Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реферат педиатрия.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
128 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Комунальний заклад

«Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради

Кафедра природничих наук

Реферат на тему

«Основи профілактичної роботи зі здоровими дітьми у днз»

Виконала

студентка 211 Д групи

факультету дошкільної та

корекційної освіти

Грицунова Наталія Олегівна

Викладач:к.п.н.,професор

Молчанюк О.В

Харків-2014

Зміст

ВСТУП

  1. Орієнтовні напрямки зміцнення здоров'я дітей………………………….4

  2. Здоров’язбережувальні технології у дошкільному………………………5

  3. Напрям формування культури здоров’я………………………………...10

ВИСНОВОК

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

Вступ

Здоров’я дитини - ні з чим незрівняна цінність. В дошкільному віці закладається фундамент здоров’я та довголіття, витривалості та стійкості дитячого організму. Саме цього здоров’я , на жаль, так не вистачає нашим дітям.

Це змусило особливу увагу звернути на проблему оздоровлення дитячого організму.

Спочатку потрібно було вияснити у чому причина повального дитячого нездоров’я. Звинуватити в цьому можна багато кого і чого: і лікарів, і дошкільні заклади та погоду, і екологію та батьків з бабусями і дідусями.

Вченні довели, що причинами хвороб є у 10% - спадковість, у 20% - вроджені вади здоров’я, у 20% - несприятливе довкілля, у 50% - спосіб життя. І саме ці 50% дуже зацікавили нас тим, що їх забезпечення можливе в умовах дошкільного закладу. Адже інших 50% від нас не залежать.

Охорона здоров’я дітей – проблема не тільки медична і педагогічна, це проблема соціальна. Щорічні поглиблені медичні огляди дітей та обстеження, засвідчили маловтішну картину: майже у 70% дошкільнят нашого міста спостерігається схильність до захворювання різних органів, багато малят мають ослаблену імунну систему. Це обумовило необхідність впровадження у ДНЗ організаційних форм і лікувально-профілактичних методів оздоровлення, введення в дію всіх наявних ресурсів.

Ефективною формою співдії медиків та педагогів стала робота по оздоровленню дошкільників у дит’яслах-садку, адже весь комплекс профілактичних, оздоровчих заходів найоптимальніше проводити на місці щоденного перебування дітей - в дошкільному закладі.

Почався пошук нових форм і методів оздоровлення дітей, в який крім педагогів, активно включились медичний персонал і батьки.