Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
bp_sg15.rtf
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
554.08 Кб
Скачать

22

Львівський національний аграрний університет

БІЗНЕС-ПЛАН

по розведенню і вирощуванню перепілок

Укладачі:

доц. Іваницька Г.Б.

доц. Романів О.В.

Дубляни 2012

ЗМІСТ

1. Резюме……………………………………………………………………………..

3

2. Характеристика підприємницької діяльності…………………………………..

4

3. Аналіз ринку………………………………………………………………………

6

4. Управління і власність……………………………………………………………

9

5. Планування діяльності……………………………………………………………

11

6. Фінансове планування……………………………………………………………

18

7. Оцінка можливих ризиків………………………………………………………...

21

1. Резюме

Тепер у крамницях часто можна побачити перепелині яйця, яким приписують цілющі властивості. Колись ними могли смакувати лише “вершки суспільства” – партійна й радянська номенклатура. Нині за ціною перепелині яйця доступні майже усім.

Такі продукти, як перепелині яйця та м’ясо, не повинні бути делікатесом для українця, ціна на дану продукцію має стати доступною для пересічного громадянина. Перепелине птахівництво має всі умови для того, аби стати рентабельною галуззю сільського господарства.

Отже, можливості просування фірми, яка б займалася перепелиним бізнесом є надзвичайно великими.

Даний бізнес-план обґрунтовує можливості створення приватного підприємства “Перепілка” у Львівській області.

Продукти приватного підприємства “Перепілка”:

– високо дієтичне перепелине м’ясо;

– перепелині яйця.

Продукти перепелівництва відзначаються ніжною консистенцією, соковитістю, ароматом дичини і відмінними смаковими якостями. Яйця перепілок належать до продуктів дієтичного харчування.

Приватне підприємство “Перепілка” планує кожного місяця продавати 21375 яєць (в подальшому і тушки), внаслідок чого отримана виручка становитиме 10901 грн. (з урахуванням ризику фінансових втрат – 15%).

Загальна вартість бізнес-проекту становитиме 21770 грн. В дану вартість включається вартість основних та оборотних засобів, отримання дозвільної документації, отримання ліцензії та вартість реклами. В проект вкладатимуться тільки власні кошти. Рівень рентабельності високий і становить в середньому – 44,5%. Інвестовані в проект кошти окупляться за 4,6 місяці.

2. Характеристика підприємницької діяльності

Сутність бізнес-плану. Даний бізнес-план обґрунтовує можливості створення фірми, яка б займалася розведенням перепілок. На думку більшості спеціалістів – це один із найбільш перспективних видів бізнесу для дрібних підприємців. До того ж, яких-небудь особливих зусиль для розведення та вирощування цього виду птахів не потрібно. Для того, щоб розпочати даний вид бізнесу не потрібно особливих знань, освіти, спеціального устаткування та приміщення.

Сьогодні людство поставлене перед проблемою самовиживання на тлі несприятливих екологічних і соціальних умов. Яйця перепелині – унікальний біологічний продукт, який використовується в лікувально-профілактичному і дієтичному харчуванні. Розведення перепелів та використання їх м’яса і яєць широко практикується в багатьох зарубіжних країнах: Японії, Німеччині, Великобританії, США, Франції та інших. Перепілки стійкі до інфекційних захворювань, в їхньому організмі не розвиваються сальмонели, що пов’язане з їх біологічними властивостями. Від курячих яєць у дітей інколи буває алергія, від перепелиних – ніколи. Літні люди при вживанні перепелиних яєць почуваються значно краще, бадьоріше. У Японії, приміром, яйця перепілок обов’язковий елемент у харчуванні школярів: вони краще вчаться, легше переносять стреси. Після трагедії у Хіросімі й Нагасакі інтерес до цих пернатих зріс. Щорічно там виводять до 6 млн. перепілок. У японських школах дітям перед уроками безкоштовно видають по два перепелині яйця. Там для зручності перепелині яйця є постійно у продажу в газетних кіосках.

Розведення перепілок для використання їх яєць і м’яса як продуктів харчування практикується в ряді країн, де перепілки перетворені шляхом селекції у високопродуктивний вид домашньої птиці.

Дане підприємство планується відкрити у Львівській області. Вибір саме цього місця розташування, спричинений тим, що в сільській місцевості наявні не використовувані виробничі приміщення, орендна плата за використання яких є незначною. Крім того тут можна налагодити вигідні канали реалізації.

Основним напрямком діяльності є розведення та вирощування перепілок.

Характеристика галузі. Досліджувана ніша в економіці України заповнена на 65% і, при професійному підході до справи галузь розведення перепелів може бути високорентабельною. Прибутковість і ступінь розвитку галузі в різних регіонах України є різними.

Отже, маркетингове середовище даної галузі можна охарактеризувати як привабливе. Бар’єри в галузь відсутні. Для проведення даного виду діяльності потрібно отримати: дозвіл санепідстанції на придатність приміщення для утримування птиці.

Продукти приватного підприємства “Перепілка”:

– високо дієтичне перепелине м’ясо;

– перепелині яйця.

Продукти перепелівництва відзначаються ніжною консистенцією, соковитістю, ароматом дичини і відмінними смаковими якостями. Яйця перепілок належать до продуктів дієтичного харчування.

Поживна цінність продукції. Перепелині яйця не містять холестерину. В одному грамі перепелиних яєць, порівнюючи з курячими, міститься більше вітамінів А – у 2,5 рази, В1 – у 2,6 рази, В2 – у 2,2 рази, а мікроелементів: заліза – у 4 рази, міді і кобальту – у 2,2 рази, фосфору і калію – у 4,5 рази. До того ж, у перепелиному яйці тверда підшкаралупна оболонка і воно кілька місяців може зберігатися навіть при кімнатній температурі. До того ж у яйцях перепілки не виживає сальмонела.

Сирі перепелині яйця корисно вживати при хронічних інфекціях, бронхіальній астмі, туберкульозі, розладах нервової системи, недокрів’ї, цукровому діабеті. Вони виводять з організму радіонукліди, зміцнюють імунну систему. Білком яйця змащують порізи і опіки на тілі. Медики радять споживати яйця перепілок як хворим, так і здоровим.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]