Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Алла.АБВГД / Соціальна педагогіка / Посадова інструкція соціального педагога.doc
Скачиваний:
111
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
54.78 Кб
Скачать

4

Комунальний дошкільний навчальний заклад загального розвитку

(ясла-садок) № 40 «Калинка» відділу освіти виконавчого комітету

Бердянської міської ради Запорізької області

ЗАТВЕРДЖЕНО

завідувач ДНЗ №40 «Калинка»

______________ Л.Ю.Мозохіна

Наказ №___ від «___» ______20__ року

Посадова інструкція № ___ соціального педагога

  1. Загальні положення

    1. Посадова інструкція розроблена на основі Закону України «Про дошкільну освіту», Положення про психологічну службу в системі освіти України (затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 03.05.99р. №127 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України від 02.07.2009р. №616), Типового положення про центри практичної психології і соціальної роботи ( наказ Міністерства освіти і науки України від 15.08.2000р. №386), Типового положення про атестацію педагогічних працівників (наказ Міністерства освіти і науки від 06.10.2010р. № 930), Положення про психологічний кабінет дошкільних, загальноосвітніх та інших навчальних закладів (наказ Міністерства освіти і науки України від 19.10.2001р. №691), Положення про експертизу психологічного і соціологічного інструментарію, що застосовується в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України (наказ Міністерства освіти і науки від 20.04.2001р. №330), листа Міністерства освіти і науки України від 27.08.2000р. №1/9-352 «Про планування діяльності, ведення документації і звітності усіх ланок психологічної служби системи освіти», наказу Міністерства освіти і науки від 28.12.2006 р. № 864 «Про планування діяльності та ведення документації соціальних педагогів системи Міністерства освіти і науки України», Етичного кодексу соціального працівника.

    2. Соціальний педагог призначається на посаду і звільняється з посади начальником відділу освіти.

    3. Соціальний педагог повинен мати вищу спеціальну освіту , володіти професійними знаннями та ефективно застосовувати їх в практичній діяльності.

    4. Соціальний педагог адміністративно підпорядковується завідувачу ДНЗ, методично - методисту-психологу методичного кабінету відділу освіти, виконує доручення спеціаліста відділу освіти з питань охорони дитинства.

    5. У своїй діяльності соціальний педагог керується Законом України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Положенням про психологічну службу в системі освіти України», «Положенням про психологічний кабінет дошкільних,загальноосвітніх та інших навчальних закладів системи загальної середньої освіти», «Концепцією розвитку психологічної служби системи освіти України на період до 2012 року», наказами органів управління освітою всіх рівнів; правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки і протипожежного захисту, а також Статутом, Правилами внутрішнього розпорядку навчально-виховного закладу, цією Інструкцією. Соціальний педагог дотримується Конвенції про права дитини.

    6. Має знати основні закономірності становлення особистості, педагогіку, теорію та методику виховання, вікову, педагогічну, сімейну; соціальну психологію, етику, естетику, основи права, екології, культурно-освітні дисципліни; цілі, принципи, зміст, форми, методи, засоби освітньо-виховної роботи в соціальному середовищі, сім’ї; сучасний стан і тенденції розвитку дитячих організацій, їх вплив на особистість дитини; функції, права системи державних інститутів, установ, громадських, релігійних організацій у галузі освіти, навчання та виховання підростаючого покоління; культурні, економічні, демографічні, екологічні особливості соціального середовища, в якому організується робота.