Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт про проходження практики МВС.docx
Скачиваний:
678
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
27.43 Кб
Скачать

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник ОВС __________________

(посада, звання, П.І.Б)

_______________________________

________________________________

(місце для печатки)

_______________

(підпис, дата)

ЗВІТ

За результатами проходження стажування

_____________________________________________________________________ (звання, П.І.Б., повне найменування навчального підрозділу)

Зміст

1. Вступ

2. Правова основа діяльності міліції

4. Завдання та функції служби ДІМ

5. Основні функції працівників служби ДІМ

6. Організація роботи дільничних інспекторів на адміністративній дільниці

7. Критерії оцінювання діяльності ДІМ

8. Ресурсне забезпечення діяльності ДІМ

9. Висновок

10. додатки

Вступ

З 05.05.14року по 15.06.14 року я перебувв на практиці у Чернігівському МВ УМВС України в Чернігівській області де здобував навики навчально-виробничої практики. Ознайомлення з даною установою проходило для мене з цікавістю, тому що там я побачив, як взаємодіє теоретичний курс знань які здобувалися мною в університеті, з побутовим життям наших громадян.

Чернігівський МВ УМВС України в Чернігівській області є правоохоронним органом державної виконавчої влади, який підпорядкований Міністерству Внутрішніх Справ України і забезпечує дотримання законності і правопорядку боротьбу зі злочинністю, захист від протиправних посягань на здоров’я, права і свободи громадян, власність, навколишнє середовище, інтереси суспільства і держави.

Правова основа діяльності міліції

Міліція в Україні державний озброєний орган виконавчої влади, який захищає життя, здоров'я, права і свободи громадян, власність, природне середовище, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань.

Діяльність міліції будується на принципах законності, гуманізму, поваги до особи, соціальної справедливості, взаємодії з трудовими колективами, громадськими організаціями й населенням. Діяльність міліції є гласною. Вона інформує органи влади і управління, трудові колективи, громадські організації, населення і засоби масової інформації про свою діяльність, стан громадського порядку та заходи щодо його зміцнення. За погодженням з міліцією засоби масової інформації можуть акредитувати своїх журналістів при її органах. Не підлягають розголошенню відомості, що становлять державну або службову таємницю.

У підрозділах міліції не допускається діяльність політичних партій, рухів та інших громадських об'єднань, що мають політичну мету. При виконанні службових обов'язків працівники міліції незалежні від впливу будь-яких політичних, громадських об'єднань.

Правовою основою діяльності міліції є: Конституція України, цей Закон, інші законодавчі акти України, постанови Верховної Ради України, укази Президента України, постанови Кабінету Міністрів України, нормативні акти Міністерства внутрішніх справ України, Загальна декларація прав людини, міжнародні правові норми, ратифіковані у встановленому порядку.

Організація міліції та її підпорядкованість

Міліція є єдиною системою органів, яка входить до структури Міністерства внутрішніх справ України, виконує адміністративну, профілактичну, оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну, виконавчу та охоронну (на договірних засадах) функції. Вона складається з підрозділів:

← кримінальної міліції;

← міліції громадської безпеки;

← транспортної міліції;

← державної автомобільної інспекції;

← міліції охорони;

← судової міліції;

← спеціальної міліції.

Для забезпечення громадського порядку на об'єктах і територіях, які мають особливе народногосподарське значення або постраждали від стихійного лиха, екологічного забруднення, катастрофи, Міністерством внутрішніх справ України з дозволу Кабінету Міністрів України можуть створюватись спеціальні підрозділи міліції.