Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробничо-технологічна.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
129.02 Кб
Скачать

Щоденник – звіт

проходження

виробничо-технологічної практики

з спеціальності 5.01050101

“Обслуговування програмних систем і комплексів”

студента________________________________________

ВСП Агротехнічний коледж УНУС

Загальні положення

Завдання виробничо-технологічної практики – удосконалення знань і навичок з спеціальності: перевірка самостійної роботи майбутнього спеціаліста в умовах конкретного виробництва, підготовка і збір матеріалів для переддипломної практики та дипломного проекту, набуття навичок організаційної роботи, а також практичних навичок керівництва трудовим колективом при виконанні конкретних виробничих планів і завдань, вивчення досвіду організації інженерно-технічної служби і набуття навичок раціонального використання, зберігання і обслуговування ЕОМ. Вивчення організаційно-економічних основ підприємства. Поглиблення економічних знань з планування, оперативного керівництва, обліку й аналізу ефективності використання ЕОМ.

Практика проводиться в підприємствах, науково-виробничих об’єднаннях та інших організаціях студентом-практикантом дублером техніка-програміста.

Керівництво організації надає допомогу студентам у виконанні програми, збору матеріалів для переддипломної практики та дипломного проектування.

При наявності в організації вакантних місць, студенти можуть зараховуватись на штатні посади при умові, що робота на цих посадах буде задовольняти вимоги програми практики.

Керівництво виробничо-технологічною практикою з боку навчального закладу здійснюється викладачами спеціальних дисциплін шляхом бесіди зі студентами, надання їм теоретичної і методичної допомоги у введенні щоденника-звіту.

Щоденний контроль за виконанням програми практики здійснює керівник практики від організації шляхом перевірки і оцінки якості праці практикантів і виявлення рівня набутих ними навичок. Зауваження і вказівки керівників практики від навчального закладу і організації заносяться в щоденник-звіт і враховуються при загальній оцінці практики.

Після проходження практики студенти повинні вміти:

Самостійно складати план роботи, графіки експлуатації і обслуговування ЕОМ та обладнання до них, застосовувати передові програмні і апаратні технології, створювати нові програмні продукти для організації (підприємства чи господарства), керувати організаційною роботою комп’ютерних відділень, оформляти первинну документацію по обліку і звітності, забезпечувати безпеку проведення робіт, контролювати їх якість і визначати причини браку. Приймати обґрунтовані управлінські рішення.

Під час виробничо-технологічної практики студенти ведуть щоденник-звіт. В ньому висвітлюється вся виконана робота, власні спостереження, критичний аналіз виробництва, зауваження, висновки і пропозиції, схеми, графіки, креслення.

Щоденник-звіт по закінченні практики подається у навчальний заклад з висновками керівника практики від організації (господарства, підприємства).

Звіт за практику захищається студентами перед комісією, що призначається директором, до складу якої входять викладачі спеціальних дисциплін, а також, по можливості, керівники практик від баз практик.

Виробничо-технологічна практика по спеціальності

„Обслуговування програмних систем і комплексів”

Примірний розподіл часу

Назва роботи

Кількість днів

1

Ознайомлення з організацією (підприємством, господарством)

1

2

Робота техніком-програмістом

17

3

Оформлення щоденника-звіту

2

4

Всього

20