Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
216.06 Кб
Скачать

Формування маркетингової конкурентної стратегії на підприємстві

  1. Реферат Формування конкурентної стратегії підприємства

ЗАПРОВАДЖЕННЯ

 

Перехід до ринків, між підприємствами є потужним чинником реального зростання ефективності виробництва. Разом про те, за умов російської економіки процесі діяльності нових економічних структур підвищується чинник невизначеності та збільшується комерційний ризик, пов'язані з виробництвом продукції, товарів, послуг, реалізацією, товарно-грошовими операціями, комерцією. Тому підприємствам необхідно контролювати динаміку ринку, рівень цін та специфіку конкуренції між виробникамитоваров-аналогов, постачальниками і споживачами.

Успіх фірми на конкурентному ринку під що свідчить залежить від цього, вдалося розгадати маркетингову політику конкурента, передбачити його дії над ринком. Маркетингова діяльність немислима без оцінки конкуруючих підприємств, форми і інтенсивності конкуренції. У комплексі контрольованих зусиль і чинниківмикросреди маркетингу конкуренти займають особливу увагу, оскільки контроль проявляється у формі конкурентної боротьби. Тому вдала розробка конкурентної стратегії підприємства дуже важливий для найефективнішою діяльності підприємства у умовах ринку.

Актуальність обраної теми у тому, то сучасна життя жадає від суб'єктів економічних відносин проведення глибокого аналізу що протікають над ринком процесів, щоб забезпечити ефективне використання готівкових ресурсів немає і якісне задоволення споживчих вимог.Конкурентний ринок стимулює виробників випускати товари з мінімальними витратами (оптимально вживати наявні в підприємства ресурси), формує умови для випуску лише про тих товарів, необхідних суспільству, користуються попитом. Інакше кажучи, конкурентний ринок можна як найбільш ефективну модель організації господарському житті. Для сучасної конкуренції характерні технічну перевагу, якість і надійність, інноваційність продукції. Конкуренція має зацікавити підприємців, націлювати виробництво задоволення ринкового попиту, а ще через нього – на міняються потреби, підвищення якості продукції. У цьому аспекті, маркетингові дослідження, які становлять систематичний збір, реєстрацію й аналіз даних із проблемам, які належать до ринку товарів, незамінні після ухвалення управлінські рішення. У результаті маркетингових досліджень визначається сув'язь спонукальних чинників, якими споживачі регіональних ринків керуються під час виборів товарів; дається оцінка даних, необхідні забезпечення конкурентної переваги над ринком; визначаються шляхи співробітництва і кооперування з можливими конкурентами.

Об'єктом дослідження є підприємство хлібопекарської промисловості «>ПекарняХлебков, яке здійснюєпроизводственно - торгову діяльність.

Предметом дослідження з'явилися особливості конкурентної боротьби російському ринку прямих продажу сучасних умовах. Спектр питань, що з виробництвом і які реалізацією хлібобулочні вироби дуже широкий і порушує найрізноманітніші сфери. З іншого боку, зазначена галузь – одне з ринках і, отже, викликає значний інтерес.

Метою згаданої випускний кваліфікаційної роботи є підставою аналіз підприємства хлібопекарської промисловості «>ПекарняХлебков», особливостей конкурентної боротьби у галузі, осмислення основних інструментів його реалізації й розробка з урахуванням проведеного аналізу конкретних рекомендацій підвищення конкурентних позицій об'єкта досліджень на ринку хлібобулочні вироби.

Для дослідження використані такі методи:

- вивчення і аналіз наукової літератури;

- вивчення і узагальнення вітчизняної і закордонної практики;

- тестування;

-SWOT- аналіз.

Практична значимість виконаної роботи зумовлена тим, що теоретичні, методологічні, практичні рекомендації автора може бути широко і ефективно застосовані для формування конкурентної стратегії підприємства, як у місцевому, і на регіональному рівнях.