Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова робота по трудовому праву.doc
Скачиваний:
137
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
150.53 Кб
Скачать

Дніпропетровський університет економіки та права

Кафедра права

Представлено на кафедру:

Рецензування:

Захист:

Підсумкова оцінка:

Курсова робота

з дисципліни “Трудове право”

на тему: “Розірвання трудового договору з ініціативи працівника”

Студентки: Ворони Ю. В.

Групи: ПЗ 091 зал. кн. № 013121

Керівник курсової роботи:

Т.М. Іванова, ст. викладач

Дніпропетровськ

2011 Р.

Зміст

Вступ………………………………………………………………………………….3

1. Поняття трудового договору та його характеристика в сучасний період…………………………………………………………………………………5

2. Підстави припинення трудового договору……………………………………...9

3. Розірвання трудового договору з ініціативи працівника……………………...12

3.1. Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника без поважних причин……………………………………………………………………………….12

3.2. Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника з поважних причин………………………………………..14

3.3. Розірвання строкового трудового договору з ініціативи працівника………17

4. Оформлення звільнення і проведення розрахунку…………………………….19

Висновок…………………………………………………………………………….21

Список літератури …………………………………………………………………23

Практичне завдання……………………………………………………………….24

Вступ

В Україні сьогодні триває процес здійснення соціально-економічних реформ, який характеризується трансформацією відносин власності і, відповідно, трудових відносин. Потрібно сказати, що цей процес супроводжується таким негативним явищем як безробіття, котре стало наслідком масового вивільнення працівників. І тут держава відіграє неабияку роль. Адже вона з метою уникнення соціальної напруженості здійснює цілеспрямований вплив на відносини між працедавцем, працівником та іншими суб'єктами трудових відносин. Одним із видів такого впливу є правове регулювання трудових відносин, зокрема, порядку та підстав їх припинення.

Мета написання даної курсової роботи – розглянути загальні підстави припинення трудового договору та проаналізувати більш детально саме розірвання трудового договору з ініціативи працівника.

Актуальність цієї теми, у тому, що важливою рисою трудових договорів є їх сталість. Обидві сторони зацікавлені в тривалості трудових відносин, оскільки це дозволяє власнику або уповноваженому ним органу укомпле­ктувати виробництво кадровими працівниками. За наявності постійних кадрів, які досконало знають виробництво, підпри­ємство працює ритмічно, усуваються причини різних виробни­чих неполадок, зменшуються брак і порушення трудової дисци­пліни.

У стабільності трудових відносин зацікавлені також праців­ники, оскільки тривалість трудового договору позбавляє їх тур­бот про працевлаштування, дає змогу постійно підвищувати свою кваліфікацію, забезпечує працюючих постійним джерелом здо­буття засобів до існування.

Але сталість трудового договору не означає, що трудові від­носини не можуть припинятись. Підставами такого припинен­ня можуть бути події, до яких слід віднести смерть працівника або юридичні факти, перелік яких встановлює чинне законо­давство про працю.

Конституція України є тією законодавчою базою, на підставі якої формуються і розвиваються правові норми, що становлять юридичні гарантії права на працю. Одним із засобів посилення цих гарантій повинно бути удосконалення правових норм, які забезпечують реалізацію громадянами права на найману працю в умовах сучасних економічних, соціальних, політичних змін у житті суспільства.[1, c.11]