Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практична 3.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
670.72 Кб
Скачать

Інструкційна картка до проведення практичного заняття Тема заняття: «Управління потужністю операційної системи підприємств готельно-ресторанного бізнесу »

2. Мета проведення заняття: з’ясувати види потужності операційних систем підприємств готельно-ресторанного бізнесу, виокремити показники потужності та ефекономічний ефект від її оптимізації.

2.1. Після виконаної роботи студент повинен знати:

  • види потужності операційної системи

  • показники надійності операційної системи які впливають на потужність

  • методи оптимізації потужності операційних систем підприємств готельно-ресторанного бізнесу

вміти

- розраховувати потужність операційної системи на всіх операційних циклах.

3. Матеріально-технічне оснащення робочого місця: інструкційна карта до проведення практичного заняття, лекційний матеріал, Презентації у форматі Microsoft Office PowerPoint.

4.Інструктаж з техніки безпеки: безпечні роботи з використанням комп’ютерної техніки, дотримання техніки безпеки при роботі з ними

5.Короткі відомості з теоретичної частини роботи

Термін “проектування” передає процес складання плану чи певного припущення. Відносно операційних систем проектування традиційно передбачає визначення основних характеристик – потужності, прив’язаних параметрів розміщення в заданому географічному районі.

У процесі проектування операційних систем. Так само як і під час аналізу вихідним показником є потужність. У загальному значенні під потужністю розуміють максимальний вихід системи за визначений час.

Стосовно операційної системи потужність може трактуватися як здатність операційної системи до виконання певної кількості операцій за одиницю часу.

Обмеження щодо потужності операційної системи:

  • Мінімальний обсяг оцінюваних операцій характеризується як операційний цикл, тобто відносно завершена за даними результатів послідовність операційних дій і процедур, у рамках якої є сенс характеризувати керовану й оцінювану операційну дію, яка обов’язково включає мінімальну одиницю функціонування і мінімальний вимір часу, що забезпечують контроль процесу без його логічних чи реальних збоїв.

  • Метою керування потужністю є декомпозиція загальних цілей операційної системи.

Одиницею потужності може слугувати операційний цикл як єдність мінімального керованого обсягу операційних дій і процедур і мінімально необхідного часу для їх використання.

Види потужності:

  • Потенційна (проектована) – це кількість операцій, які можуть бути виконані за повного виключення чинника невизначеності на всіх рівнях і ланках операційної системи.

  • Нормативна потужність – це вимірник максимуму потужності на відібраних компонентах системи.

  • Розрахункова потужність – кількість завершених операцій. Що допускаються найменш масштабним компонентом операційної системи.

  • Максимальна потужність – це потужність, що відповідає найбільшому компонентові.

  • Мінімальна потужність – кількість операцій і процедур, що уможливлює зберігання компонентів і ланок операційної системи в робочому стані, тобто забезпечує мінімально необхідні інформаційні і ресурсні потоки між підрозділами і ділянками.

  • Оптимальна потужність – рівень, що дає змогу використовувати провідну ланку операційної системи зі збереженням 10-30% резерву потужності.

Зміст і послідовність виконання завдань:

1.Вирішення тестових завдань,

2.Вирішити практичні завдання

3. Розроблення Power Poin презентацій для закріплення теми.

4. Узагальнення та підведення підсумків практичного заняття.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]