Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод реком_контр__Информацион право_заоч.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
128 Кб
Скачать

Міністерство внутрішніх справ України Харківський національний університет внутрішніх справ Навчально-науковий інститут права, економіки та соціології

Кафедра адміністративного права

Методичні рекомендації до виконанння контрольних робіт з дисципліни"інформаційне право" для студентів заочної форми навчання

Галузь знань 0304 Право____________________

Напрям підготовки 6.030402 Правознавство !

Спеціальність 6.060.101 Правознавство_____________

Спеціалізація всі спеціалізації_________________ і

Освітньо-кваліфікаційний рівень Бакалавр___________________

Форма навчання заочна________________ і

Харків

2008 Рік

ЗАТВЕРДЖЕНО

Постановою Вченої ради

Харківського національного університету внутрішніх справ

від „____” ______________ 200__ р.

Протокол № __

Рекомендовано до друку

Методичною радою

Харківського Національного університету внутрішніх справ

від „___” ___________ 200 __ р.

Протокол № __

Методичні рекомендації до виконання контрольних робіт з дисципліни "Інформаційне право" для студентів заочної форми навчання. Харків: Вид-во Харківського національного університету внутрішніх справ, 2008. – ____ с.

Розробники:

канд. юрид. наук, Панов І.О.(Загальні рекомендації)

Канд. Юрид. Наук, Панова і.В.( Завдання для виконання контрольних робіт; плани семінарських занять; література; питання до іспиту).

Рецензенти:

Завідуючий кафедрою адміністративного та митного права Академії митної служби України д.ю.н., доцент Приймаченко Д.В.

Доцент кафедри цивільно-правових дисциплін ННІ ПЕС ХНУВС к.ю.н. Л.М. Мандрика

Ухвалено

на засіданні Вченої ради

Навчально-наукового інституту права,

економіки та соціології ХНУВС

„ ” 2008 року

Протокол №

Ухвалено

на засіданні кафедри адміністративного права Навчально-наукового інституту права, економіки та соціології ХНУВС

„18” березня 2008 року

Протокол № 15

© І.О.Панов, І.В. Панова.

© Навчально-науковий інститут права, економіки та соціології.

© Харківський національний університет внутрішніх справ, 2008.

Загальні рекомендації

Навчальна дисципліна «Інформаційне право», яка викладається в Харківському національному університеті внутрішніх справ, має за мету ознайомлення студентів із значенням норм права, що регулюють пошук, отримання, виробництво та поширення інформації, юридичними гарантіями реалізації права громадян на інформацію в умовах становлення та розвитку інформаційного суспільства в Україні. Одним із напрямків забезпечення якості освіти постає конструктивне використання можливостей інформаційного суспільства, до якого прямують цивілізовані країни світу відповідно до еволюції людської цивілізації.

Інформаційне право виконує суттєву роль і місце у підготовці фахівців правознавчого напрямку. Особливо це стосується питань юридичної підготовки спеціалістів з пошуку та захисту інформації, оперативних співробітників, спеціалістів по боротьбі з інформаційними правопорушеннями, а також фахівців, що спеціалізуються в сфері організації зв’язків з засобами масової інформації та громадськими об’єднаннями й населенням (public relations).

Взаємозв’язок інформаційного права з іншими навчальними дисциплінами навчального плану проявляється у запозиченні юридичних принципів та термінології з теорії держави і права. Певний комплексний характер інформаційного права пов’язаний з тематичним перетинанням цього юридичного напрямку з конституційним, адміністративним, цивільним та кримінальним галузями права.

Навчальним планом передбачено вивчення на 2-му курсі Загальної і Особливої частин інформаційного права. Студенти повинні прослухати установчі та оглядові лекції, підготуватися і взяти участь у семінарських заняттях, виконати контрольну роботу. Підсумком роботи над дисципліною є складання іспиту із всього курсу інформаційного права. Література і нормативний матеріал, необхідні для вивчення інформаційного права, наведено в програмі курсу.