Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом_Суль.docx
Скачиваний:
321
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
245.9 Кб
Скачать

Зміст

Розділ і. Перукарська справа 4

1Творча частина 4

1.1.Характеристика сучасних і перспективних напрямів моделювання зачіски. 4

1.2.Розробка моделі зачіски відповідно до сучасного напрямку моди та індивідуальних особливостей моделі. 16

2.Технологічна частина 18

2.1.Визначення початкових даних для виконання розробленої зачіски. 18

2.2.Розробка технологічної послідовності виконання зачіски 18

2.3.Розробка технологічної послідовності виконання макіяжу 18

2.4.Декоративний розпис нігтів 18

2.5.Обґрунтування вибору і характеристика парфумерно-косметичних засобів, необхідних для виконання зачіски 18

2.6.Обґрунтування вибору та характеристика інструментів і пристосувань, необхідних для виконання робіт 23

Розділ ІІ. Манікюрна справа 43

Розділ ІІІ. Матеріалознавство. Пахучі речовини рослинного, тваринного походження та синтетичні. 53

Розділ IV. Санітарія і гігієна. 67

Висновки 69

Список використаних джерел 70

Вступ

Моя робота присвячена жіночій зачісці на волоссі середньої довжини. В своїй роботі я дала характеристику сучасних напрямків в моделюванні зачіски. Розкрила характеристику перспективних напрямів розвитку моди зачісок. Вся історія перукарської справи почалася з того момента, коли людині захотілося прикрасити своє обличчя, щоб виділитись. Поняття краси мінялися на протязі епох, і те, що вважалося прекрасним в один період, пізніше вигляділо невродливим и навпаки. Але одне завжди залишалося незмінним - тяга людини виділитись, показати свою індивідуальність.

На сьогоднішній день є багато методів розробки зачісок для середнього волосся, а також їх нарощування. Так, наприклад, використовується професіональна італійська технологія EURO SO.CAP., тобто метод гарячого нарощування волосся, а також для нарощування волосся використовується нова лінія волосся вищої якості EXCLUSIVE LINE, яка на нашому ринку появилася нещодавно.

Силуети і форми зачісок через деякий час повторялися. Так, зачіски Древнього Риму стали носить в XIX ст. по всій Європі, а парики через 200 років в 60 роках XX ст. Тоді ж зачіски стали більш монолітними, в моду ввійшов начіс. Зачіски збільшувалися у розмірах, появилась об'ємність. В них відсутні були мілкі деталі. Форма зачіски могла розширюватися або зменшуватися. Для цього використовували зрізані пасма, м’які синтетичні волокна. В цей період в моду входять зачіски типа «дзвін», «кінський хвіст», модні кольори, які нагадують метали: мідь, бронзу, срібло, латунь.

В 70-і роки мода на парики проходить, повертаються «маленькі» зачіски з геометричною зачіскою. Нова хвиля особливо чітко проявилася в зачісці «гаврош». Начіс повністю вийшов із моди. В другій половині ХХ ст. починають носити зачіски з розпущеними волосами, які вільно падають хвилею. Білокурі волоси надовго входять в моду. Тоді ж стає модним звичайний «рух волосся». Це проявляється в методі нової зачіски англійського перукаря Відала Сессуна. Всі його зачіски відрізняються простим, але разом з тим прекрасним рухом волосся.

В останнє десятиріччя ХХ ст. форми зачісок змінились, вони стали скромніші. Волосся від проділу укладається в невеликі пучки. Іноді на волосся надівають сіточку, перевивають кольоровими шнурами. Носять парики, але вони майже нічим не відрізняються від натуральних зачісок. Також в кінці ХХ ст. в загальній моді визначалися два основних направлення: фольклорний стиль - country style, воєнізований стиль часів війни і післявоєнних років - military style.

Кожна епоха приносила щось своє, нове в перукарському мистецтві, чіткого копіювання не було. Розвиток основних форм одягу і зачісок проходило з безпосереднім зв'язком із соціально-економічними, природними умовами, естетичними і моральними умовами, загальним художнім стилем, модою.

В сучасній моді велике значення має маленький штрих, який придає особливий шарм зачісці - це може бути гофроване пасмо на волоссі, неслухняний локон. Екстрамодним можна назвати виблискуюче волосся, що досягається за допомогою лаків, емульсій. В моді африканські косички, короткі зачіски, довгі локони, прикраси із метала... Сучасна мода така велика, що кожний може вибрати собі зачіску, яка йому подобається і підходить. Кожний може виділитись.