Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 Крим-ка Контрольні роботи Зао 2013.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
261.63 Кб
Скачать

28

Міністерство внутрішніх справ України

Харківський національний університет внутрішніх справ

Факультет права та масових комунікацій

Кафедра кримінально-правових дисциплін

ЗАВДАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ З КРИМІНАЛІСТИКИ

ТА МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ЩОДО ЇХ ВИКОНАННЯ

З дисципліни КРИМІНАЛІСТИКА

Галузь знань 0304 ПРАВО

Напрям підготовки 6.030401 ПРАВОЗНАВСТВО

Спеціалізація ГОСПОДАРСЬКО-ПРАВОВА

Освітньо-кваліфікаційний рівень БАКАЛАВР

Форма навчання ЗАОЧНА

м. Харків

2013 Передмова

Завдання контрольних робіт з криміналістики та методичні вказівки щодо їх виконання для студентів заочної форми навчання за напрямом підготовки правознавство на 26 арк.

СХВАЛЕНО

Науково-методичною радою

Харківського національного

університету внутрішніх справ

_______________________ Протокол № _______

(дата, місяць, рік )

ЗАТВЕРДЖЕНО

Вченою радою

Факультету права та масових комунікацій

________________________ Протокол № _______

(дата, місяць, рік )

______________ ________________

(підпис) (П.І.Б.)

ПОГОДЖЕНО

Секцією науково-методичної ради

Харківського національного

університету внутрішніх справ

_______________________ Протокол № _______

(дата, місяць, рік )

______________ ________________

(підпис) (П.І.Б.)

ЗАТВЕРДЖЕНО

На засіданні кафедри кримінально-правових дисциплін

2013 року Протокол №

_______________________ _____________________________

(підпис) (П.І.Б.)

Рецензенти:

Степанюк Р.Л. – начальник кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії факультету з підготовки слідчих Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юрид. наук, доцент;

Осика І.М. – доцент кафедри кримінально-правових дисциплін та адміністративного права Харківського економіко-правового університету канд. юрид. наук

Розробники: к.ю.н, доцент Щербаковський М.Г, к.ю.н, доцент Заяць Д.Д.,. – Харків : Харківський національний університет внутрішніх справ, 2013 р.

© Щербаковський М.Г., Заяць Д.Д., 2013

© Харківський національний університет внутрішніх справ, 2013

Загальні методичні вказівки

Навчальними планами ХНУВС передбачено вивчення студентами заочної форми навчання факультету права та масових комунікацій дисципліни «Криміналістика», яке у свою чергу передбачає не лише засвоєння теоретичних положень цієї науки, але й відпрацювання практичних умінь та навичок застосування сучасних техніко-криміналістичних засобів, прийомів і методів виявлення, фіксації, вилучення слідів та інших предметів, використання тактичних правил підготовки та прийомів проведення слідчих (розшукових) дій під час кримінального провадження. Сприяє цьому, як свідчить практика, самостійне виконання студентами у міжсесійний період контрольної роботи. Оволодіння зазначеними вище навичками дозволить студентам більш кваліфіковано використовувати їх у слідчій, прокурорській, судовій, оперативній та іншій правозастосовної діяльності.

Контрольна робота складається з двох завдань. Завдання 1 – відповідно до розділу «Криміналістична техніка», завдання 2 – до розділів «Криміналістична тактика» та «Криміналістична методика». Студенти можуть ознайомитися із завданнями до контрольних робіт у загальній бібліотеці, в навчально-методичному кабінеті кафедри та у методистів факультету.

Студент повинний виконати один із варіантів контрольної роботи, номер якого залежить від останнього номера залікової книжки

Варіант контрольної роботи визначається останньою цифрою першого номеру залікової книжки студента (не за номером у списку групи та роком вступу у ХНУВС!).

Перед тим, як розпочати виконання контрольної роботи, студенту треба уважно ознайомитись з навчальною літературою: підручниками з криміналістики, керівництвами слідчого, довідниками, посібниками тощо.

Під час виконання контрольної роботи необхідно брати до уваги відповідні положення, закріплені в Конституції України, Кримінальному кодексі України, Кримінальному процесуальному кодексі України, а також керуватися Програмою навчальної дисципліни з курсу «Криміналістика». Пріоритет слід надавати новітній літературі та роботам, що опубліковані в останні роки.

Невиконання контрольної роботи у повному обсязі; не за своїм варіантом або переписування з аналогічної роботи іншого студента; шляхом компіляції літературних джерел з одного підручника, посібника, лекції тощо (тобто використання чужих праць без самостійної обробки джерел та без посилань на авторів); на підставі не діючих нормативно-правових актів – є підставою для повернення її студенту на доопрацювання.

Вимоги до оформлення контрольних робіт.

Контрольна робота повинна мати:

- титульний аркуш, на якому крім обов’язкових відомостей про студента, групу, варіант вказується номер залікової книжки.

- зміст подають на початку контрольної роботи після титульного аркушу. Зміст повинен містити найменування та номери початкових сторінок усіх завдань контрольної роботи, а також висновків та додатків. Заголовки змісту мають точно повторювати заголовки в тексті. Скорочувати їх або давати за іншою редакцією та послідовністю порівняно із заголовками в тексті не можна.

Завдання виконуються та оформлюються в тій послідовності, у якій вони наведені у методичних вказівках.

Не надання об’єктів, зазначених у практичному завданні, є підставою для повернення її студенту на доопрацювання.

Текст контрольної роботи слід виконувати рукописним способом, мати відступи, абзаци. Слід враховувати, що робота має бути написана розбірливим почерком.

Наприкінці роботи наводиться список використаної літератури, нормативного матеріалу та судово-слідчої практики ставиться дата виконання і особистий підпис виконавця та залишається один чистий аркуш для написання викладачем рецензії.

Контрольна робота має бути зібрана у папку або переплетена. Не допускається розміщення всієї роботи в один файл, а також кожного аркушу роботи в окремий файл, що унеможливлює рецензування роботи викладачем.

Якщо робота не зарахована внаслідок похибок і недоліків, які вказані в рецензії, студент, враховуючи їх, виконує контрольну роботу за тим же варіантом повторно.

Робота надається для перевірки у передбачені терміни – за 20 днів до початку екзаменаційної сесії. Без її зарахування студент до заліку та складання іспиту з криміналістики не допускається.