Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.docx
Скачиваний:
112
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
78.8 Кб
Скачать

Зміст

ВСТУП 2

1. Характеристика підприємства - місця проходження практики 2

1.1 Основна діяльність підприємства, її характеристика. 2

1.2 Структура підприємства. 4

2. Характеристика технічного забезпечення 7

2.1 Технічний опис обчислювальної й організаційної техніки. 7

2.2 Характер використання техніки, його інтенсивність 7

3. Характеристика використання програмного забезпечення 8

3.1 Системне програмне забезпечення. 8

3.2 Програмне забезпечення загального призначення. 8

3.3 Прикладне програмне забезпечення. 9

3.4 Системна характеристика одного з пакетів прикладних програм обробки статистичної інформації. 9

4. Індивідуальне завдання та його виконання 10

5. Постановка задачі 11

6. Вибір засобів реалізації 12

6.1 Мова програмування і середовище розробки 12

6.2 Система керування базами даних 13

ВИСНОВОК 14

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 16

ВСТУП

В даний час інформаційні системи використовуються повсюдно. Вони стали невід'ємною частиною більшості робочих процесів. Їх впровадження призводить до поліпшення якості продукції, прискоренню обробки інформації, зменшення трудо-економічних витрат.

Інформаційні системи є рушійним фактором розвитку багатьох компаній. Подібні системи можуть застосовуватися в різних за розмірами, за видами діяльності організаціям.

Практика є важливою ланкою в процесі підготовки спеціаліста і однією з форм надбання студентами досвіду виробничої діяльності. Вона базується на дисциплінах, які вивчаються студентами за період з першого до четвертого курсу, закріплює знання та навички роботи із засобами обчислювальної техніки та складання програм на ЕОМ в різних системах програмування.

Мета проходження переддипломної практики - збір матеріалів для написання дипломного проекту. Саме тому звіт містить всі ті матеріали, які були зібрані в період проходження практики і є базою для формування аналітичної частини майбутнього дипломного проекту.

1. Характеристика підприємства - місця проходження практики

1.1 Основна діяльність підприємства, її характеристика.

ЧП «Цокур» знаходиться на території Черкас в Україні. Поштова адреса: м. Черкаси, вул. Байди-Вишневецького 19.

Для керівництва підприємством ЧП «Цокур» призначається керівник комерційного напрямку.  

ЧП «Цокур» співпрацює з провідною компанією «TIENS», і займається оптовою торгівлею товарів народного споживання, таких як: прибори для будинку, засоби особистої гігієни, продукти харчування.

Функціями є:

  • Формування асортименту;

  • закупівля товарів;

  • зберігання;

  • продажу товарів;

  • доставка товарів.

Задовольняючи потреби роздрібних продавців, підприємство оптової торгівлі отримує дохід від торговельної надбавки на продаванні товарів. Щоб оцінити ефективність даного бізнесу варто порівняти витрати роздрібних підприємств на формування асортименту, доставку товарів, закупівлю, ціни, за якими покупці можуть закуповувати товар і витрати оптового підприємства на організацію закупівель необхідного асортименту, збереження, доставку товарів дрібними партіями. Підприємство має складську площу і офісне приміщення в межах міста.

Фірма гарантує високу якість і надійність продукції. Всі товари мають гарне співвідношення ціни та якості, при цьому в асортименті представлені як продукція масового попиту, так і ексклюзивні товари. Організація продає товар вищого гатунку, а не першого і другого.

Постійно проводяться дослідження якості сировини і готової продукції.

1.2 Структура підприємства.

Управлінням підприємства займається генеральний директор. У його веденні знаходяться питання стратегічного характеру.

Директор підпорядковується раді засновників та фактично керує діяльністю компанії на оперативному рівні. Він контролює діяльність усіх відділів. Також в його компетенції питання руху фінансових потоків.

Рисунок 1 – організаційна структура підприємства

Центральна проблема організації полягає в координації закупівель і продажів. З причини великої розміру розглянутого підприємства закупівля і продаж знаходяться в декількох руках тобто ці відділи мають кількох керівників, до компетенції яких входять питання закупівлі по всьому асортименту.

Перевага цієї форми полягає в тому, що керівник володіє сферою збуту й інформацією про попит, що дає йому швидко реагувати на зміни на ринку. На підприємстві не використовується поділ відповідно до груп товарів, ступенем обслуговування, величиною покупців і т.д.

Окремо виділена фінансова служба, до складу якої входить бухгалтерський відділ, фінансовий відділ. Він складається з касирів, бухгалтерів та головного бухгалтера. В обов'язки головного бухгалтера входить ведення бухгалтерського обліку, формування звітів для податкової інспекції, нарахування податків, рішення всіх питань пов'язаних з податковою звітністю та ін.. Касири приймають виручку. Бухгалтера оформляють документи з руху товару.

У відділі закупівель і збуту займаються менеджери . Завданнями даного відділу є:

  • Формування асортименту товарів;

  • пошук постачальників;

  • організація закупівель;

  • приймання товарів;

  • прийом замовлень на поставку товарів.

Кожен з менеджерів відповідає за певні функції. Так, менеджер із закупівель відповідає за організацію постачань товарів, пошук постачальників, приймання товарів, стеження за товарними запасами.

Менеджери з продажу готують необхідні матеріали (бланки замовлень і рекламну продукцію). Вони ж займається прийомом замовлень від покупців по телефону і в торговому залі офісу, контролюють діяльність складу, стежать за відвантаженням товару і поверненнями від покупців, організаційними питаннями, аналізом діяльності.

Транспортний відділ відповідає за доставку і транспортування товарів до клієнтів і доставку від постачальників. ЧП «Цокур» складається з вітрин, на яких представлені зразки продукції фірми.

На розглянутому підприємстві є водії-експедитори, що займаються безпосередньо доставкою товарів. У їх обов'язки входить доставка товару клієнту та інкасація коштів за товар.

ІТ відділ займається підтримкою встановленого ПО і адмініструванням локальної обчислювальної мережі організації. Складається з начальника відділу ІТ, адміністратора і програміста.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]