибокого друку була введена в експлуатацію в 2007 році і на сьогодні є найбільш перспективним напрямком, що постійно розвивається.

Дільниця оснащена всім необхідним устаткуванням, що забезпечує замкнутий цикл виробництва і контроль якості продукції:

• репроцентр;

• лінія гальванічного покриття;

• високоточний шліфувально-полірувальний верстат;

• установка електромеханічного гравірування;

• пробопечатний верстат;

• контрольно-вимірювальні прилади високої точності.

На базі даної дільниці також функціонують:

• установка прямого лазерного гравірування, що служить для зняття кислотостійкого покриття циліндра для подальшого травлення, а також для прямого гравірування обрезинених циліндрів (валів);

• станція хімічного травлення.

Сталеві заготовки для виробництва готових друкованих циліндрів виготовляються дільницею механічної обробки, що входить до складу підприємства. Це дозволяє значно скоротити терміни виробництва готової продукції та забезпечити повний контроль якості.

На сьогодні дільниця виробляє наступну продукцію:

• циліндри (вали) глибокого друку;

• циліндри (вали) растрові (анілоксові);

• циліндри (вали) для нанесення акрилової піни;

• циліндри (вали) зволожуючі. а також надає такі послуги:

• рехромування циліндрів глибокого друку;

• перегравіровка циліндрів глибокого друку;

•гравірування безстикових флексографічних кліше (обрезинених циліндрів).

Клієнтами цієї ділянки є виробники гнучкої упаковки, шпалер, зошитів, меблів, декоративного паперу та декоративних ПВХ-виробів.

Дільниця з виробництва шпалер.

Оскільки спочатку підприємство спеціалізувалося саме на виробництві шпалер, ця дільниця має в своєму розпорядженні найбільш значний досвід і найбільш велику базу постійних клієнтів як в Україні, так і в країнах ближнього зарубіжжя.

Дільниця оснащена друкованими машинами глибокого і флексографічного друку, на яких виробляють шпалери паперові (симплекс), вологостійкі і акрилові,

Завдяки роботі дільниць з виробництва циліндрів глибокого друку та фотополімерних кліше, а також власної дизайн-студії, підприємство має можливість самостійно забезпечити ділянку з виробництва шпалер необхідними друкованими формами, постійно оновлювати асортимент і своєчасно реагувати на нові тенденції ринку шпалер.

Дільниця з виробництва фотополімерних кліше

Дільниця з виробництва фотополімерних кліше була відкрита в 2002 році і на сьогодні може запропонувати широкий спектр послуг: від додрукарської підготовки до виробництва фотополімерних кліше високої якості і будь-якого ступеня складності.

У виробництві застосовуються фотополімери кращих виробників: Flint Group(BASF) i DuPont de Nemours

Дільниця оснащена сучасним обладнанням, що дозволяє виготовляти друкарські кліше аналоговим і цифровим способами.

Спеціальне програмне забезпечення дозволяє отримувати різні види растру: FM, АМ, комбінований, з різною формою растрових точок. Застосовуються також і оригінальні методи растрування, наприклад, лінійний растр, де замість крапок відтворюються лінії.

На сьогодні основними замовниками дільниці з виробництва фотополімерних кліше є друкарні, що спеціалізуються на виробництві самоклейкої етикетки, упаковки з ламінатів, пакетів з ПЕ і ПП, гофротари, гнучкої упаковки, паперових та поліпропіленових мішків.

Кур'єрська служба підприємства здійснює цілодобову доставку друкованих форм по всій території Україні.

Виробництво базується на сучасних технологіях та устаткуванні:

- машина «Euroflex - 660» виробництва компанії «Photomeca»;

- фотонаборний автомат Hercules Pro з баштою delta Tower;

- машина CtP;

- регенератор для перегонки розчинника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]