Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Проект Процесуальних документ в / Зразки / ст.181 Клопотання продовження домашнній арешт

.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
19.65 Кб
Скачать

Слідчому судді

Н-ського міського суду

Н-ської області

КЛОПОТАННЯ

про продовження строку тримання особи під домашнім арештом

місто Н-ськ 29 лютого 2013 року

Прокурор м. Н-ська Н-ській області Н-ов А.А. розглянувши матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 01.12.2012, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

30 листопада 2012 року, близько 22-ї години громадянин І., перебуваючи у барі «Слон» , що розташований по вул. Н-ській м. Н-ськ, на ґрунті ревнощів наніс удар потерпілій П., від якого вона впала із сходів, що потягло тяжкі тілесні ушкодження у вигляді переривання вагітності.

Допитаний як підозрюваний І. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, визнав себе винним повністю і показав, що 30.11.2012 близько 20 години він разом з потерпілою П, яка була його співмешканкою, приїхали до бару «Слон». Під час перебування у барі вони посварилися з приводу її відносин з колишнім її співмешканцем. Залишаючи кафе на сходовій клітині сварка перейшла в більш агресивну фазу, у ході якої він вдарив П. по обличчю Від удару потерпіла впала із сход, після чого стала скаржитися на болі в області живота. Персонал бару викликав швидку допомогу, яка доставила потерпілу до лікарні.

Вина І. повністю підтверджується зібраними по кримінальному провадженню доказами: показаннями свідків працівників бару О. та Л. та відвідувача Г., які підтвердили показання підозрюваного І., а також показаннями потерпілої П.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту застосовано до підозрюваного І. відповідно до ухвали слідчого судді Н-ського міського суду від 03.01.2013.

Повідомлення про підозру про вчинення І. злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України складено та вручено підозрюваному 29.12.2012.

Строки досудового розслідування 28.02.2013 продовжено прокурором м. Н-ська до 3-х місяців (до 29.03.2013).

По даному кримінальному провадженню виконано усі слідчі дії, спрямовані на отримання та перевірку отриманих доказів у ньому. Разом з тим закінчити розслідування у 2-місячний строк немає можливості, оскільки до Н-ського МВ УМВС України в Н-ській області надійшла заява гр. В., відповідно до якої потерпіла П. в його присутності впала із сход та отримала тілесні ушкодження самостійно, падіння не пов’язано із нанесенням удару підозрюваним по обличчю потерпілої.

Додатково допитаний як підозрюваний І. відмовився від раніше наданих показань та пояснив, що після нанесення ним удару потерпіла залишилась на місті, а впала із сход самостійно, під час розвертання з метою зійти по них на вулицю.

У зв’язку з викладеним, виникла необхідність у проведенні додаткових слідчих, у тому числі негласних (розшукових), дій з метою усунення протиріч між показаннями працівників бару О. і Л. та відвідувачами Г. і В.

Беручи до уваги те, що підозрюваний І. може переховуватись від органів досудового розслідування та незаконно впливати на свідків, що підтверджується довідкою про судимість, характеристиками з місця проживання та останнього місця роботи, показаннями свідків З., Ж. та Д. щодо відносин І. з мешканцями району, які ведуть антисоціальний образ життя, зловживають алкогольними напоями, а також щодо постійного агресивного поводження І. з оточуючими, керуючись вимогами ст. ст. 40, 131, 132, 176 – 178, 181, 184, 194 КПК України, -

ПРОШУ:

Строк тримання особи під домашнім арештом підозрюваному І. продовжити до 3 місяців, тобто до 03 квітня 2013 року із зобов’язанням його виконувати обов’язки, покладені попередньою ухвалою про застосування запобіжного заходу від 03.01.2013

Додатки: 1. Копії допитів свідка В. та підозрюваного І. на 4 арк.;

2. Перелік свідків, яких необхідно допитати під час судового розгляду на 1 арк.

3. Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 01.12.2012 на 1 арк.

Прокурор м. Н-ська Н-ської області _____________

“____”________________20___ року

Копію клопотання та доданих до нього

матеріалів на 6 арк. отримав: _____________

“____”_______20__ року

о “____” год. “____” хв.