Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LR4 аналіз.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
31.31 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Факультет програмування та комп’ютерних

і телекомунікаційних систем

Кафедра програмної інженерії

Лабораторна робота №4

З дисципліни «Аналіз вимог до програмного забеспечення»

на тему:

«ОФОРМЛЕННЯ ТЕХНІЧНОГО ЗАВДАННЯ»

Виконав:

студент 1 курсу, групи Піс-14-1 __________________ Кадиш О.

(підпис)

Перевірив: ___________________ Онишко О.Г.

(підпис)

Хмельницький – 2015 р.

Мета: сформувати навички розробки та оформлення технічного завдання на розробку автоматизованих систем відповідно до ГОСТ 34.602-89.

Хід роботи:

Розділ 1 - Загальні відомості

Призначення документа

Технічне завдання є основним документом, який описує загальні вимоги щодо АІС та визначає порядок створення цієї системи. Дане технічне завдання відповідає вимогам сучасному рівню розвитку інформаційниї технологій. Встановлювані в цьому документі вимоги на АІС не обмежують розробника системи в пошуку та реалізації найбільш ефективних техніко - економічних рішень. Зміни, які будуть вноситись у даний документ будуть оформлятися окремими документаит.

Найменування системи

Повне найменування системи - «Автоматизована інформаційна система сільськогосподарського підприємства Агромарс. Скорочене найменування - АІС СПА.

Відомості про замовника та виконавця

Замовник системи – директор даного підприємства, що знаходиться за адресою: Хмельницька обл. м. Чемірівці.

Підстави для виконання робіт, терміни і фінансування

Розробка ведеться на підставі договору № 23 від 09.04.2015, укладеного між сільськогосподарським підприємством «Агромарс» та компанією «COD». Система повинна бути розроблена протягом 2015 року і здана в дослідну експлуатацію до 31.12.2015. Роботи зі створення системи фінансуються сільськогосподарським підприємством «Агромарс» відповідно до календарного плану, що є невід'ємною частиною договору.

Основні поняття, визначення та скорочення

Даний пункт містить перелік основних понять, визначень і скорочень, що використовуються в цьому документі.

Архітектура системи - високорівнева концепція системи та її оточення.

Архітектура програмної системи (у фіксований момент часу) - організація структури значущих компонентів системи, що взаємодіють через інтерфейси. Зазначені компоненти, в свою чергу, складені з більш дрібних компонентів і інтерфейсів.

База даних (БД) - спільно використовуваний набір логічно пов'язаних даних (і опис цих даних), призначених для задоволення інформаційних потреб організації.

Варіант використання - функціональний зв'язний блок, виражений у вигляді транзакції між актантом і системою. Варіант використання описує поведінку системи як послідовності дій. Будь-який варіант використання повинен призводити до корисного результату для актанта.

Доступність інформації - стан інформації, що характеризується здатністю АІС забезпечувати безперешкодний доступ до інформації суб'єктів, що мають на це повноваження.

Захист інформації - діяльність щодо запобігання витоку інформації, що захищається, несанкціонованих і ненавмисних дій на захищає інформацію.

Конфіденційна інформація - інформація з обмеженим доступом, що не містить відомостей, що становлять державну таємницю, доступ до якої обмежується відповідно до законодавства України.

Конфіденційність інформації - стан захищеності інформації, що характеризується здатністю АІС забезпечувати збереження в таємниці інформації від суб'єктів, які не мають повноважень на ознайомлення з нею.

Сервер додатків - спеціалізоване програмне забезпечення, призначене для централізованого зберігання та обробки бази даних.

Система управління базами даних (СКБД) - спеціалізоване програмне забезпечення, призначене для централізованого зберігання та обробки даних в БД, а також управління доступом декількох користувачів до одних і тих же даних.

Витік інформації - неконтрольоване поширення інформації, що захищається.

Цілісність інформації - стан захищеності інформації, що характеризується здатністю АІС забезпечувати збереження і незмінність інформації при спробах несанкціонованих чи випадкових впливів на неї в процесі обробки або зберігання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]