Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
97.28 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

МИКОЛОЇВСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Миколаївський професійний ліцей сфери послуг

Дипломна робота

Учниці групи № 11

Колесніченко Тетяни Ігорівни

ПРОФЕСІЯ: « Перукар ( перукар – модельєр ). Візажист »

ТЕМА: « Технологія виконання зачіски та макіяжу в романтичному стилі до образу «Літній ранок».

Робота допущена до захисту с оцінкою ____________________________

Керівник дипломної роботи – Козаченко В.С. _____________________

Відгук

Керівника дипломної роботи

Виконаного на тему: « Технологія виконання зачіски та макіяжу в романтичному стилі до образу «Літній ранок».

Ученицею – Колесніченко Тетяною Ігорівною

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Керівник дипломної

роботи викладач Козаченко В.С.

«__ _____ _______»

Погоджено Затверджено

методичною кафедрою заступник директора

перукарського мистецтва з НВР

________ О.О.Веретіліна ­­­_______Т.В.Чикина

Завдання

на виконання дипломної роботи

учениці групи № 11

Колесніченко Тетяна Ігорівна

Професія: « Перукар ( перукар – модельєр). Візажист »

Кваліфікація: перукар

Тема: «Технологія виконання зачіски та макіяжу в романтичному стилі до образу «літній ранок»

Технічна документація:

Інструкційні – технологічні карти;

Структурно – логічні карти

Дата видачі __________________2012р.

Термін виконання _____________2013р.

Керівник дипломної роботи – Козаченко В.С.

Затверджую Розглянено

Заступник директора на засідання НМ

З НВР_____________ протокол ___від______

Завдання дипломної роботи

З професії: Перукар ( перукар – модельєр). Візажист.

Підібрати модель до образу «літній ранок», описати зовнішній вигляд надати характеристику інструментів, які необхідні для виконання зачіски. Описати розміщення інструментів на робочому місці перукаря. Надати характеристику дезінфікуючим засобам необхідних для створення образу. Описати технології виконання зачіски необхідну для створення образу «літній ранок». Схематично зобразити технологічну послідовність виконання зачіски. Навести можливі дефекти, шляхи їх попередження та способи усунення. Перелічити вимоги з охорони праці під час перукарських робіт.

Зміст

Вступ………………………………………………………………………………..

  1. Теоретична частина

Розділ 1

    1. 1.1 Характеристика сучасного і перспективного напрямків моди в зачісці.

    2. 1.2 Розробка моделі зачіски відповідно до сучасного напрямку моди і типу обличчя.

  1. Технологічна частина

Розділ 2

    1. 2.1 Визначення початкових данних для виконання розробленої зачіски.

    2. 2.2 Розробка технологічної послідовності виконання зачіски.

    3. 2.3 Обгрунтування вибору та характеристика інструментів, пристосувань, дезінфікуючих та парфумерно – косметичних засобів для виконання зачіски.

III. Заключна частина

Розділ 3

3.1 Потенціальна організація робочого місця перукаря.

3.2 Правила техніки безпеки при виконанні перукарських робіт.

Висновки

Список виконаних джерел

Додаток 1 к розділу 1

Додаток 2

Додаток 3

Вступ

Зачіска - це цілий технологічний процес, у результаті якого навколо голови народжується справжній твір - художній малюнок. Головна цінність зачіски - практичність. І тоді ви легко перетворитесь в елегантну даму з вишуканою укладкою. Секрет зачіски в застосуванні нових нетрадиційних методів.

Що ж таке зачіска? На це питання можна відповісти так: це волосся, укладене в певну форму із застосуванням різних видів укладання, завивки, різноманітних стрижок. У зачісці найяскравіше проявляється подих епохи, вона відтворює національні та расові риси, класову приналежність, соціальний стан у суспільстві, а також ознаки статі та віку. Завдяки зачісці можна підкреслити привабливість обличчя і завуалювати деякі недоліки. Певний відбиток накладають на зачіску особисті смаки та індивідуальні погляди її власника. Сукупність цих понять визначає стиль людини.

Переходи століття в століття завжди відрізнялися вибухом творчості. Не став винятком і наш час. Різка зміна кольорових вподобань привела до з’єднання не тільки різних кольорів, але й до різних технік фарбування волосся.

Стиль - це конкурентна, стінка, складна мода епохи, в якій мода виражає економічний стан, політичні погляди, розвиток культури, ставлення до зовнішнього світу. На формування індивідуального стилю людини можуть впливати літературні образи, твори живопису, образи кіногероїв, поняття зі світу музики, особливо танцювальної, що в наш час часто породжують цілі стильові напрями. Характерні особливості цих напрямів виявляються в індивідуальних стилях різних людей. У своїй роботі майстер це враховує, причому в більшості випадків при індивідуальному моделюванні бере ці стилі за основу. Дуже часто багатьом людям починає подобатись одне і те ж. Це може бути довжина волосся, модель спідниці, кіноактор або герої роману тощо. Тут ми вже маємо справу з важливим соціальним явищем, яке називається модою.

Розділ 1

    1. 1.1 Характеристика сучасного і перспективного напрямків моди в зачісці.

Мода зачісок сьогодні різноманітна й індивідуальна як і модні тенденції в одязі, що задають стиль стрижок і укладок, які подобаються клієнтам.

Всесвітньо відомі кутюр’є відгукнулися на нові віяння почавши випускати модний і зручний спортивний одяг зі своїми логотипами «Спортивному напрямку в моді відповідають зачіски із графічними лініями симетричними чубчиками не рідко закриваючі обличчя, короткі стрижки, ретельно покладені стайлінговыми засобами Індивідуальність підкреслюється геометрією й фарбуванням. Використаються самі неймовірні кольори часом зовсім несумісні – зелений, синій, рожевий Більше того, можна застосувати весь спектр втіливши в життя незвичайні сміливі фантазії. В такому випадку краще обмежитися відносно спокійним сполученням світлих і темно-коричневого відтінків. Фарбування можна виконати в такий спосіб щоб яскраві тони були видні лише при особливому перехрещенні волосся. Це унікальна можливість змінюватися, залежно від настрою й ситуації.

Жвавість і барвистість цього стилю впливає й на класичний напрямок моди. Поряд з контрастними чорно-білими червоно-білими, чорно-білими-червоними сполученнями, модні, наприклад, пікантні різнобарвні смужки на темних волоссях розташовані під чубчиком. Ледь уловимі, вони немов грайливі мазки живописця, а перукарі – художники, «що чаклують» над палітрою волосин.

Знову в моді кучері, які втім, не дають яких-небудь «послаблень» для форми. Стрижки повинні бути виконані досить чітко - незалежно від «рваних» кінців і «нез'єднуваностей» Розмаїтість здійснюється за рахунок стайлінгу. У цей час пропонується величезна кількість препаратів, які не тільки фіксують, але й зволожують волосся, надають їм блиск, дозволяють кріпити спеціальні пасма – постіжі. Кожний може вибрати для себе те, що йому по-справжньому йде й подобається. Головне - виявити індивідуальність!

Останнім часом пішла мода на нові кольори: провідні стилісти пропонують три модних образи й три нові типи фарбування - мідно-коричневий, винно-червоний з ліловими відтінками й світлі, трикутної форми пасма на попелястій або чорно-малахітовій базі. При творчому підході майстер може розширити колірну палітру олігоминеральної фарби, додаючи в неї інтенсифікатор кольорів нового покоління СОМВ COLOR. При цьому мідні й червоні нюанси виходять більше насиченими. Якщо клієнт, наприклад, хоче мати яскраво-червоні пасма на темній натуральній або косметичній базі, необхідно використати один із чотирьох нюансів крему-фарби Glitch Color, а саме - Rosso з 12 %-ным Н202. Особливістю даного барвника є те, що процес фарбування триває всього 15 хвилин і не вимагає попереднього знебарвлення. Наступного разу цього ж результату можна досягти, використовуючи фарбу Selive («Rosso Vivo»).

Для клієнтів, що мають алергію на аміак, чутливу шкіру або ушкоджене волосся Selective professional рекомендує використати нову крем-фарбу без аміаку Elective Color для фарбування «тон у тон», до складу якої включена складна молекула 3D Complex. Elective дозволяє не тільки м'яко пофарбувати волосся, але й допомагає майстрові зафарбувати "старе" мелірування без репігментації, а також освітлить натуральну базу на один тон. Особливого підходу вимагають знебарвлене, хімічно завите волосся. На такому волоссі

Selective professional, рекомендує використати фарбу Selive oligominraloil. Фарба Selive уже готова до застосування, а її рослинні компоненти, обволікаючи волосся, надають блиск і доглядають за шкірою голови. І, нарешті, змінити свою зовнішність на кілька днів або, експериментуючи, спробувати нові кольори, дозволить барвний мус для укладання волосся Mousse Color, що, крім того, надає волоссям гарний відтінок і блиск. Кожний вид барвника є логічним продовженням іншого, тобто майстер може підібрати потрібні кольори з будь-якої палітри фарб, з огляду на бажання клієнта й оцінюючи стан його волосся.

Узимку жінки виглядає екстравагантно, сміливо й сильно. Вона відкриває особу або зовсім її закриває, любить 60-і, 80-і, але залишається вірною сучасності. Середньовічна чаклунка, «супер-агент», фатальна жінка - вона постійно продовжує грати зі своїм зовнішнім виглядом.

У цьому сезоні стилісти змішують текстури. Зачіски коротк або напівдовгі - виглядають повітряними, несиметричними й дуже модними. Довжина накладається одна на іншу - те ховаючись, те з'являючись знову. Цього року градуювання візуально додає об’єм. Волосся виглядає злегка «скуйовдженим». Потилиця видна більш ніж інші зони. Чубчики - короткі або довгі, зачесані на обидві сторони або назад.

Кольори протиставляються один одному. Ефект металевого блиску перемішується з радикально чорними кольорами або з теплими пастельними тонами. Кінці пофарбовані в теплі медяні відтінки. Градуйовані стрижки виконані в яскравій жовтогарячій колірній гамі.

Після довгого років, коли в моді переважали зачіски в стилі «хіппі» і «номад», Мішель Броссо призиває до розмаїтості. Він не нав'язує моду, а лише пропонує стиль, що підійде будь-якій жінці і її внутрішній гармонії з навколишнім світом. Він підтримує те, що красиво: розпатлане й покладене в гарну зачіску, що в'ється, пряме, без якої-небудь чіткості форм живе волосся. Перед тим як виділити нюанси зачіски магією кольори, Мішель Броссо і його команда підкреслюють природну красу волосся відповідно до типу особи. Всі стрижки з нової колекції Мішеля Броссо (графічні, вертикальні, горизонтальні) виконані на базі «карі», на волоссі різної довжини.

Почуттєва й безпристрасна жінка з нової колекції Жана Валлона (Франція) прекрасна й багатолика. Безумовно розмаїтість образів і настроїв відбивається на формі зачісок. Їхня відмітна риса - волосся й у русі, природність і повна відсутність статичності. Рухливі пасма (локони нового покоління), браслети від Loreal роблять жіночі образи непереборними. У стрижці дуже важливий підготовчий етап. На тім'яній зоні у формі зірки відокремлюється 6 п'ядей. Довжина волосся від чола - 3 см., з боків - 2 см. і 3 см. у потиличній частині.

Після поділу стригти потрібно по вертикальних лініях ковзаними рухами. Далі варто зібрати всю масу волосся і підняти перпендикулярно голові. Підстригти довжину із сильною філіровкою (масу волосся можна зменшити за рахунок «вищипування» за допомогою довгих ножиців). Для більш м'якого результату можна залишити більш довгу потилицю. Якщо вам подобається агресивний варіант-підстрижіть потилицю коротше. Фарбування виконується після стрижки, і головне в цьому процесі - «піймати кольори».