Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ZFK_-_182 / Контрольні / Англійська

.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
10.24 Кб
Скачать

Два взаемоповязаних процеса є характеристикою сьогоднішньої української економіки, а саме їїстановленням як незалежної держави і це перетворення із планово-централізованої у ринково-контрольовану. Ці процеси досить завершені, але ось їх передумови для ефективного виконання.

Сучасна незалежна Україна має значний потенціал для швидкого економічного розвитку і це пояснюється не тільки спиятливими природніми умовами, а також зручним географічним положенням з погляду міжнародного торгового обміну.

Реформи в національній економіці почалися після проголошення незалежності, спрямовані на створення відкритої ефективної ринкової економіки.

Основними на прямки економічних реформ є наступні:

  1. Програма структурної реорганізації

  2. Досягнення збалансованого платіжного рахунку

  3. Створення умов для поступової інтеграції України у світову економіку

Ці та інші проблеми мають бути вирішені за рахунок широкого залучення іноземних інвестицій. За короткий проміжок часу Верховна Рада та український уряд мав успіх у створенні законодавчої та регулюючої основи для проведення економічних реформ. Податкова та бюджетна системи відповідні за своєю структурою до світової практики, яка по суті створюється заново. Здійснюються зміни до вільного формування цін в економіці. Державне регулювання рівня цін застосовується тільки у встановленні цін на основні енергоносіїв, деякі найбільш важиві продукти, комунальні та транспортні послуги.

Більшість уваги приділяється зміні структури власності. Законодавча база сторена для привітизації державних підприємств, здійснення реформ у банківській та фінансовій системах.

Завдання 2.