Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
краънознавство).doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
166.4 Кб
Скачать

ВАРІАНТ 13.

Завдання 1. Тести:

У якій країні розташований музей Прадо?

Г) Іспанія

У якій країні розташований Видубецький монастир?

А) Україна;

У якій країні розташована гробниця Тутанхамона?

В) Єгипет;

У якому році Мальдівські острови були проголошені республікою?

А) 1968;

У якій країні розташований храм смарагдового Будди?

Б) Таїланд;

У якій країні розташована церква Саграда Фамілія?

Г) Іспанія.

У якій країні розташована Києво-Печерська Лавра?

А) Україна;

У якій країні розташована мечеть-мавзолей Сакракія?

Ліван ( інша відповідь)

У якій країні розташований храм По?

В) Таїланд;

У якій країні розташований палацовий ансамбль Кацура?

Б) Японія;

Завдання 2. Теоретичне питання.

Головні атракції Індонезії.

Індонезія є величезною країною , як серед населення і площі, є зі значним культурно-геологічною різноманітністю .

1) Балі є однією з найпопулярніших острівних напрямків у світі. Різноманітний ландшафт , міцний берегові лінії , тропічні пляжі , пишні рисові тераси і вулканічні схили все забезпечують мальовничий фон для його барвистим , глибоко духовної і унікальною індуїстської культури .

2) на Явa , Боробудур є одним з найвідоміших буддійських храмів у світі. Боробудур був побудований протягом близько 75 років у 8 -му і 9 - му століттях царства Саілендра , з приблизно 2 млн. кам'яних блоків. Він був закинутий в 14 столітті з причин , які до цих пір залишаються загадкою і впродовж століть були приховані в джунглях під шарами вулканічного попелу. Сьогодні це один з найпопулярніших туристичних пам'яток в Індонезії.

3) Національний парк Комодо знаходиться Національний парк, розташований в Малих Зондських островів , що включає в себе три великих острови Комодо , Падар і Рінкаш і 26 дрібних . Парк названий на честь дракона Комодо , найбільшою в світі живої рептилії , яка може досягати 3 і більше метрів в довжину і важити більше 70 кг.

4) Гора Бромо. Гунунг Бром є діючим вулканом у Східній Яві. У 2329 метрів це не найвища вершина масиву, але це найвідоміша. Район є одним з найбільш відвідуваних туристичних визначних пам'яток в Індонезії. У верхній частині вулкан здувається і кратер усередині постійно вивергає білий дим. Він оточений морем дрібного вулканічного піску.

5) Озеро Тоба на острові Суматра є величезним вулканічним озером близько 100 кілометрів у довжину і 30 кілометрів завширшки. Сформований завдяки гігантському виверженню вулкана 70000 років.

Завдання 3. Теоретичне питання.

Туристично привабливі місця Нової-Зеландії..

У столиці Новох Зеландії - Велінгтон - варто оглянути прекрасний Ботанічний сад Велінгтона на пагорбі Тінакорі з унікальною колекцією флори і оглядовим майданчиком Келбурн-Хайтс,звідки відкривається приголомшливий вид на гавань і околиці, Меморіальний парк перших поселенців, будівля Парламенту,будівля колишнього Палацу уряду (XIX в), Національний музей "Ті-Папа-Тонгарев", Морський музей на набережній Куїнс-варф, Художню галерею на Баклі-стріт, портретну галерею Нової Зеландії на Малгрейв-стріт, Міську галерею мистецтв на Сивик-Ськве, Зоопарк поряд з Ньютон-парк, Новозеландський астрономічний центр і планетарійетарий.

В районі столиці цікаві прекрасні пляжі і пташиний заповідник острова Капіто, містечко Мартінборо, де виробляють чудові вина, парк Хаурангі-Форест, пташиний заповідник Фокстон-Біч, заповідники Кімберлі і Гледстоун-Роуд у районі Левіна, озеро Хорофенуа, найстаріший місто Нової Зеландії - Нельсон, Парк Каітоке і дивовижно красиве узбережжя з численними печерами в районі Кастлпойнт.

Печери Вайтомо - печери Світлячків – це справді шедевр природи , над яким вона працювала багато мільйонів років. Протягом довгих століть тут господарював океан , створюючи химерні нарости вапняку і таємничі хитросплетіння ходів. А потім вода відступила , утворивши систему з близько 150 печер. Вони заселені дивовижними істотами . Це світлячки , яких можна зустріти тільки в Новій Зеландії. Їх зелено – блакитне світіння робить склепіння печери схожим на зоряне небо в морозну ніч . Цим Печерам , як вважають деякі вчені , більш ніж два мільйони років .

Льодовик Франца Йосифа — льодовик, розташований на території Національного парку Уестленд на заході Південного острова Нової Зеландії. У свою чергу, частина національного парку є частиною об'єкта світової спадщини Те Вахіпоунаму . Цей льодовик унікальний тим, що спускається до висоти лише 240 м над рівнем моря, проходячи через помірно вологий ліс навколо нього. Із точки, де закінчується льодовик, починається річка Вайх.

ВАРІАНТ 14.

Завдання 1. Тести:

У якій країні розташований Колізей?

В) Італія;

У якій країні розташований Стоунхендж?

А) Великобританія;

У якій країні розташовані руїни стародавнього міста Херсонес?

А) Україна;

У якій країні розташований мавзолей Тадж-Махал?

А) Індія;

У якій країні розташований королівський палац Чакрі?

Г) Таїланд.

У якій країні розташований собор Св. Петра?

В) Італія;

У якій країні розташована Києво-Печерська Лавра?

А) Україна;

У якій країні розташований музей Прадо?

Г) Іспанія.

У якій країні розташований храм Гробу Господнього?

Б) Ізраїль;

У якій країні розташований комплекс Сваямбхунатх?

Б) Непал;

Завдання 2. Теоретичне питання.

Туристично-рекреаційні ресурси Мальдів.

Республіка Мальдіви - острівна держава в екваторіальних водах Індійського океану, розташована на південний захід від острова Шрі-Ланка.

Головним туристичним ресурсом країни є океанічні пляжі, які вважаються одними із найбільш мальовничих на планеті. Білий м'який пісок, чиста блакитна вода, яка зливається з небом, буяння тропічної рослинності формують образ туристичного едему. Його доповнює і стиль відпочинку: спокійне усамітнення, несквапність, респектабельність, які не відміняють активного відпочинку. Насолода рухом - невід'ємний атрибут близько 100 острівних курортів. Їх вибір залежить від цілей відпочинку: насолода розкішшю (Атоли Фаафу, Північний Мале, Баа), оздоровлення (Атоли Південний і Північний Арі), дайвінг (Атоли Лаваньї, Алавелі, Маччафуші, Вілігілі-вару, Эллаїду, Батала, Рангалі-Фінолу), "медовий" місяць (Атол Південний Мале), сімейний відпочинок (Атол Північний Мале).

На Мальдівах реалізується цікава концепція використання ресурсів і розвитку туристичної індустрії - "один острів - один курорт - один готель". Це дозволило створити унікальні курортні комплекси, які відрізняються між собою не лише дизайном, а й атмосферою відпочинку та категоріями туристів, які обирають готелі за смаком і фінансовими можливостями. При цьому острови діляться на "туристичні" і ті, де живуть мальдівці, що, за бажанням відвідувачів країни, зводить до мінімуму спілкування з її жителями.

Мальдіви бідні на культурно-історичні ресурси. У столиці вартими уваги є Національний музей із унікальною експозицією скульптур ХІІ ст., палац Муліаге, Мечеть П'ятниці, національна святиня - каплиця Меду Зіраят, базар Сінгапур. На атолі Кураматі знаходиться археологічна зона, де вів розкопки Тур Хейердал.

Мальдівці підтримують екологічність і престижність своїх курортів рядом обмежень і табу, порушення яких карається значними штрафами, а то й арештом. На пляжах забороняється вживання спиртного, засмага і купання топлес (лише пляжі острова Кураматі чекають шанувальниць подібного відпочинку), збір коралів, підводне полювання. Мусульманські традиції не передбачають появу в громадських місцях у пляжному одязі.