Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проект Процесуальних документ в / Зразки / ст.497 Клопотання примусові заходи виховного характеру

.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
35.84 Кб
Скачать

Слідчому судді

Н-ського міського суду

Н-ської області

КЛОПОТАННЯ

про застосування до неповнолітнього обвинуваченого примусових заходів виховного характеру

місто Н-ськ 1 січня 2013 року

Прокурор Н-ського району Н-ської області Н-ов А.А. розглянувши матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 01.12.2012, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

30 листопада 2012 року, у період з 10-ї до 12-ї години гр. І. з метою крадіжки чужого майна, перебуваючи у будинку №1 по вул. Незалежності м. Н-ська, таємно викрав грошові кошти гр. П. в сумі 1000 грн. та втік.

В діях І. вбачаються ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за вчинення якого передбачена ч.1 ст.185 КК України.

У вчиненні кримінального правопорушення підозрюється І., 01.01.1997 року народження у м. Н-ськ Н-ської області, громадянин України, освіта середня, постійного місця роботи не має, не судимий, проживає по вул. Н-ській, 10 у м. Н-ську Н-ської області.

Допитаний як І. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, визнав себе винним повністю і показав, що 30.11.2012 близько 10-ї години він перебував в гостях у знайомого гр. П., та побачив, що останній поклав на стіл грошові кошти у розмірі 1000 грн. Після того, як гр. П. пішов до іншої кімнати, І. таємно викрав грошові кошти в сумі 1000 грн. та втік з місця події.

Вина І. повністю підтверджується зібраними в ході досудового слідства доказами: висновком дактилоскопічної експертизи, згідно з яким один зі слідів пальців рук, вилучених під час огляду будинку потерпілого П., залишений обвинуваченим І.; показаннями гр. В., яка бачила обвинуваченого І. коли він залишав будинок потерпілої П., а також протоколом пред’явлення особи для впізнання громадянці В.

І. вперше вчинив кримінальне правопорушення невеликої тяжкості, за яке законом передбачено покарання у виді позбавлення волі до 3 років, за місцем навчання характеризується позитивно. Відповідно до заяв останнього та його законного представника вони не заперечують проти застосування до І. примусових заходів виховного характеру.

Беручи до уваги те, що підозрюваний І. може виправитись, вперше вчинив кримінальне правопорушення, керуючись вимогами ст. ст. 36, 497 КПК України, -

ПРОШУ:

Застосувати щодо обвинуваченого неповнолітнього І. примусові заходи виховного характеру, передбачені законом України про кримінальну відповідальність.

Додатки: 1. Копії характеристик на гр. І. з місця проживання та останнього місця навчання на 4 арк.;

2. Копії допитів обвинуваченого І. та свідків В., Б. і Ф. на 8 арк.;

3. Копія протоколу пред’явлення особи для впізнання на 2 арк.;

4. Заяви І. та його законного представника про згоду на застосування примусових заходів виховного характеру на 3 арк.;

5. Перелік свідків, яких необхідно допитати під час судового розгляду на 1 арк.;

6. Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 01.12.2012 на 1 арк.

Прокурор м. Н-ська Н-ської області _____________

“____”________________20___ року

Копію клопотання та доданих до нього

матеріалів на 19 арк. отримав: _____________

“____”_______20__ року

о “____” год. “____” хв.