Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
47.11 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОТУ

ЄВРОПЕЙСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Наукова робота

на тему:

«Організація оплати праці в умовах ринкових відносин»

Виконала студентка

Групи 143/2

Ульянова Вероніка

Київ 2013

Зміст

Вступ

Актуальність теми.

Мета та задачі дослідження.

1.Соціально – економічна сутність заробітної плати. Принципи та складові елементи її організації.

2.Тарифна система оплати праці та її елементи.

3.Форми і системи заробітної плати.

Висновок.

Список використаної літератури.

Вступ

Організація оплати праці і формування її рівня складають основу соціально-трудових відносин в суспільстві, оскільки охоплюють інтереси всіх учасників трудового процесу. Які-небудь зміни, що стосуються оплати праці, впливають на прибуток всіх членів суспільства, а також на найбільш важливі макроекономічні показники.

На крупних промислових підприємствах організація праці має складну ієрархічну структуру. Сучасні системи організації і оплати праці, як правило, розвиваються або у бік спрощення, або йдуть шляхом зайвого ускладнення: вводиться облік великої кількості критеріїв, параметрів, коефіцієнтів, що супроводжується розрахунком за складними формулами.

Виробнича діяльність підприємств в нових економічних умовах, орієнтована на здобуття достатнього прибутку для розширеного виробництва, досягнення фінансової стійкості і платоспроможності при зростаючій економічній самостійності, вимагає наявність дієвої системи розподільних стосунків, в яких одне з центральних місць займає система оплати і стимулювання праці.

Матеріальне стимулювання необхідно розглядати як систему методів, форм і засобів цілеспрямованої дії на економічні інтереси людей, реалізація яких дозволяє забезпечити підвищення ефективності виробництва.

Перехід до ринкових відносин змінив економічну суть оплати праці на різних рівнях її організації, включаючи і підприємства. Нові умови дають можливість пропонувати підприємствам нові методи рішення задач в області оплати праці.

Актуальність теми дослідження

Організація оплати праці – одна з ключових проблем в сучасній економіки України. На всіх етапах розвитку економіки заробітна плата була одним з головних чинників, що забезпечують ефективну систему матеріального стимулювання працівників і що формують мотиваційний механізм трудової активності. Від її успішного рішення багато в чому залежать як підвищення ефективності виробництва, так і зростання добробуту людей, сприятливий соціально-психологічний клімат в суспільстві.

Актуальність даної роботи полягає в тому, що питання організації оплати праці є істотним на підприємстві. Оплата праці є основним інструментом підвищення ефективності праці працівників.

Мета та задачі дослідження

Метою даної роботи є розробка нової моделі оплати праці для ефективного стимулювання персоналу на підприємстві.

Досягнення даної мети здійснюється через рішення наступних задач:

1.аналіз оплати праці адміністративно-управлінського персоналу;

2.аналіз існуючої системи оплати і стимулювання праці;

3.аналіз фонду заробітної плати;

4.дослідження задоволеності якістю трудового життя;

5.дослідження зв'язку заробітної плати з виконуваними функціями працівників;

6.розробка рекомендацій за вдосконаленням системи організації оплати праці адміністративно-управлінського персоналу.