Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_apparaty.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
3.08 Mб
Скачать

1. Передмова

Ці методичні вказівки до самостійної роботи при виконанні курсового проекту з курсу “Прикладна механіка” призначені для студентів-технологів хімічних виробництв ТНВ, ТОР, ТООНС, ХТП та деяких інших напрямків.

Курсовий проект з курсу “Прикладна механіка” є заключним етапом загально-технічної підготовки інженера-технолога-хіміка. Будучи комплексною дисципліною “Прикладна механіка” містить в тому чи іншому обсязі основні положення курсів “Опір матеріалів”, “Теоретична механіка”, “Деталі машин” і “Розрахунки та конструювання виробів галузі”.

Курсовий проект є першою самостійною конструкторською роботою студентів, яка містить конструктивну розробку апарата, його вузлів та деталей. При розв’язанні завдань курсового проектування недостатньо добре знати теоретичний матеріал, методи розрахунків та інше, необхідно вміти аналізувати створювану конструкцію з різних точок зору на всіх стадіях проектування.

Виконуючи курсовий проект, студент закріплює, поширює і поглиблює знання в галузі прикладної механіки, набуває навички практичних розрахунків; вчиться складати і читати креслення, користуватися державними та іншими стандартами, складати розрахунково-пояснювальні записки до проекту; набуває вмінь і навичок, необхідних для подальшого вивчення спеціальних інженерних дисциплін, а також у майбутній його діяльності в якості інженера-технолога в умовах виробництва.

Курсове проектування – це складний творчий процес, у якому студент творить самостійно. Головною особливістю цього процесу є багатоваріантність можливих конструкторських рішень, необхідність узгодження прийнятих рішень з загальними і специфічними вимогами, які ставляться до конструкції апарата завданням, а також з вимогами відповідних стандартів. У деяких випадках студенту при проектуванні доводиться вирішувати завдання, відповідь на які, з погляду на складність, новизну або нестачу матеріалів, він самостійно знайти не може. У цьому випадку студент повинен звернутися до керівника проекту і разом з ним знайти оптимальне рішення.

Для зручності роботи над курсовим проектом студентам надається можливість працювати у залі курсового проектування (за розкладом) під керівництвом викладача (керівника проекту).

Період курсового проектування продовжується 16 тижнів. Захист курсового проекту проводиться у залежності від строку його готовності, але не пізніше як за тиждень до початку сесії.

2. Зміст і побудова проекту

2.1. Загальні вимоги до розрахунково-пояснювальної записки

Розрахунково-пояснювальну записку (у подальшому РПЗ) до курсового проекту виконують згідно з ГОСТ 2-105-79 на аркушах формату А4 (11) згідно з ГОСТ 2-301-68 і зшивають в окремий зошит з обкладинкою із цупкого креслярського паперу.

На всіх аркушах РПЗ відповідно до ГОСТ 2-104-68 виконують основний надпис, який розміщується вздовж короткої сторони аркуша.

Текстовий матеріал РПЗ викладають від першої особи множини: розраховуємо…обираємо…визначаємо та ін.

Текстовий матеріал РПЗ може бути виконаний друкарським або рукописним способом на одному боці аркуша (машинописним способом через два інтервали чорного кольору; рукописним – основним шрифтом з висотою літер та цифр не менше 2,5 мм чорною або фіолетовою пастою). Схеми, рисунки виконують олівцем або чорною пастою (тушшю).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]