Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАТВЕРДЖЕНО РЕГЛАМ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
275.97 Кб
Скачать

39

Затверджено

розпорядження голови Деражнянської районної державної адміністрації

від “26” жовтня 2011 року

№ _546 /2011-р._____


Регламент

Деражнянської районної державної адміністрації

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Регламент Деражнянської районної державної адміністрації (далі – Регламент) розроблений на основі чинного законодавства, регулює організаційно-проце­дурні питання діяльності районної державної адміністрації, визначає меха­нізм організації взаємодії голови, першого заступника, заступників голови, керівника апарату, апарату, управлінь, інших структурних підрозділів адміністра­ції, а також консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, утворених головою райдержадміністрації під час вирішення питань, що належать до повноважень райдержадміністрації, процедуру здійснення правового, організаційного, матеріально-технічного забезпечення та іншого забезпечення діяльності районної державної адміністрації, встановлює внутрішній розпорядок роботи адмі­ністрації.

1.2. Робота районної державної адміністрації, її апарату та структурних підрозділів є відкритою і гласною, за винятком розгляду питань, які належать до публічної інформації з обмеженим доступом.

Райдержадміністрація інформує громадськість про свою діяльність, залучає громадян до проведення перевірок, підготовки і розгляду питань, що належать до її компетенції.

Висвітлення діяльності райдержадміністрації здійснюється в порядку, передбаченому чинним законодавством.

1.3. Розгляд у райдержадміністрації питань, що належать до її компетенції, зокрема щодо делегованих районною радою повноважень, провадиться головою, першим заступником голови, заступниками голови, керівником апарату райдержадміністрації, апаратом райдержадміністрації, управліннями, відділамита іншими структурними підрозділами райдержадміністрації, а також консультативними, дорадчими та іншими допоміжними органами, службами і комісіями, утвореними головою райдержадміністрації .

1.4. Розподіл обов'язків між посадовими особами райдержадміністрації проводить голова райдержадміністрації не пізніше одного місяця з дня призначення його на посаду з визначенням:

повноважень і функцій посадової особи;

управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації (далі - структурні підрозділи райдержадміністрації), діяльність яких контролюватиметься відповідною посадовою особою;

підприємств, установ та організацій, щодо яких посадова особа забезпечує реалізацію відповідно до чинного законодавства державної політики;

територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших організацій та установ, з якими взаємодіє посадова особа;

порядку заміщення голови райдержадміністрації, його першого заступника, заступників та керівника апарату у разі їх відсутності.

1.5. Положення про структурні підрозділи райдержадміністрації, у тому числі апарату, розробляються керівниками таких підрозділів, погоджуються із заступниками голови (відповідно до розподілу обов'язків), завідувачем юридичного сектору та начальником відділу організаційно - кадрової роботи апарату райдержадміністрації і затверджуються розпорядженням голови райдержадміністрації із наступним оприлюдненням у порядку, передбаченому Законом України „Про доступ до публічної інформації”.