Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
182.8 Кб
Скачать

Ірма Вітовська: біографія та творчість

Підготувала студентка групи 513-Ш

НАЗАРЕНКО АЛЬОНА ВІКТОРІВНА

ІрмаВітовська. Біографія. Пошук професії

Актриса Ірма Вітовська родом із Західної України. Її рідним містом є Івано-Франківськ, де вона народилася в 1974 році.

Ще в дитинстві Ірма захоплювалася історією, зокрема археологією. Це дитяче захоплення привело її на історичний факультет одного з університетів міста. Крім обраної спеціальності, Ірма почала займатися в театральному гуртку, який діяв при університеті. Керівник цього студентського гуртка став першим, хто розглянув у Вітовській акторський талант. На його думку, Ірма Вітовська повинна була спробувати свої сили на професійній сцені.

Думка першого керівника зіграло значну роль у вирішенні Ірми стати актрисою. Вона переїжджає до Львова, надходить в державний музичний інститут. Під час навчання в інституті вона вивчає акторську майстерність у знаменитого українського актора Богдана Козака. Навчання в інституті Вітовська закінчує в 1998 році і отримує спеціальність актриси драматичного театру.

Початок кар'єри.

Популярність і визнання

Відразу після закінчення вузу Ірма Вітовська починає працювати в київському Молодому театрі. Як одна з актрис трупи вона неодноразово брала участь у театральних постановках і фестивалях. Про неї говорять як про обдарованої молодій актрисі, яка досконально володіє своєю професією. Вона здатна прикрасити будь-яку постановку, завдяки своїй кокетливості, задерикуватості, задумливості і ліричності. В репертуар театру вона влилася досить швидко. Вибір режисерів часто падає на Ірму Вітовську в якості головної героїні. Амплуа актриси - інженю-кокет, хоча вона здатна зіграти практично будь-яку роль: від ліричної до комедійної, від трагічної до гротескної. Актриса неодноразово отримувала нагороди за свої ролі.

Свою кар'єру кіноактриси Ірма початку в 2000 році, коли вперше взяла участь у створенні фільму. Актриса дебютувала в драмі «Нескорений». Однак популярність прийшла до актриси після того, як вона зіграла головну роль в телевізійному серіалі «Леся + Рома», який вийшов на українському каналі ICTV. Робота над серіалом продовжувалася з 2005 по 2008 рік. Після виходу серіалу Ірма продовжила свою співпрацю з тим же каналом, на цей раз в ролі ведучої. Проекти, над якими працювала Вітовська Ірма Григорівна в якості телеведучої, - «Шлюбні ігри, або Номер для молодят», «Народна зірка».

Робота в театрі

За час роботи в театрі Ірма Вітовська зіграла в таких театральних постановках, як «Житіє простих», де виконала роль Люби- «Чарівник смарагдового міста», з роллю Еллі- «Малюк» Ж. де Летроз, ролі Лулу і Крістін- а також « За двома зайцями », в якій їй дісталися ролі франтіха і Кінозірки.

Зараз актриса задіяна в постановці «Севільська заручини», де виконує ролі Клари і Лауретти. Відомою стала «Русалонька» Л. Розумовської, де актрисі дісталася головна роль. За неї вона потрапила в номінацію «Краща жіноча роль» на театральну премію «Київська пектораль». Не менш відомими постановками за участю Вітовській є «Ревізор», «Кайдаші», «Одруження», «Маринований аристократ», «Московіада», «Четверта сестра».

У серпні 2008 року була показана антрепризна постановка «Допомогти так легко, або Звідки беруться діти», яку режисирував Віталій Малахов. Участь у цій постановці також брала Вітовська.

Фільмо- графія актриси

Фільмографія актриси налічує близько трьох десятків ролей, які значно відрізняються за характером. Найбільш відомими фільмами можна назвати «Залізна сотня», «Між першою і другою», «Другий фронт», «Злидні», «Не наїжджай на Діда Мороза», «Кольє для снігової баби», «Папа напрокат», «Донечко моя» , «Загадай бажання», «Територія краси», «Спокута», «Не наїжджай на Діда Мороза», «Кам'яний гість», «Криве дзеркало душі», «Трубач».

Достатньо часу актриса приділяє і своїм ролям у серіалах. Найбільшою популярністю і любов'ю глядачів користуються «Ангел-охоронець», «Лабіринти брехні», «Акула», «Лист очікування», а також міні-серіал «Почати спочатку. Марта ».

Однак Вітовська Ірма Григорівна бере участь у створенні не тільки фільмів. У 2014 році вона озвучила одного з героїв повнометражного фільму для дітей «Бабай». Це не перший досвід для актриси в озвучуванні мультфільмів. У 2005 році вона разом з командою творців працювала над мультфільмом для дітей «Гора самоцвітів».

У 2015 році очікується вихід фільму «Особистий інтерес» за участю Ірми Григорівни Вітовській.

Особисте життя акторки

Ірма Вітовська була одружена двічі. Перший свій шлюб актриса називає скороспішним студентським рішенням. Вона вийшла заміж у віці 23 року, однак дуже скоро розлучилася з першим чоловіком.

Другий чоловік Вітовській - відомий актор Молодого театру Володимир Кокотунов. Пара одружилася, коли актрисі було 25. У 2011 році в родині з'явився первісток. Хлопчика назвали Орестом. Зараз спадкоємцю сім'ї Вітовській і Кокотунова чотири роки.

Соседние файлы в папке Основи сценічного та екранного мистецтва