Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка охрана труда еисн.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
169.47 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни міністерство освіти і науки, молоді та спорту ар крим

РВНЗ КРИМСЬКИЙ ГУМАНІТАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ" (м.ЯЛТА)

Євпаторійський інститут соціальних наук

Ануфрієнко О.А.

Методичні вказівки

ДО ВИКОНАННЯ РОЗДІЛУ ОХОРОНА ПРАЦІ" В БАКАЛАВРСЬКИХ ТА ДИПЛОМНИХ РОБОТАХ

Всіх спеціальностей

Евпвторія-2012

ББК 65.248

О.А.Ануфрієнко. Методичні вказівки до розділу „Охорона праці" в дипломних роботах освітньо-кваліфікаційних рівнів бакалавр та спеціаліст усіх спеціальностей: Методичний посібник.- м.Ялта: РВНЗ, 2012.-20 с.

Рекомендовано кафедрою „Історії та правознавства" Протокол № 1 від 23.08.2012 р.

Друкується за рішенням Вченої ради РВНЗ „Кримський гуманітарний університет ”(м. Ялта) від „26” вересня 2012 р. (протокол № 2)

1. Передмова

Відповідно до законодавства України майбутній бакалавр та спеціаліст зобов'язаний забезпечити повну безпеку і здорові умови праці на своєму робочому місці.

За повноту і правильність рішень щодо охорони праці всі працівники несуть дисциплінарну, матеріальну та адміністративну й кримінальну відповідальність. Тому в кожній дипломній роботі повинен бути розроблений розділ „Охорона праці», який висвітлює питання безпечного проведення робіт на об'єкті господарювання майбутнього бакалавра, спеціаліста чи магістра.

Охорона праці - це комплексне поняття безпеки у виробничому середовищі, яке повинно бути сформоване у студентів вищих навчальних закладів при вивченні дисциплін „Основи охорони праці» (ООП), „Охорона праці в галузі» (ОПвГ).

Студенти при написанні бакалаврсьської роботи розглядають тільки виробниче середовище – охорону праці на робочому місці, знання вміння і навички отриманні при вивченні курсу ООП.

При написанні дипломних робіт ОКХ „спеціаліст в розділі ОП студенти описують безпеку у виробничому середовищі своєї галузі, що є предметом вивчення дисциплін ОПвГ.

2. Вимоги до розділу «Охорона праці» в дипломній роботі.

2.1 Мета і завдання курсу «Охорона праці».

Метою розробки розділу „Охорона праці» є:

  • систематизація, закріплення і розширення теоретичних знань і практичних вмінь з питань, охорони праці у процесі вирішення конкретних завдань по забезпеченню безаварійної роботи на об'єкті господарювання;

  • формування у студентів навичок самостійного аналізу стану охорони праці, роботи з науково-технічною і нормативною літературою, з проектною документацією і сучасною обчислювальною технікою;

  • перевірка підготовленості студентів до самостійної роботи із забезпечення безпечних і здорових умов праці.

У розділі „Охорона праці» розробляються питання виробничої санітарії, безпечного проведення ремонтно-будівельних і санітарно-технічних робіт, а також пожежної безпеки місця роботи майбутнього випускника.

2.2 Мета розробки розділу Охорона праці» .

Метою розробки розділу «„Охорона праці» є: