Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проект Процесуальних документ в / Зразки / ст. 506 пост. проц. дії без участі підозр

..doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
35.84 Кб
Скачать

2

П О С Т А Н О В А

про проведення процесуальної дії без участі підозрюваного, психічне захворювання якого перешкоджає її проведенню

м. Н-ськ 25 грудня 2012 року

Слідчий слідчого відділу Н-ського МВ УМВС України в Н-ській області Н-ов А.А. розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 01.12.2012, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Н-ського МВ УМВС України в Н-ській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 01.12.2012 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України.

Під час досудового розслідування адвокатом З., який є захисником підозрюваного І., заявлено клопотання, підтримане підозрюваним, про проведення пред’явлення для впізнання потерпілому П. відеокамери «Соні», яку вилучено під час обшуку у житловому приміщенні по місцю проживання підозрюваного І.

Відповідно до вимог ст.223 КПК України слідча (розшукова) дія, що здійснюється за клопотанням сторони захисту, проводиться за участю особи, яка її ініціювала, та її захисника чи представника.

У той же час, проведення у присутності І. слідчої дії, заявленої у клопотанні, не представляється можливим через його психічне захворювання.

З висновку амбулаторної судово-психіатричної експертизи №1090 від 24.12.2012 вбачається, що І. страждає на легку відсталість в ступені помірно вираженої дебільності з емоційно-вольовою нестійкістю. Ступінь виразності психічного недорозвинення у І. такий, що він не може в даний час та не міг в період інкримінованих йому дій усвідомлювати свої дії та керувати ними.

За таких обставин, характер психічного захворювання підозрюваного І. перешкоджає проведенню заявленої у клопотанні процесуальної дії за його участю, у зв’язку з чим наявні достатні підстави для її проведення без участі І.

На підставі викладеного, керуючись ч. ч.5, 6 ст. 110, ч. 2 ст. 506 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Провести процесуальну дію - пред’явлення для впізнання потерпілому П. відеокамери «Соні», без участі підозрюваного І.

2. Про прийняте процесуальне рішення повідомити захисника підозрюваного - адвоката З.

3. Постанова відповідно до ч.2 ст. 303 КПК України не може бути оскаржена під час досудового розслідування, але скарга на рішення, прийняте у формі цієї постанови, може бути предметом розгляду під час підготовчого провадження у суді згідно з правилами статей 314316 КПК України.

Слідчий СВ Н-ського МВ УМВС

України в Н-ській області _____________

Копію отримали, право оскарження прийнятого рішення згідно п.8 ч. 1 ст. 303 КПК України до слідчого судді роз’яснено.

«____» _______ 20__ року _____________