Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ROZDIL_2.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
196.51 Кб
Скачать

17

Розділ 2. Аналіз інноваційного забезпечення та управління інноваційною діяльністю на тов «прем’єра авто»

2.1. Загальна організаційно-економічна характеристика ТОВ «Прем’єра Авто»

ТОВ «Прем’єра Авто» є юридичною особою, заснованою на підставі Установчого Протоколу про створення від 27.07.2007 року. Місцезнаходження товариства: 89623, Україна, Закарпатська обл., вул. Автомобілістів, 3 «А», с.Клячаново, Мукачівського району. Товариство діє на підставі статуту та є платником податку на прибуток на загальних підставах (див. Додаток __). Дилерський центр «Прем’єра Авто» розташований на території комплексу автосалонів «Автоград» та входить до складу групи компаній «ЗакарпатЄвроТранс II», що успішно здійснює свою діяльність на автомобільному ринку України протягом більше 15 років та є впевненим лідером за долею реалізованих авто від загальної кількості нових автомобілів в області.

У липні 2014 року відбулися організаційні зміни, як у складі учасників товариства так і в самому колективі. Товариство існувало у вигляді тимчасового дилерського центру, який займався продажем автомобілів, при чому технічне обслуговування фізично знаходилося на сусідньому салоні Volkswagen. Та влітку 2014 року закінчилося будівництво великого автосалону, європейського класу. Змінився генеральний директор товариства, частина його засновників і відповідно компанія стала центром, який надав роботу більше 15 безробітним області. При всіх змінах, які відбулися, відповідно вся реєстраційна документація зазнала коригування (див.Додаток _)

Метою діяльності товариства є вирішення економічних і соціальних питань та одержання прибутку. Основні напрямки діяльності товариства:

  • Торгівля (роздрібна, гуртова, комісійна) автотранспортними засобами: автомобілями, автобусами, мотоциклами та іншими транспортними засобами і номерними агрегатами, що підлягають реєстрації та обліку в органах Внутрішніх Справ України;

  • Роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів;

  • Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів;

  • Торгівля авто товарами(оптова, роздрібна та посередницька);

  • Організація автостоянок, автозаправних станцій, мийок автомобілів, а також надання послуг прокату транспортних засобів;

  • Посередницька, дилерська, біржова та брокерська діяльність;

  • Транспортно-експедиційні послуги та митне оформлення.

Основними джерелами формування майна товариства є грошові та матеріальні вклади учасників, доход одержані від реалізації продукції, робіт та послуг, кредити в банках та інші.

Компанія «Прем’єра Авто» офіційно представляє на Закарпатті японський бренд Nissan з 2007 року. Компанія надає повний комплекс послуг з продажу автомобілів Nissan, їх гарантійного і післягарантійного технічного обслуговування, а також продажу оригінальних запасних частин та аксесуарів.

Сьогодні компанія «Прем’єра Авто» дотримується високих стандартів роботи дилерського центру, готова запропонувати своїм клієнтам найбільш зручні формати співпраці. Адже кожен співробітник компанії прагне бути надійним партнером для власника Nissan як при виборі автомобіля, так і під час його подальшої експлуатації.

Співробітники відділу продажу запропонують кваліфіковану консультацію, допоможуть у виборі та оформленні нового автомобіля, проведуть тест-драйв та ознайомлять з умовами кредитування та страхування.

Станція технічного обслуговування оснащена сучасним обладнанням для виконання гарантійних і ремонтних робіт будь-якої складності Крім того, на території комплексу автосалонів «Автоград» працює рихтувально-малярний цех, який дозволяє виконувати будь-які відновлювальні та фарбувальні роботи «під ключ».

Співпрацювати зі спеціалістами відділів продажу авто та ППО можна будь-яким зручним способом, оскільки попередній запис на технічне обслуговування, прорахунок кредитних програм, а також консультації на рахунок вибору автомобіля здійснюються як за допомогою телефону, так і в режимі онлайн .

У зв’язку з організаційними змінами ТОВ «Прем’єра Авто» є офіційним дилером не тільки бренду Nissan, але й Mazda та Honda. Компанію можна вважати візитівкою японських автомобільних брендів нашої області, так як вона її єдиний представник.

Послуги, які надає товариство можна розділити на 3 групи: продаж автомобілів, оригінальних аксесуарів та запасних частин, послуги обслуговування автомобілів та кузовний ремонт, а також послуги евакуатора.

Перша група в свою чергу включає декілька складових: допомога при оформленні документів і реєстрації автомобілів, страхування, консультаційні послуги та кредитування.

Технічне обслуговування автомобілів включає гарантійні та післягарантійні послуги. Гарантійне обслуговування здійснюється лише при дозволі компанії-імпортера. Післягарантійне обслуговування включає капітальний ремонт коробки передач та двигуна,комплексна діагностика автомобілів на стендах геометрії, оригінальне технічне обслуговування, ремонт виявлених проблем, перевірка та ремонт кондиціонерів, установка додаткового обладнання.

Так як ТОВ «Прем’єра Авто» є підприємством невиробничої сфери, його основною діяльністю є надання послуг. Рекламні заходи створюють постійний попит на автомобілі, цим самим парк автомобілів Закарпатської області збільшується, через ці причини послуги, які надає товариство є перспективними.

ТОВ «Прем’єра Авто» знаходиться на регіональному ринку, бо основним ринком збуту є Закарпатська область, а клієнтами – населення та підприємства Закарпаття. Компанія єдина займається продажем Nissan, Mazda, Honda, з цієї сторони її можна назвати монополістом, але бренд вибирають клієнти, тому функціонує здорова конкуренція на ринку області.

«Прем’єра Авто» продає і обслуговує автомобілі азіатських марок, конкурентами вважаються автосалони-партнери,які входять до комплексу Автоград. Ці автомобільні фірми націлені на споживача із середнім доходом.

Незважаючи на ситуацію в країні, автомобілі та послуги, які надає ТОВ «Прем’єра Авто» є конкурентоспроможними на ринку сервісних послуг. Якість японських автомобілів постійно змінюється у висхідному порядку та як це країна-інноватор. Кожен клієнт Автограду сам обирає, який автомобіль задовольнить його потреби, виходячи з його матеріальних можливостей. Імпортер перед заключенням контракту з дилером в першу чергу підтверджує якість авто. Якщо говорити про сервісні та ремонтні послуги, а також про продаж запчастин, то їх якість залежить від самої компанії.

Щодо асортиментної політики, то ТОВ «Прем’єра Авто» здійснює продаж лише азіатських автомобілів. Кожна з цих марок має ряд моделей, які можна поділити на моделі з високим рівнем продажу та моделі, які замовляють рідше. Детальну структуру асортименту представлено в таблиці 2.1.

Таблиця 2.1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]