Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика отчет УДХТУ__ТОВ «Молочний Дім».doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
434.18 Кб
Скачать

МІНИСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

"УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ"

Кафедра хімічної технології

високомолекулярних сполук

З В І Т

з переддипломної практики

на _____________________

(підприємство)

Студент _________________________

(прізвище, ім’я, по батькові)

Група ____________________________

Цех ____________________________

Керівник практики від

підприємства ____________________________

Керівник практики від

університету ____________________________

Дніпропетровськ ДВНЗ УДХТУ 2011

Зміст

  1. Історія, структура й перспективи розвитку підприємства.

  2. Характеристика сировини, матеріалів і готової продукції.

  3. Опис технологічного процесу.

  4. Норми технологічного процесу й контроль виробництва.

  5. Специфікація устаткування.

  6. Характеристика будівлі та основних виробничих приміщень.

  7. Охорона праці, техніка безпеки й протипожежна техніка.

  8. Охорона навколишнього середовища.

  9. Економіка, організація й планування виробництва.

  10. Права та обов’язки технолога, хіміка, лаборанта.

  1. Історія, структура й перспективи розвитку підприємства.

Павлоградський молочний комбінат був побудований і введений в експлуатацію в 1980 році. Наказом Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області № 12/44-оа від 23.08.1995р. державне підприємство Павлоградський молкомбінат було реорганізовано у відкрите акціонерне товариство «Павлоградський молкомбінат».

З 1992р. економічне становище комбінату стало погіршуватися і до 1997 року досягло критичного стану: різко скоротилися поставки і переробки сировини, виникли великі заборгованості за молочну сировину, газ, електроенергію, воду, по заробітній платі і податках. У зв'язку з цим в кінці 1997 року керівництвом підприємства було прийнято рішення про залучення інвестицій для закупівлі імпортного устаткування, реставрації основних і допоміжних цехів. У листопаді 1997 року комбінат був повністю зупинений на реконструкцію, яка була завершена в дуже короткі терміни, і в червні 1998 року підприємство відновило приймання, переробку молочної сировини з різким нарощуванням обсягів виробництва та освоєнням нових видів продукції.

З 2000 року розпочався новий етап у модернізації і технічному переозброєнні комбінату у створенні нових виробництв і освоєння нових видів продукції, підвищення надійності енергозабезпечення в поліпшенні умов праці та підвищення культури виробництва, екологічного захисту навколишнього природного середовища.

Робота з розвитку комбінату за вказаним напрямком посилилася з створенням у 2002 році ТОВ «Молочний Дім».

Продукція, що випускається підприємством під торговою маркою «Фанні» продукція за своєю якістю відповідає найвищим вимогам і користується попитом у покупців.

За досягнуті результати в роботі, якість своєї продукції комбінат за 1998-2002 рр.. нагороджено:

  • Дипломом лауреата загальнонаціонального конкурсу «Вища проба»;

  • Грамотою Державної податкової Адміністрації як кращий платник

податків;

  • Дипломом Всесвітньої Ради економістів «За успішне посткризовий розвиток» з врученням кубка «Кришталевий лицар»;

  • Підприємство занесено до «Золотої книги ділової еліти України»;

  • Підприємство виграло конкурс на отримання у безоплатному порядку за міжурядовою угодою з Королівством Нідерланди енергозберігаючої установки, що працює на природному газі;

  • За результатами другого Всеукраїнського конкурсу за 2001 рік комбінату присвоєно звання «Кращий роботодавець 2001 року»;

  • 23 травня 2002 року міжнародний конгрес ділових кіл - лідерів XXI століття за високу якість продукції в черговий раз вручив комбінату приз і видав сертифікат відповідності продукції комбінату європейським стандартам.

Дипломом Дніпропетровського державного центру стандартизації, метрології та сертифікації підприємство нагороджено за випуск конкурентноздатної продукції високої якості, що користується попитом на споживчому ринку України.

На підприємстві з січня 2004 року функціонує і вдосконалюється система управління якістю відповідно до міжнародного стандарту ISO 9001:2000.

ТОВ «Молочний Дім» міжнародним органом з сертифікації «TNO Certification» видано сертифікат відповідності системи управління якістю № S 2004.5337/01 від 06.02.04 та присвоєно Знак якості «TNO Certification».

У січні 2005 року проводилася перша річна перевірка відповідності системи управління якістю на ТОВ «Молочний Дім». За результатами перевірки підприємство підтвердило відповідність системи управління якістю стандарту ISO 9001:2000.

У 2007 році ТОВ «Молочний Дім» уклав угоду з Групою «Лакталіс» на предмет покупки акцій підприємства.

У 2008 році починається реконструкція підприємства, закупівля нового імпортного обладнання для виробничих та допоміжних цехів та лабораторії. Асортимент продукції додався такими торговими марками як «President», «Білосвіт», «Лактонія», «Фудмастер», а також торговими марками інших торговельних мереж. Якість продукції при цьому продовжує залишатися незмінно високим.