Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursovaya_Bidilov_A_O.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
265.73 Кб
Скачать

Міністерство освіти та науки України

Миколаївський національний університет

ім. В.О.Сухомлинського

Факультет економіки

Кафедра економіки та

менеджменту

Курсова робота

з дисципліни «Маркетинг» на тему

«Розробка плану маркетингу для ________________________»

назва підприємства

Виконав: студент (ка) групи­­­­­­­­­­________

____________________

П е ре в і р и в: ст. в и кл ад а ч

Штепа О.В.

Миколаїв-2011р.

План:

1.Вступ …………………………………………………………………………….3

2.Обладнання……………………………………………………………………...6

3.Нагороди…………………………………………………………………………7

4.Споживчий ринок……………………………………………………………….8

5.Маркетингове середовище……………………………………………………...9

6.Сегментація…………………………………………………………………….14

7.Аналіз конкурентів…………………………………………………………….16

8. Стимулювання попиту………………………………………………………..20

9.Життєвий цикл товару………………………………………………………...23

10.Товарна політика……………………………………………………………..25

11.Цінова політика……………………………………………………………....27

12.Канали розподілу товару…………………………………………………….29

13.Комунікаційна політика……………………………………………………32

14. Комплекс маркетингу та його завдання…………………………………35

15.Висновки……………………………………………………………………...3716.Список використованих джерел……………………………………………38

17.Додатки(Анкета)…………………………………………………………….40

Вступ

Розвиток сучасного хлібопекарського виробництва повинно майже цілком будуватися на нових рішеннях в галузі технології, техніки, організаційних форм й економічних методів господарювання, тобто різних нововведеннях, впроваджених у виробництво.

Тільки радикальні заходи для впровадження нових технічних і технологічних рішень, сучасних виробничих процесів, здатних випускати конкурентоспроможні товари, дозволять підприємству вийти на новий економічний рівень.

Завданням курсової роботи створення свого підприємства на базі підприємства-аналога,обґрунтування рекомендації для прийняття управлінських рішень у сфері маркетингу, управління якістю на визначеному підприємстві.

Методи дослідження, які використовувались в роботі – статистичні.

Об’єктом дослідження є підприємство – ВАТ« Харківський хлібозавод № 11», що спеціалізується на виробленні хлубобублочних виробів.

Закрите акціонерне товариство «Хлібозавод« Салтівський » створено на базі ВАТ« Харківський хлібозавод № 11 », який став останнім з великих хлібопекарських підприємств, введених в експлуатацію в Харківській області. Хлібозавод спеціалізується на виробництві хлібобулочних, кондитерських та бараночних виробів і є одним з лідируючих підприємств хлібопекарської галузі в Харківському регіоні. В даний час ЗАТ «Салтівський »- одне з лідируючих в харківському хлібопеченні і входить до групи найбільших підприємств у Східному регіоні Україна за обсягами виробництва. Політика підприємства спрямована на збільшення асортименту, збільшення обсягів реалізації шляхом завоювання нових сегментів на ринку хлібобулочних, кондитерських та бараночних виробів. Починав хлібозавод з 8 найменувань продукції, на сьогоднішній день асортимент хлібобулочних виробів налічує понад 80 найменувань, кондитерських - більше 60 найменувань і близько 10 найменувань бараночних виробів.

За перші два роки роботи середня продуктивність підприємства зросла до 70 тонн на добу, були відновлені печі, а також встановлено нове обладнання, що забезпечує високу продуктивність і відмінну якість виробів, що випікаються. Внаслідок приєднання цеху, що спеціалізується на виробництві хліба з житньо-пшеничного борошна, середня продуктивність підприємства зросла до 120 тонн на добу. До складу ЗАТ «Хлібозавод«Салтівський» входить цех, що спеціалізується на виробництві кондитерських, бубличних, сухарних виробів. На сьогоднішній день продуктивність підприємства досягла 180 тонн на добу, але це не межа, тому що потужності заводу дозволяють збільшити випуск продукції до 350 тонн.

В асортимент додалася продукція за технологією PART - BAKED (хліб на 85% випікається на заводі і після шокової заморозки допікається безпосередньо в магазині. У замороженому вигляді продукція може зберігатися до шести місяців). Будучи новаторами щодо впровадження принципово нових технологій: заморожені напівфабрикати і напівфабрикати, що вимагають допікання в роздрібній мережі, ми здійснюємо революцію в хлібопеченні.

Якість продукції контролює акредитована лабораторія, яка постійно працює на заводі. Система контролю якості працює на рівні світових стандартів, головний принцип якої - запобігати помилкам, а не виявляти їх на стадії контролю готової продукції. Таким чином, контроль якості проводиться ще на етапі відбору продуктів, необхідних для випічки кращих і смачних хлібобулочних, кондитерських та бараночних виробів.

Продукція хлібозаводу «Салтівський» завжди з'являється в потрібний час і в потрібному місці. У підприємства є свій автопарк, машини якого забезпечують своєчасну доставку продукції в торгові точки Злагоджену роботу підприємства забезпечує колектив. На хлібозаводі «Салтівський» працює 2300 осіб, всі вони забезпечені повним соціальним пакетом.

  1. Обладнання

У стандартний комплект входять: тістомісильні машини, обладнання для зернової маси, расстоечний шафа, ротаційні печі, хліборізка, додаткове хлібопекарське обладнання.

Тістомісильні машини-застосовуються для перемішування маси тіста з допомогою спеціального місильного пристосування.

Расстоечний шафа-використовують для того, щоб тісто «піднялося», його розмір залежить від масштабів виробництва.

Ротаційні печі- для випічки готового виробу, використовують як в міні-пекарнях, так і на великому виробництві .

Хліборізка- автомат, призначений для швидкої і акуратної нарізки хліба. Його використовують, зокрема, для виробництва сухариків або нарізки хліба на соломку.

Додаткове хлібопекарське обладнання-різні печі: конвекційні, подові, модульні, печі для піци та ін; спеціальні формувальні і закаточні машини, а також пекарські модулі, тістоділитель, борошнопросіювачі і т.д.

  1. Нагороди

Продукція хлібозаводу «Салтівський»- одна з кращих в Україні, беручи постійну участь у різних виставках продуктів харчування, підприємство одержує високу оцінку якості своєї продукції. Хлібозавод «Салтівський» нагороджений дипломом «Вища проба»: за найвищу якість хлібобулочної продукції, «Гран-прі»: за бездоганну якість і оригінальний смак хлібобулочних і кондитерських виробів, також став переможцем дегустаційного конкурсу «Золота зірка якості»,обласного конкурсу «Краща продукція Харківщини», неодноразово нагороджувався дипломами хлібозавод Товариства захисту прав споживачів,отримував грамоти Міністерства аграрної промисловості.

На ПАТ «Хлібозавод «Салтівський» була впроваджена Міжнародна система безпеки харчових продуктів - НАССР, яка є не тільки гарантією збереження здоров'я споживачів, але й перепусткою для вітчизняних товаровиробників на європейський ринок.

Система НАССР забезпечує контроль на всіх етапах технологічного процесу, в будь-якій точці виробництва, зберігання і реалізації продукції, де можуть виникнути небезпечні ситуації. Дана система пропонує розбити всю схему виробництва на блоки і впровадити системи контролю за потенційними «ризиками» на кожному з цих ділянок. Ретельний аналіз «ризиків», сувора відповідальність і документування всіх заходів дозволяють звести можливість виробництва недоброякісного продукту до мінімуму, практично до нуля.

  1. Споживчий ринок

Загальний обсяг роздрібного товарообороту за всіма каналами реалізації за січень-листопад 2010 року склав 10 млрд. 550 млн. грн. і до відповідного періоду 2009 року в діючих цінах зріс на 17,7%, або на 2 млрд. 49 млн.грн. більше, а в порівняних цінах збільшився на 7,6%, За темпами зростання товарообороту область займає 5 місце серед регіонів України. Ці показники є одними з найвищих в Україні. З метою здешевлення товарів на споживчому ринку області протягом 2010 року проведено 215 сільськогосподарських ярмарків, на яких реалізовано товарів за цінами виробників на суму понад 78 мільйонів гривень. Всі товаровиробники забезпечені торговими місцями на ринках по їх заявках до потреби. Всі мають власну фірмову торгову мережу, яка розвивається. Проводяться заходи із внутрішньої інтервенції на споживчий ринок товарів за цінами виробника шляхом організації виїзної торгівлі у спеціально визначених місцях, контрактові ярмарки та інші заходи. В результаті індекс споживчих цін по області за січень-листопад 2010 року становить 106,4%, що є найнижчим серед регіонів України (по Україні - 108,2%).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]