Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прав внутр розпор в УВП.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
795.65 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Державного департаменту України з питань виконання покарань 25.12.2003 N 275 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 31 грудня 2003 р.

за N 1277/8598

Правила

внутрішнього розпорядку установ виконання покарань

Розділ I. ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ

1. Завдання Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань

Ці Правила мають своїм завданням конкретизувати окремі питання виконання та відбування кримінального покарання у виді арешту, позбавлення та обмеження волі відповідно до вимог кримінально-виконавчого законодавства України.

Правила обов'язкові для усіх арештних домів,кримінально-виконавчих установ та спеціальних виховних установ.

2.Скорочення, що вживаються у цих Правилах, мають таке значення:

Департамент - Державний департамент України з питань виконання покарань.

Територіальні органи управління Департаменту - управління (відділи) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві та Київській області.

ДIЗО - дисциплінарний ізолятор.

ПКТ - приміщення камерного типу.

ОК - одиночна камера.

ЧПНУ - черговий помічник начальника установи.

КПП - контрольно-пропускний пункт.

Сектор максимального рівня безпеки - сектор максимального рівня безпеки при колонії середнього рівня безпеки.

Сектор середнього рівня безпеки - сектор середнього рівня безпеки при колонії мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання. ( Пункт 2 доповнено абзацом згідно з Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань N 99 ( z0668-05 ) від 06.06.2005 )

Ларьок - приміщення для придбання засудженими за безготівковим розрахунком продуктів харчування і предметів першої потреби.

3. Організація і ліквідація установ виконання покарань Установи виконання покарань організовуються і ліквідовуються Департаментом.

Направлення засуджених до установ виконання покарань, що відкриваються заново, здійснюється у разі наявності необхідних житлово-побутових умов, як правило, після прийняття в експлуатацію усіх об'єктів спеціальними комісіями, призначеними Головою Департаменту.

У колоніях мінімального із загальними умовами тримання та середнього рівнів безпеки можуть бути створені ізольовані дільниці слідчих ізоляторів та дільниці соціальної реабілітації.

У колоніях мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання можуть створюватися ізольовані сектори середнього рівня безпеки. ( Пункт 3 доповнено абзацом згідно з Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань N 99 ( z0668-05 ) від 06.06.2005 )

У колоніях середнього рівня безпеки можуть створюватися ізольовані сектори максимального рівня безпеки.

При виправних центрах можуть створюватися сектори мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання. ( Пункт 3 доповнено абзацом згідно з Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань N 213 ( z1481-04 ) від 09.11.2004 )

Зазначені дільниці і сектори організовуються та ліквідовуються за наказами Голови Департаменту.