Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 розділ (1).doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
288.77 Кб
Скачать

Розділ 2. Аналіз системи управління персоналом на пат "черкаський автобус"

2.1 Організаційно - економічна характеристика пат "Черкаський автобус"

Публічне акціонерне товариство "Черкаський автобус" сформований на базі і є правонаступником Черкаського авторемонтного заводу («ЧАРЗ»).

На базі «ЧАРЗ» було створено відкрите акціонерне товариство «Черкаський авторемонтний завод».

З 1994 р. відповідно до Указу Президента України від 15.06.1993 р. була почата приватизація підприємства, що завершилася 14 серпня. На базі «ЧАРЗ» було створено відкрите акціонерне товариство «Черкаський авторемонтний завод».

Приватизація ознаменувала собою початок масштабної реорганізації виробництва і розширення асортименту продукції, що випускається. У 1996р. був освоєний випуск мікроавтобуса на базі автомобіля «ГАЗЕЛЬ», а також методика переустаткування суцільнометалевого автомобіля під мікроавтобус на 12 місць і вантажний варіант на 5-7 місць. Надійшла у виробництво аварійна мобільна майстерня, на базі шасі автомобіля КрАЗ-260М. Майстерня призначалася для транспортування ремонтної бригади і необхідного устаткування до місця аварії, а також проведення в польових умовах ремонтних робіт магістральних газопроводів - у будь-який час доби при температурі від (- 40) до (+ 50) градусів Цельсія.

У 1998р. почався новий етап у розвитку заводу, що зв’язаний з підготовкою до випуску принципово нової продукції: малого міського автобуса А-091 «Богдан».

В 1999 році на заводі розпочато виробництво міських автобусів.

Зосередивши зусилля на виробництві автобусів, ПАТ «Черкаський автобус» відмовився від виробництва іншої продукції (автомобільні причепи, переобладнання автомобілів і автобусів), передавши їх виробництво спорідненим структурам. Саме тому, 12 листопада 2000 року ВАТ "Черкаський авторемонтній завод" змінив назву на ВАТ "Черкаський автобус" (з 2010 року ПАТ «Черкаський автобус»).

Протягом 2003 року на підприємстві власними силами було розроблено та поставлено на виробництво нову модель автобуса малого міського моделі А092. В цій моделі були враховані всі недоліки, що були виявлені експлуатацією автобусів попередньої моделі А091. Починаючи з другого півріччя 2005 року, завод припинив виробництво автобусів А091 і повністю перейшов на випуск автобусів А092.

Наразі створено кілька модифікацій автобуса А-092: А-092, А09201, А09202, А09204, А0921, А09211, А09212, А09214, перевізний рентгено - флюорографічний кабінет "Квант", гірничорятувальний автобус, «Шкільний» автобус.

Конструкція і технологія виробництва автобусів постійно вдосконалюються, впроваджуються заходи щодо зниження трудомісткості виробництва, собівартості, підвищення якості продукції.

Станом на 20липня 2012 року, більше 10% акцій «Черкаського автобуса» володіють Товариство з обмеженою відповідальністю "Автомобільний дім "БОГДАН" близько 19% та Інвестиційний фонд "ЗЕТА" НЗ ТОВ"КУА"IЗI ЛАЙФ" які мають 80 % акцій.

Акціонерне товариство «Черкаський автобус» розташований за адресою: 18036, Україна, м. Черкаси, вул. Різдвяна, 292. Керівником АТ являється Раабе Віталій Германович.

Діяльність ПАТ "Черкаський автобус" зосереджена на: виробництві автобусів та оптову торгівлю автобусами малого класу.

Діяльність підприємства здійснюється за ліцензіями:

- надання послуг з перевезення пасажирів i вантажів автомобільним транспортом вiдповiдно до видів робіт, визначених Законом України "Про автомобільний транспорт" з необмеженою датою закінчення;

- виробництво автомобiлiв та автобусів з датою закінчення 14.10.2014.

Очолює підприємство голова правління. До складу правління входять: директор з виробництва, директор з економіки та фiнансiв, головний бухгалтер, технічний директор. Все виробництво в складі виробничо-диспечерського вiддiлу, заготiвельно-механiчного цеху, кузовного та цеху складання та випробування автобусiв об'єднано пiд керiвництвом директора з виробництва.

Вiддiли головного конструктора та головного технолога, енерго-механiчний вiддiл входять до служби технiчного директора. Директор з економiки та фiнансiв очолює економiчну службу, до складу якої входять планово-економiчний вiддiл, вiддiл органiзацiї працi i зарплати, АСУ.

В 2012 році у зв'язку з виходом підприємства із складу корпорації «Богдан» керівництво компанії ПАТ «Черкаський автобус» заявило про ребрендинг своєї продукції. Після ребредингу автобуси, що випускаються заводом, будуть називатися «Отаман».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]