Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проект Процесуальних документ в / Зразки / ст.183 Клопотання продовження тримання під вартою

.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
19.79 Кб
Скачать

Слідчому судді

Н-ського міського суду

Н-ської області

КЛОПОТАННЯ

про продовження строку тримання під вартою

місто Н-ськ 1 березня 2013 року

Прокурор м. Н-ська Н-ської області Н-ов А.А. розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 01.12.2012, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

30 листопада 2012 року, близько 22-ї години громадянин І., перебуваючи у барі «Слон» , що розташований на вул. Н-ській м. Н-ськ, на ґрунті ревнощів наніс удар потерпілій П., від якого вона впала із сход, що потягло тяжкі тілесні ушкодження у вигляді переривання вагітності.

Допитаний як підозрюваний І. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, визнав себе винним повністю і показав, що 30.11.2012 близько 20 години він разом з потерпілою П, яка була його співмешканкою, приїхали до бару «Слон». Під час перебування у барі вони посварилися з приводу її відносин з колишнім її співмешканцем. Залишаючи кафе на сходовій клітині сварка перейшла в більш агресивну фазу, у ході якої він вдарив П. по обличчю Від удару потерпіла впала із сход, після чого стала скаржитися на болі в області живота. Персонал бару викликав швидку допомогу, яка доставила потерпілу до лікарні.

Вина І. повністю підтверджується зібраними по кримінальному провадженню доказами: показаннями свідків працівників бару О. та Л. та відвідувача Г., які підтвердили показання підозрюваного І., а також показаннями потерпілої П.

В діях І. вбачаються ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за вчинення якого передбачена ч.1 ст.121 КК України.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою застосовано до підозрюваного І. відповідно до ухвали слідчого судді Н-ського міського суду від 03.01.2013.

Повідомлення про підозру про вчинення І. злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України складено та вручено підозрюваному 29.12.2012.

Строки досудового розслідування 28.02.2013 продовжено прокурором м. Н-ська до 3-х місяців (до 29.03.2013).

По даному кримінальному провадженню виконано усі слідчі дії, спрямовані на отримання та перевірку отриманих доказів у ньому. Разом з тим, закінчити розслідування у 2-місячний строк немає можливості, оскільки додатково допитаний як підозрюваний І. відмовився від раніше наданих показань та пояснив, що після нанесення ним удару потерпіла залишилась на місті, а впала із сход самостійно, під час розвертання з метою зійти по них на вулицю. Аналогічні покази дала свідок В.

Крім того, на даний час не завершено проведення експертизи відеозапису із камер спостереження, які знаходяться у приміщенні бару, де відбувались події.

У зв’язку з викладеним, виникла необхідність у проведенні додаткових слідчих, у тому числі негласних (розшукових), дій з метою усунення протиріч між показаннями працівників бару О. і Л, потерпілої П., підозрюваного І. та відвідувачами Г. і В.

Беручи до уваги те, що підозрюваний І. може переховуватись від органів досудового розслідування та незаконно впливати на свідків, що підтверджується довідкою про судимість, характеристиками з місця проживання та останнього місця роботи, показаннями свідків З., Ж. та Д. щодо відносин І. з мешканцями району, які ведуть антисоціальний спосіб життя, зловживають алкогольними напоями, а також щодо постійного агресивного поводження І. з оточуючими, керуючись вимогами ст. ст. 40, 131, 132, 176 – 178, 184, 199 КПК України, -

ПРОШУ:

Продовжити строк тримання під вартою підозрюваного І. до 3 місяців.

Додатки: 1. Копії допитів свідка В. та підозрюваного І. на 4 арк.

2. Перелік свідків, яких необхідно допитати під час судового

розгляду на 1 арк.

3. Копія постанови про призначення експертизи на 3 арк.;

4. Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 01-000001

від 01.12.2012 на 1 арк.

Прокурор м. Н-ська Н-ської області _____________

“____”________________20___ року

Копію клопотання та доданих до нього

матеріалів на 9 арк. отримав: _____________

“____”_______20__ року

о “____” год. “____” хв.