Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка_еп_.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
879.62 Кб
Скачать

12

МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

ЧЕРКАСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

З ДИСЦИПЛІНИ

“ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА”

для студентів економічних спеціальностей усіх форм навчання

Черкаси ЧДТУ 2011

МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ УКРАIНИ

ЧЕРКАСЬКИЙ IНЖЕНЕРНО-ТЕХНОЛОГIЧНИЙ IНСТИТУТ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

З ДИСЦИПЛІНИ

“ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА”

для студентів економічних спеціальностей усіх форм навчання

Затверджено

на засiданнi кафедри

економiки та управління

Протокол №4 вiд 14.03.2011.

Черкаси ЧДТУ 2011

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни “Економіка підприємства” для студентів економічних спеціальностей усіх форм навчання / Укл. проф., д.т.н. В.І. Хомяков, Т.Г. Вяткіна, І.В. Бакум – Черкаси: ЧДТУ, 2011. - 36 с.

Укладачі: проф., д.т.н. Хомяков В.І.

Вяткіна Т.Г.

Бакум І.В.

Рецензент: Бєлінська В.М.

Зміст:

1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ 5

2. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО КУРСОВОЇ РОБОТИ 5

3. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ 6

4. СТРУКТУРА ТА ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ 6

5. ПІДБІР ЛІТЕРАТУРИ ТА ІНШИХ МАТЕРІАЛІВ З ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ 7

6. НАПИСАННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ. 8

7. ПЕРЕЛІК ТЕМ КУРСОВИХ РОБІТ ТА ОБ’ЄКТІВ, НА МАТЕРІАЛАХ ЯКИХ ВОНИ ВИКОНУЮТЬСЯ 11

8. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ ТРЕТЬОГО РОЗДІЛУ КУРСОВОЇ РОБОТИ 11

9. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ 17

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 18

ДОДАТКИ

1. Мета та завдання курсової роботи

Навчальними планами підготовки бакалаврів спеціальності "Економіка та підприємництво" передбачено виконання курсової робот з дисципліни "Економіка підприємства", яка завершує вивчення курсу у цілому. До виконання курсової роботи слід приступити після оволодіння теоретичним курсом, ознайомлення з літературними джерелами та нормативними документами, що регулюють господарську діяльність підприємств.

Мета курсової роботи - розширення та поглиблення теоретичних знань, одержаних студентами у процесі вивчення курсу.

Завдання курсової роботиполягає в оволодінні студентами практичними навичками вирішення питань економіки та організації промислового підприємства.

У процесі виконання курсової роботи студент має здійснити аналіз основних техніко-економічних показників господарювання, самостійно виконати економічні розрахунки, обґрунтувати заходи по підвищенню ефективності діяльності підприємства.

Виконання курсової роботи має сприяти глибшому засвоєнню студентами дисципліни «Економіка підприємства», і це зобов’язує їх також докладно вивчати законодавчі акти з питань економічних відносин, спеціальні наукові видання, у яких розглядаються окремі питання цих відносин в умовах ринкової економіки.

В ході виконання курсової роботи студент повинен самостійно знайти та вивчити спеціальну літературу з обраної теми, здійснити відповідний аналіз статистичних даних підприємства чи галузі, показати вміння вирішувати економічні завдання, застосовувати теоретичні положення у вирішенні конкретних питань економіки, організації та планування господарської діяльності підприємств з урахуванням форм власності.

2. Загальні вимоги до курсової роботи

Курсова робота – це самостійне науково-практичне дослідження, яке дає можливість оцінити якість знань студента, його вміння застосовувати їх на практиці.

Виконуючи роботу, студент має навчитися користуватися спеціальною літературою, самостійно її аналізувати та формулювати висновки.

Курсову роботу студент денної форми навчання повинен виконувати на основі ретельного вивчення й узагальнення передового досвіду господарювання, висвітленого в літературних джерелах, обов’язкового використання статистичних даних, наведених в науковій літературі, періодичній пресі та статистичних щорічних виданнях.

Студенти заочної форми навчання мають можливість і обов’язково повинні виконувати курсову роботу на матеріалах конкретного підприємства.

Тема роботи має бути такою, яка давала б змогу майбутньому спеціалісту у комплексі виконувати аналіз виробничо-господарської діяльності підприємства та вирішувати питання стосовно особливостей його функціонування. Результати дослідження мають бути викладені у вигляді висновків та пропозицій. Обсяг курсової роботи – 45-70 сторінок друкованого тексту (60-80 рукописних аркушів).

Виконання курсової роботи складається з таких етапів:

  1. Вибір теми роботи.

  2. Вивчення літературних джерел.

  3. Збір інформації, необхідної для написання роботи на підприємстві.

  4. Аналіз матеріалів, формування висновків та пропозицій.

  5. Написання та оформлення курсової роботи.

  6. Здача роботи на кафедру та її захист.

Теоретичні питання в курсовій роботі повинні займати до 25% її загального обсягу, 75% повинні відображати висновки досліджень та пропозиції щодо поліпшення управління підприємством.

Студент повинен виконати курсову роботу в суворій відповідності до графіка.