Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Товарознавство (непродовольчі товари) / 35-47ТЗН(Непрод.товари)МВК_КР_12ТТП.doc
Скачиваний:
64
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
202.75 Кб
Скачать

20

Дніпропетровський університет імені альфреда нобеля

КАФЕДРА ТОВАРОЗНАВСТВА І ТОРГОВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ЩОДО ВИКОНАННЯ

КУРСОВОЇ РОБОТИ

з дисциплін

Товарознавство ”

напрям підготовки:

6.030510 «Товарознавство і торговельне підприємництво»

Затверджено на засіданні кафедри

Протокол № 1 від 28.08.2013

Дніпропетровськ

2013

Методичні вказівки щодо виконання курсової роботи з дисципліни “Товарознавство” / Рижкова Г.А. – Дніпропетровськ: Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля, 2013. – 20 с.

Укладач: Г.А. Рижкова, доцент, к.е.н.

Відповідальна за випуск: В.А. Павлова, д.е.н., професор. зав. кафедри товарознавства і торговельного підприємництва.

ЗМІСТ

1. Мета і завдання курсової роботи

2. Загальна структура курсової роботи

3. Зміст курсової роботи

4. Порядок оформлення курсової роботи

4.1. Загальні вимоги

4.2. Нумерація

4.3. Таблиці

4.4. Формули

4.5. Посилання

4.6. Перелік використаних джерел

4.7. Додатки

5. Порядок виконання курсової роботи

6. Захист та оцінювання курсової роботи

Додатки:

А. Титульна сторінка

Б. Завдання на курсову роботу

В. Тематика

Д. Приблизний план курсової роботи

Ж. Література

3

4

4

6

6

7

8

9

9

10

10

10

11

13

14

15

17

19

1. Мета і завдання курсової роботи

Курсова робота - це одна з форм самостійної науково-дослідної роботи студента вищого навчальною закладу.

Згідно з навчальним планом за спеціальністю „Товарознавство та комерційна діяльність” у шостому семестрі студенти виконують курсову роботу з дисципліни „Товарознавство”.

Головна мета курсової роботи – закріплення та поглиблення теоретичних знань студентів з проблем товарознавства; набуття практичних навичок з питань організації та проведення експериментальних досліджень відповідно до обраної теми.

При виконанні курсової роботи студент повинен показати вміння працювати з літературою, аналізувати думки різних авторів щодо досліджуваної проблеми; висловити та обґрунтувати свою позицію; скласти докладний, логічно побудований огляд літератури, показати вміння самостійно організувати і в повному обсязі провести експериментальні дослідження, проаналізувати одержані дані з використанням комп'ютерної техніки і на цій основі зробити висновки та подати реальні, обґрунтовані пропозиції.

Тему курсової роботи студент вибирає самостійно. Вона закріплюється за студентом розпорядженням по факультету. У цьому розпорядженні вказується також науковий керівник. Бажано, щоб виконана студентом курсова робота стала частиною його майбутньої дипломної роботи.

Курсова робота з товарознавства обов'язково повинна мати експериментальну частину. Проведення експериментальних досліджень дає студенту можливість на практиці перевірити одержані теоретичні знання; впевнитися в життєздатності особистих ідей та можливості їх практичного втілення. У процесі експериментальних досліджень студент може використовувати не тільки стандартні методики визначення основних (регламентованих) показників якості продовольчих та непродовольчих товарів, але й оригінальні і уніфіковані автором методи дослідження.

Разом з науковим керівником студент складає план курсової роботи та календарний графік її виконання, визначає об'єкт дослідження, методики, які будуть використані в процесі експериментальної роботи, узгоджує структуру та обсяг курсової роботи.

У процесі виконання курсової роботи студент підтримує постійний зв’язок з науковим керівником, інформує його про хід написання роботи, одержує необхідні наукові та методичні консультації.