Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RNP_Adm_pravo_2013.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
442.37 Кб
Скачать

Міністерство внутрішніх справ україни

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

ФАКУЛЬТЕТ МІЛІЦІЇ ГРОМАДСЬКОЇ БЕЗПЕКИ

Кафедра адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності органів внутрішніх справ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Перший проректор

з навчально-методичної

та наукової роботи

підполковник міліції

О.М. Обушенко

_______________ 2013

АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВО

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

напрям підготовки - 6.030402 "Правоохоронна діяльність"

освітньо-кваліфікаційний рівень : «бакалавр»

для курсантів 2 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки

Дніпропетровськ – 2013

Робоча програма нормативної навчальної дисципліни «Адміністративне право» для курсантів 2 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки // Дніпропетровськ: Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, 2013. – 41 с.

РОЗРОБНИК:

Приймаченко Д.В. професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ОВС, доктор юридичних наук, професор

Розглянуто на засіданні кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ОВС від 23.08.2013, протокол № 1.

Рекомендовано Науково-методичною радою університету 27.08.2013 , протокол № 1.

Схвалено Вченою радою університету __.__.20__, протокол № 1.

Начальник кафедри

адміністративного права, процесу та

адміністративної діяльності ОВС

ДДУВС Т.П. Мінка

«____»_____________ 2013 року

©Приймаченко, 2013 рік

©ДДУВС, 2013 рік

1.Опис навчальної дисципліни

Найменування показників

Галузь знань, напрям підготовки, спеціальність, освітньо-кваліфікаційний рівень

Характеристика навчальної дисципліни

денна

форма навчання

Кількість кредитів – 2

Галузь знань

6.0304 «право»

(шифр і назва)

нормативна

Напрям підготовки

6.030401 «право»

(шифр і назва)

Модулів – 2

Спеціальність:

6.030401 «правоохоронна діяльність»

Рік підготовки - 2

Змістових модулів – 2

Загальна кількість годин - 108

Семестр 1

Лекції – 18 год.

Тижневих годин для денної форми навчання:

аудиторних – 4

самостійної / індивідуальної роботи курсанта – 6

Освітньо-кваліфікаційний рівень: бакалавр

Семінарські/практичні

заняття – 36 год.

Самостійна робота – 27 год.

Індивідуальна

робота – 27 год.

Форма (-и) підсумкового контролю: екзамен

Примітка.

Співвідношення кількості годин аудиторних занять до самостійної і індивідуальної роботи становить:4/54

2.Мета та завдання навчальної дисципліни

Метоюдисципліни є набуття та поглиблення знань курсантів щодо адміністративно-правового механізму регулювання суспільних відносин у сфері публічного управління, формування вмінь та навичок у сфері реалізації адміністративного законодавства, правильного тлумачення та реалізації законодавчих норм у практичній діяльності органів (підрозділів) міліції.

Складовими мети цієї навчальної дисципліни є:

- освітня (навчальна) – сприяти становленню сучасного всебічно-розвинутого висококваліфікованого фахівця-юриста, здатного на достатньому рівні володіти знаннями у сфері публічного управління;

- розвиваюча – формувати та розвивати правові знання курсантів, уміння аналізувати нормативно-правові акти та інші документи; виробляти навички самостійного аналізу адміністративно-правових явищ, умінь за­стосовувати отримані знання при оцінці конкретної ситуації; виробляти настанови на оволодіння професійними вміннями та навичками;

- виховна – формувати ціннісні орієнтири курсантів відповідно до ідеалів гуманізму, демократії, соціальної справедливості, поваги до особистості; виховувати активну громадянську позицію; сприяти усвідомленню ролі та значення юридичної діяльності в розбудові та зміцненні української держави; формувати в майбутніх юристів високий рівень правової свідомості та правової культури, професійних та особистісних якостей.

Найважливіші світоглядні ідеї та категорії, які підлягають засвоєнню під час вивчення дисципліни, пов’язані з розумінням курсантами прав, свобод та законних інтересів суб'єктів адміністративного права у сфері публічного управління.

Основнимизавданнямививчення навчальної дисципліни «Адміністративне право» є: формування у курсантів вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства внутрішніх справ України (Наказ МВС України № 301 від 24.03.2006) та завданням які ставляться перед міліцією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення такого рівня підготовки курсанта.

У результаті вивчення навчальної дисципліни курсант (студент, слухач) повинен

знати:

1) на понятійному рівні: основні категорії адміністративного права, особливості адміністративно-правового регулювання суспільних відносин у сфері публічного управління, основні інститути адміністративного права, способи забезпечення законності у сфері публічних відносин, особливості публічного адміністрування в адміністративно-політичній сфері.

2) на фундаментальному рівні: особливості змісту суспільних відносин, що виникають при адміністративно-правовому регулюванню суспільних відносин, механізми адекватного тлумачення та реалізації норм адміністративного законодавства у практичній діяльності посадових осіб ОВС.

3) на практично-творчому рівні: процесуальні форми реалізації адміністративно-правових норм в механізмі адміністративно-правового регулювання суспільних відносин у сфері публічного управління.

вміти:

1) на репродуктивному рівні: відтворювати основні поняття та категорії, що відображають сутність адміністративного права.

2) алгоритмічному рівні: довільно використовувати засвоєні знання для розв’язання типових ситуацій, що виникають під час професійної діяльності юриста, а також організовувати свою діяльність на основі певного алгоритму; складати необхідні адміністративно-процесуальні та інші документи.

3) на евристичному рівні: орієнтуватися у процесі зміни професійних завдань, знаходити шляхи розв’язку нетипових задач, що виникають під час вирішення конкретної адміністративної справи.

4) на творчому рівні: переосмислювати наявні знання стосовно нових фактів; адаптувати раніше отриманий досвід до змінних умов та нестандартних ситуацій; варіативно розв’язувати професійні завдання; у вмінні самостійно вести експериментальну, науково-дослідницьку діяльність.

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 108 год. / 2 кредити ECTS.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]