Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Психология-ППХ / ППХ (образец)

.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
43.52 Кб
Скачать

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА

на курсанта ОНІЩЕНКО Миколу Васильовича

Народився 20 квітня 19… р. в м. Харків, українець, із сімї робочих.

Батько – Оніщенко Василь Онуфрійович, 19… р.н., трагічно загинув під час аварії на ХЕМЗі у 19… році.

Мати – Оніщенко (Фоміна) Ірина Петровна, 19… р.н., працює на ЧП «Сатурн» прибиральницею. Мешкає у м. Харкові, вул. О.Матросова, буд. 35, кв. 9.

Також у с. Гвардійське, Одеської обл. мешкає бабуся (мати батька) Оніщенко Глафіра Степанівна, 19… р.н., пенсіонерка.

Освіта – середня, закінчив середню школу №241 м. Харкова. Навчався добре. Краще давалися такі предмети навчання як: хімія, біологія.

Фізично розвинутий задовільно. Стан здоров’я – задовільний, хронічних захворювань не виявлено.

До служби в армії у суспільної діяльності участі не брав, у політичних партіях та громадських об’єднаннях не брав участі.

Чітко визначеного ідеалу не має, але йому дуже подобається герой біблейських розповідей – цар Соломон. Він хотів би також як і він вирішувати всі проблеми не фізичною силою і не владою командира, а силою розуму, мислення, холоднокровною логікою .

Уява й уявлення розвинуті добре. Часто усамітнюється, мріє, фантазує, але намагається не розповідати про це своїм товаришам.

У міру комунікабельна людина, намагається зі всіма знайти загальну мову. В цілому у нього це виходить.

Але він має риси характеру, які не дуже добре його прикрашають. Наприклад, раптом він може зачинитися у собі і не реагувати ані на товаришів, ані командирів. Причини такої поведінки не пояснює. Досить часто стає дуже запальним, може скривдити людину із-за дрібниці. Часто підвищує голос, якщо питання потрібно повторити, або хтось не зрозумів запитання або не почув.

Злопам’ятний, образу тримає дуже довго, але злість завжди тримає у собі.

Логічна пам'ять розвинута на середньому рівні. Частіше навчальний матеріал заучує, ніж розуміє. Але завдяки великої посидючості навчання в цілому складається на «добре».

Воля розвинута дуже добре. Великі напруження, дискомфорт й т.п. витримує з легкістю. Не засмучується застосовувати упертість, яка межує навіть з нахабством. Був випадок, коли йому вкрай необхідно було піти у звільнення, але у нього були незадовільні оцінки. Він просто «насів» на викладачів, що ті просто змушені були виправити йому оцінки.

Людина смілива, схильна до божевільних вчинків, особливо у критичні моменти.

У житті підрозділу намагається брати активну участь. Часто виявляє ініціативу, хоча не завжди вона знаходить схвалення у командирів і товаришів. Любить спорт, займається вільною боротьбою, має добрі результати у гімнастиці. Є спорторганізатором роти і прагне виконувати ці обов’язки якомога краще. Часто виявляє ініціативу про проведення спортивних змагань.

На початку навчання на питання: «Чи бажаєш ти навчатися у військовому ВНЗ?» Він відповідав так: « Найдешевша освіта – військова!» Зараз його основна мета – закінчити ВНЗ із червоним дипломом і стати офіцером. Навіть у вільний час він робить те, що не встиг протягом доби або тижня.

До військової служби ставиться дуже відповідально, навіть фанатично. Іноді здається, що він усе життя мріяв стати військовим.

До проблем, які виникають під час служби, навчання ставиться неоднозначно. Дуже переживає, прагне розповісти про них кожному кого зустріне. Шукає і чекає жалість від співрозмовника. Але на поради не реагує або навіть ображає порадника: «Чого ти лізеш не у свою справу!»

Жадібний. Ніколи нічим і ні з ким не діліться, за виключенням декількох чоловік. Але ображається, якщо з ним не діляться інші. Бувають випадки, коли відмовляє у допомозі щодо навчання.

У колективі авторитету не має. Це пов’язане, у першу чергу, з тим, що він різко змінює ставлення до людей, якщо отримує над ними владу. Саме так сталося після призначення його на посаду командира відділення.

Самооцінка дуже завищена. Вважає, що він один з найкращих (якщо не найкращий) курсант у ВНЗ.

Часто говорить неправду, видумує. Але часом неможливо відрізнити правду від брехні.

Скромністю не страждає. Може говорити все про що думає, не особливо звертаючи увагу на реакцію оточуючих.

До особового складу, як командир відділення, ставиться більш-менш шанобливо. Але є «улюбленчики» й ті, до яких він має неприязнь (антипатію). Взагалі до людей ставиться дуже обережно, з недовірою.

Акуратний у всьому. Любить чистоту й порядок. Іноді ставиться до цього педантично.

За темпераментом більш схожий на флегматика. Присутній великий влив на нього матері, яку він дуже поважає й готовий виконати все що вона забажає.

Поганих звичок не має. Вільний час прагне проводити у «культурній» компанії. Почуття

гумору є, але жарти у свій бік сприймає болісно. Сам жартувати намагається, але частіше його гумор не досить зрозумілий.

Не самокритичний. Ніколи про себе негативного не скаже. Хоча й позитивного теж не говорить.

Смілива людина. Здатний на безглузді вчинки, особливо у критичні моменти .

Серед любимих занять виділяється таке, як спілкування з дівчатами. Навіть зі своєю дівчиною, яка мешкає у Харкові, більш переписується ніж зустричається.

Висновок.

До військової служби цілком придатний.

Рекомендації:

  1. Змінити ставлення до особового складу

  2. Прислуховуватися до критики своїх негативних рис і спробувати від них позбавитися.

  3. Звернути увагу на формування свого авторитету у колективі. Знайти причини його низького рівня.

  4. Позбавитися звички жити за рахунок інших.

  5. Позбавитися жадібності, брехні.

  6. Підвищувати свій інтелектуальний рівень.

Командир взводу

л-т А.Т. Сидоренко

Соседние файлы в папке Психология-ППХ