Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
magisterska_pedagogichna.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
116.74 Кб
Скачать

ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА

Кафедра неорганічної хімії

„ЗАТВЕРДЖУЮ”

Вчена рада факультету

_____________________

„____”_________2010 р.

Робоча програма магістерської педагогічної практики

галузі знань ______________________________________________________________

(шифр і назва галузі знань)

напряму підготовки ______________________________________________________

(шифр і назва напряму підготовки)

для спеціальності (тей) __8.070301Хімія_____________________________

(шифр і назва спеціалності)

спеціалізації неорганічна, аналітична, органічна, фізична хімія, хімія довкілля, медична хімія___________________________________________

(назва спеціалізації)

факультету _______________________хімічного______________________________

(назва факультету)

Кредитно-модульна система організації навчального процесу

Робоча програма затверджена

на засіданні кафедри

неорганічної хімії

Протокол № _____ від

„____”____________2010 р.

Завідувач кафедри

_________________________

„____”_____________2010 р.

Розглянуто на засіданні методичної комісії хімічного факультету

Протокол №____від___________2010 р.

Голова методичної комісії, професор

______________Обушак М.Д.

Львів 2010

1. Вступ

У вищих навчальних закладах навчальний процес – це система організаційних і дидактичних заходів, спрямованих на реалізацію змісту освіти на певному освітньому або кваліфікаційному рівні відповідно до державних стандартів освіти. Чимале місце відведено організації педагогічної діяльності, пошуку найефективніших форм і методів навчання, розробленню оптимальних навчальних програм, пошуку шляхів інтенсифікації навчальної роботи студентів.

Вища школа готує випускника до вільного пошуку роботи на ринку праці, тому для майбутнього фахівця важливо не лише осмислити і засвоїти інформацію, а й оволодіти способами її практичного використання і прийняття рішень.

Магістерська педагогічна практика студентів V курсу хімічного факультету проходить у десятому семестрі (березень) і триває два тижні. Практика проводиться у Львівському національному університеті імені Івана Франка у відповідності з навчальним планом та „Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України” № 93, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 8 квітня 1993 року. Педагогічна практика магістрів тісно пов’язана з навчальним процесом, спрямована на підготовку майбутніх викладачів для навчальних закладів різного рівня акредитації (коледжів, інститутів, університетів, академій). Вона дозволяє, використовуючи належний теоретичний фундамент, розвивати в студентів-магістрів творчість, ініціативу, активність, самостійність, прагнення до постійного самовдосконалення, розробляти і впроваджувати в навчальний процес власні методики навчання, використовувати інноваційні педагогічні технології тощо.

2. Мета і завдання практики

Студенти-практиканти впродовж практики ознайомлюються з навчальним планом, програмами навчальних курсів, тематикою і планами лекцій, практичних та семінарських занять, рекомендованою літературою, методичним матеріалами до виконання лабораторних робіт і лабораторним забезпеченням, засобами діагностики навчальних досягнень студентів, відвідують заняття провідного викладача курсу.

Мета магістерської педагогічної практики:

- навчити студентів-магістрів організовувати та проводити різні типи навчальних занять з хімії у вищих навчальних закладах: лекції, семінари, лекційне демонстрування, лабораторні та практичні заняття;

- навчити їх ефективно використовувати здобуті під час навчання знання і вміння з фундаментальних хімічних і психолого-педагогічних дисциплін, а також досвід викладачів-наставників, зокрема викладачів хімії.

Завдання практики:

- ознайомити студентів з навчальним планом, програмами навчальних курсів, навчально-методичним і лабораторним забезпеченням;

- ознайомити студентів з організацією навчально-виховного процесу на кафедрах факультету та природничому коледжі;

- відвідувати заняття провідного викладача курсу та вивчити досвід і педагогічні ідеї проведення навчальних занять;

- формувати у студентів-практикантів уміння та навички самостійного проведення різних видів навчальних занять (лекцій, лабораторних, практичних, семінарських);

- закріпити навички професійної педагогічної підготовки та вміння володіти навиками організації навчально-виховного процесу в вищій школі.

Керівники практики повинні здійснювати індивідуальне консультування студентів, надавати методичну допомогу у підготовці та проведенні навчальних занять.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]