Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

БТТ / Лабораторна робота 4.5 Спеціальне обладнання / ФІЛЬТРОВЕНТИЛЯЦІЙНА УСТАНОВКА

.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
4.36 Mб
Скачать

ФІЛЬТРОВЕНТИЛЯЦІЙНА УСТАНОВКА

Фільтровентиляційна установка служить для подачі повітря у внутрішній об’єм машини, для створення надлишкового тиску, а також для очищення повітря від пилу, радіоактивних, отруйних речовин або бактеріальних засобів.

ФВУ складається з нагнітача - сепаратора, клапанної коробки, фільтра-поглинача, системи забору неочишенного повітря та вибросу відсепарованого пилу та механизмів керування клапанами.

Нагнітач – сепаратор та фільтр-поглинач з'єднані між собою клапанною коробкою, розташовуються в середньому відділенні на правому борті машини.

В кришці корпусу над нагнітачем маються два отвори, 1- для забору повітря закриваємого клапаном 12, та 2 -для вибросу відсепарованого пилу закриваємого клапаном 14.

Механізм керування клапанами 12,14 складається з важелів 16, 33, рукоятки 29, стопорного пристрою та реле 30.

Робота фильтровентиляционной установки

При включенні нагнітача повітря засмоктується через відкритий повітрязаборний канал і потрапляє в нагнітач – сепаратор, де очищається від пилу. Пил з нагнітача – сепаратора через канал викиду пилу викидається назовні. Очищене повітря поступає у клапанну коробку27.

У звичайних умовах коли клапан 26 перекриває нижній отвір з боку патрубка 23, повітря, що надходить з нагнітача, подається безпосередньо, у середнє відділення, минаючи фильтр-поглинач.