Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
капец надоело.docx
Скачиваний:
44
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
233.73 Кб
Скачать

йцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсмитьбюйцукенгшщзхъчсмитьбюйцукенгшщзхъфывапролджэячсукенгшщзхъфывапролджэячс

[Введите название документа]

[Введите подзаголовок документа]

[Выберите дату]

Брюховецький

Вихідні данні:

Апарат

Міжремонтній період

Час простою в ремонті

Трудомісткість

Окаточний

барабан

8640/153

-

1440/21

228

-

31

Зміст

1Вступ 4

2 Управління механічною службою підприємства та основні 6 функції її структурних підрозділів 3 Складання графіка ППР обладнання 10

4 Розрахунок чисельності ремонтного персоналу 14

5 Розрахунок заробітної плати промислово виробничого 17

персоналу ремонтної служби

6 Складання кошторису роботи 20

Література 22

  1. Вступ

Основною ланкою економіки держави було, є і залишати­меться підприємство. Саме з підприємства починається ство­рення соціально-економічного потенціалу держави, на під­приємстві відбувається процес виготовлення продукції, воно створює ланцюжок робочих місць, на підприємстві розкрива­ються здібності, творчий потенціал людини, працівника. Основну роль у створенні потужного економічного потенціалу держави відігра­ють підприємства машинобудівного комплексу, оскільки їхня продукція призначається для технічного оснащення усіх галу­зей економіки та задоволення потреб населення, що зростають. Усе це потребує глибоких економічних знань інженерів для створення, виробництва й експлуатації нових зразків приладів, обладнання, ліній, машин.

Економіка в сучасних умовах набула подвійного розуміння. По- перше, економіка — це національне господарство держави, регіону, області, міста, села, тобто сукупність підприємств про­мисловості, сільського господарства, торгівлі, транспорту, всіх видів трудової діяльності людей, що забезпечують їм матері­альні умови життя. По-друге, економіка — це сукупність ме­тодів ефективного використання виробничого потенціалу для досягнення максимальних результатів господарської діяль­ності. Таке розуміння економіки є наслідком обмеження ре­сурсів життєдіяльності людей — сільськогосподарських угідь, корисних копалин, води, палива, енергії, а також можливос­тей людини, її капіталу. Тому ефективне використання обме­жених ресурсів для задоволення конкретних потреб — першо­чергове завдання кожного суб'єкта господарювання.

Організація виробництва — координація та оптимізація в часі та просторі процесів праці та матеріальних елементів ви­робництва з метою створення організаційних передумов для до­сягнення максимальних результатів господарської діяльності. Як вид діяльності організація виробництва має подвійне трак­тування. З одного боку, це зв'язок і взаємодія праці та мате­ріальних елементів виробництва в часі та просторі. Таке понят­тя характеризує етап організації виробництва в конкретних умовах або його організованість. З другого боку, це процес ство­рення та удосконалення раціональних зв'язків і взаємодії між елементами виробництва.

Об'єктом вивчення "Економіка та організація вироб­ництва" є машинобудівне підприємство у широкому розумінні цієї комплексної галузі.

Вітчизняне машинобудівні підприємства по розмірах значно більше аналогічних західних і мають переважно технологічну спеціалізацію цехів. При технологічній спеціалізації підрозділів підприємства вкрай складно його розкрупнити й з один великого важко створити трохи невеликих, але більше конкурентоспроможних. Інша особливість виробничої структури вітчизняних підприємств у тім, що практично кожне з них має невиправдано велику кількість допоміжних служб - це ремонтне, інструментальне, енергетичне. складське господарство. Наявність тої або іншої служби повинне визначатися економічною доцільністю.

  1. Управління механічною службою підприємства та основні функції її структурних підрозділів

Сучасні машинобудівні підприємства оснащуються дорогим і різноманітним устаткуванням, автоматизованими системами, роботизированными комплексами. Для безперебійної роботи встаткування із заданими точностными характеристиками потрібно систематичне технічне обслуговування його й виконання ремонтних робіт і заходів щодо технічної діагностики.

Організаційна й виробнича структура ремонтних служб залежить від ряду факторів - типу й обсягів виробництва, його технологічних характеристик, розвитку кооперування при виконанні ремонтних робіт і ін. Ремонтну службу підприємства очолює відділ головного механіка підприємства. ДО складу ремонтного господарства великого машинобудівного підприємства входять ремонтно-будівельний цех, що виконує ремонт будинків і споруджень, підлеглий відділу або керуванню капітального будівництва, електроремонтний цех (або майстерня) ремонт, що виконує, енергоустаткування й підлеглий головному енергетикові; ремонтно-механічний цех, що виконує ремонт технологічного й інших видів устаткування, виготовлення змінних частин, що й перебуває в підпорядкуванні головного механіка. Ремонтна база головного механіка крім ремонтно-механічного цеху включає мастильне й емульсійне господарство, склади встаткування й запасних частин. У великих цехах є також ремонтні бази або майстерні, що перебувають у веденні механіка цехи.

Функції ремонтної служби підприємства:паспортизація й атестація встаткування;розробка нормативів по відходу, нагляді, обслуговуванні й ремонту встаткування;

планування ППР (планово-запобіжних ремонтів);

планування потреби в запасних частинах;

організація ППР і ППО (планово-запобіжного обслуговування), виготовлення або закупівлі й зберігання запчастин;

модернізація встаткування;

оперативне планування й диспетчирование складних ремонтних робіт;

організація робіт з монтажу, демонтажу й утилізації встаткування;

організація робіт з готування й утилізації мастильно-охолодних рідин (СОЖ);

розробка проектно-технологічної документації на проведення ремонтних робіт і модернізації встаткування;

розробка технологічних процесів ремонту і їх оснащення;

контроль якості ремонтів;

нагляд за правилами експлуатації встаткування й вантажопідйомних механізмів;

удосконалювання організації праці працюючих, зайнятих у цій службі.

Завдання ремонтної служби підприємства - забезпечення постійної працездатності встаткування і його модернізація, виготовлення запасних частин, необхідних для ремонту, підвищення культури експлуатації діючого встаткування, підвищення якості ремонту й зниження витрат на його виконання.

Організація ремонтного господарства й технічне обслуговування встаткування базуються на системі планово-запобіжних ремонтів.

Система ППР - це комплекс планованих організаційно-технічних заходів щодо відходу, нагляду, обслуговування й ремонту встаткування. Заходу носять попереджувальний характер, тобто після відпрацьовування кожною одиницею встаткування певного кількості часу проводяться його профілактичні огляди й планові ремонти: малі, середні, капітальні.

Чергування й періодичність ремонтів визначається призначенням устаткування, його конструктивними й ремонтними особливостями, а також умовами експлуатації. ППР устаткування передбачає виконання наступних робіт:

міжремонтне обслуговування;

періодичні огляди;

періодичні планові ремонти: малі, середні, капітальні.

Міжремонтне обслуговування - це повсякденний відхід і нагляд за встаткуванням, проведення регулювань і ремонтних робіт у період його експлуатації без порушення процесу виробництва. Воно виконується під час перерв у роботі встаткування (у неробочі зміни, на стику змін і т.д.) черговим персоналом ремонтної служби цеху.

Періодичні огляди - огляди, промивання, випробування на точність та інші профілактичні операції, проведені за планом через певну кількість відпрацьованих устаткуванням годин.

Періодичні планові ремонти ділять на малий, середній і капітальний ремонти.

Малий ремонт - детальний огляд, зміна й заміна частин, що зносилися, виявлення деталей, що вимагають заміни при найближчому плановому ремонті (середньому, капітальному) і складання дефектної відомості для нього (ремонту), перевірка на точність, випробування встаткування.

Середній ремонт - детальний огляд, розбирання окремих вузлів, зміна деталей, що зносилися, перевірка на точність перед розбиранням і після ремонту.

Капітальний ремонт - повне розбирання встаткування й вузлів, детальний огляд, промивання, протирання, заміна й відновлення деталей, перевірка на технологічну точність обробки, відновлення потужності, продуктивності по стандартах і ТУ.

ППР здійснюється за планом-графіку, розробленому на основі нормативів ППР:

тривалості ремонтного циклу;

тривалості міжремонтних і межосмотровых циклів;

тривалості ремонтів;.

Капітальний ремонт здійснюють для відновлення повного або близького до повного ресурсу. Звичайно він супроводжується модернізацією встаткування.

Ремонти, викликувані відмовами й аваріями встаткування, називаються неплановими (аварійними). При добре організованій системі обслуговування, ремонту й високій культурі експлуатації встаткування необхідність у непланових ремонтах, як правило, не виникає.

На основі розрахунків розробляють річні графіки ППР, визначають трудомісткість майбутніх робіт і встановлюють штат ремонтного персоналу.

Ремонт і технічне обслуговування технологічного встаткування на підприємствах здійснюють ремонтно-механічні цехи й ремонтні служби цехів. ЗАЛЕЖНО від частки робіт, виконуваних виробничими, ремонтно-механічними цехами й цеховими ремонтними службами, розрізняють три форми організації ремонту: централізовану, децентралізовану й змішану. При централізованій формі всі види ремонту, а іноді й технічне обслуговування робить ремонтно-механічний цех підприємства. При децентралізованій вони виконуються силами цехових ремонтних баз. На ці ж базах виготовляють нові й відновлюють зношені деталі. При змішаній формі найбільш трудомісткі роботи проводиться в РМЦ, а технічне обслуговування й поточні ремонти - силами РБЦ, комплексними бригадами слюсарів, що закріплюються за окремими ділянками.

3 Складання графіка ппр обладнання

На основі даних підприємства щодо норм міжремонтних періодів та простою в ремонтах визначаємо кількість капітальних та поточних ремонтів за ремонтний цикл:

; (1)

.

; (2)

.

де - міжремонтний період 8640 год;

- міжремонтний період поточного року 1440 год;

–календарний фонд часу, прийнятий у системі ППР год.

Кількість ремонтів за рік для кожного виду обладнання

; (3)

де - кількість одиниць однотипного обладнання, шт.;

- коефіцієнт екстенсивності.

; (4)

де - ефективний фонд часу роботи обладнання потягом року, год;

; (5)

де – номінальний фонд роботи обладнання, год;

–сумарна тривалість планово – попереджувальних ремонтів та технологічних зупинок протягом року, год.

; (6)

де - відповідно сумарна тривалість вихідних, святкових та неробочих змін, год

; (7)

де - час простою у поточному, середньому та капітальному ремонті, год

.

Для визначення ефективного фонду обладнання розраховуємо баланс його роботи

Таблиця 1

Річний фонд роботи обладнання

№ п/п

Показники

Безперервне виробництво

1

Календарний фонд часу():

  • Дні

  • години

360

8640

2

Неробочий час:

  • Вихідні дні

  • години

––

––

––

––

––

––

––

  • Святкові дні

  • години

  • Не робочі зміни

  • години

Всього неробочого часу

3

Номінальний фонд часу():

  • дні

  • години

360

8640

4

Час ППР і технологічних зупинок(),години

442

5

Річний ефективний фонд часу роботи обладнання():

  • дні

  • години

342

8198

;

Кількість капітальних ремонтів

.

В 2010 року буде 1 капітальний ремонт

Кількість поточних ремонтів

.

В 2011 року буде 5 поточних ремонтів .

Таблиця 2

РІЧНИЙ ГРАФІК

Планово-попереджувального ремонту обладнання цеху на 2011 рік

Річний простій в аппарато-годинах

174

Умовне позначення ремонтів за місяцями

12

11

п

10

9

п

8

7

п

6

5

п

4

3

п

2

1

к

Нормативи ППР в аппарато-годинах

Дата останнього капітального ремонту

Час простою в ремонтах, год

153

tп

21

Час роботи між ремонтами, год

Цк

8640

Цп

1440

Назва обладнання

Окаточний барабан

4 Розрахунок чисельності ремонтного персоналу

Річна трудомісткість визначаємо за кожним видом ремонту:

; (8)

де - трудомісткість ремонту, норма/год;

- кількість ремонтів за рік.

Розрахунок річної трудомісткісті зводимо у табл. 3

Таблиця 3 Річна трудомісткість

Обладнання і вид ремонтних робіт

Кількість n ремонтів N одиниць однотипного обладнання,од

Трудомісткість ремонту,людино-год.

Річна нормативна трудомісткість ремонтних робіт,людино-год.

Окаточний барабан

  • поточний

  • середній

  • капітальний

5

––

1

31

––

228

155 ––

228

Всього за рік

383

Потрібна кількість робітників для виконання планових ремонтів (явочна чисельність)

; (9)

де - ефективний фонд часу одного робітника за рік, год;

- коефіцієнт перевиконання норм.

чоловік.

Для обслуговування окаточного барабану потрібен 1 робітник.

Ефективний фонд часу одного робітника за рік визначаємо з балансу робочого часу.