Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проект Процесуальних документ в / Зразки / ст.380 Заява про розяснення судового рішення

.doc
Скачиваний:
32
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
35.33 Кб
Скачать

0

Слідчому судді

Н-ського міського суду

Н-ської області

З А Я В А

про роз’яснення судового рішення

місто Н-ськ 1 січня 2013 року

Вироком Н-ського міського суду Н-ської області від 25.12.2012 (суддя А.) І. засуджено за ч.1 ст.307 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. На підставі ст.75 КК України І. звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

При ознайомленні з вироком мною встановлено, що окремі його положення потребують додаткового роз’яснення. Так, з мотивувальної частини вироку вбачається, що при призначенні покарання судом враховано пом’якшуючі та обтяжуючі покарання обставини. При цьому суд обмежився перерахуванням указаних обставин без відповідного їх розмежування та обґрунтування. Також у вироку зазначено, що суд враховує дані про особу обвинуваченого, однак, які саме дані про особу враховано судом, не наведено.

Відповідно до п.4 постанови Пленуму Верховного Суду України №7 від 24.10.2003 «Про практику призначення судами кримінального покарання» (зі змінами внесеними згідно з постановою Пленуму Верховного Суду України № 8 від 12.06.2009), виходячи з того, що встановлення пом’якшуючих та обтяжуючих покарання обставин має значення для правильного його призначення, судам необхідно всебічно досліджувати матеріали справи щодо наявності таких обставин і наводити у вироку мотиви прийнятого рішення.

Таким чином зробити висновок, які саме дані кримінального провадження дали підстави суду призначити І. покарання з випробуванням, зрозуміти неможливо.

Відповідно до частини 1 статті 380 Кримінального процесуального кодексу України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення ухвалою роз’яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

На підставі викладеного, керуючись ст.380 КПК України, -

П Р О Ш У:

Роз’яснити, які саме пом’якшуючі та обтяжуючі покарання обставини, а також дані про особу І. враховано судом при призначенні останньому покарання з випробуванням.

Прокурор у кримінальному провадженні _____________