Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
49.14 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ, НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ДОНЕЦКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ІНСТЕТУТ

Контрольна робота

з дисципліни “Бухгалтерський облік ”

Варіант №6

Виконав,

студентка гр. ЕПР 10-8_______________________Бурденюк Р.В. ст.№410056

Перевірив,_________________________________Моісєєнко Л.М.

Зміст

  1. Розкрийте поняття стандартизації та уніфікації бухгалтерських документів._______________________________________________

  2. Оберіть вірні відповіді на запитання тестів.____________________

  3. Сформулюйте зміст господарських операцій за наведеними бухгалтерськими проводками._______________________________

  4. Практична задача._________________________________________

Використана література____________________________________

  1. Розкрийте поняття стандартизації та уніфікації бухгалтерських документів.

Найбільш ефективним способом створення раціональних норм документування є уніфікація і стандартизація документів.

Уніфікація в документознавстві розглядається як скорочення вихідної кількості форм документів і приведення їх до однаковим правилам оформлення.

Стандартизація - це процес встановлення і застосування стандартів, під якими розуміється "зразок, еталон, модель, прийняті за вихідні для зіставлення з ними інших подібних об'єктів. Стандарт, як нормативно-технічний документ встановлює комплекс норм, правил, вимог до об'єкта стандартизації і затверджується компетентним органом "(ГОСТ 6.10.1-88). У Росії діяльність по стандартизації координується Комітетом Російської Федерації по стандартизації, метрології та сертифікації (в даний час комітет включений до складу Міністерства промисловості і торгівлі РФ). Застосування стандартів сприяє поліпшенню якості створюваного вироби (документа).

Стандартизація - складний процес, до складу якого входять такі елементи, як типізація і уніфікація. З одного боку, це методи стандартизації, які можуть здійснюватися і як самостійні види роботи. У документознавстві типізація використовується для створення типових форм документів і типових текстів, тобто зразків або еталонів, на основі яких створюються конкретні документи. Типовий текст - це текст-зразок, на основі якого створюються в подальшому тексти аналогічного змісту. Типова форма - затверджена певним компетентним органом державної влади форма документа, що використовується для збору і подання будь-яких даних в самих різних сферах управлінської діяльності.

У документознавстві уніфікація і стандартизація розглядаються як процес встановлення одноманітності у процесах створення та оформлення документів. Однак між цими двома поняттями не можна поставити знак рівності. Стандартизація документів - це найвищий ступінь їх уніфікації, доведення її результатів до рівня обов'язкової правової норми.

Вимоги стандарту мають обов'язковий характер в межах сфери його поширення. Тому уніфікація зазвичай проводиться як попередній етап стандартизації, але може бути і самостійним видом діяльності. Результатом роботи з уніфікації і стандартизації документів можуть бути стандарти як на окремі документи (наприклад, на звіт про науково-дослідній роботі, на обкладинку справ постійного зберігання), на окремі види продукції (наприклад, формати паперу), так і на уніфіковані системи документації. Стандартизація - закріплення результатів уніфікації в нормативно-технічних документах - стандартах. Стандартизація може проводиться на державному рівні, на галузевому рівні та на рівні підприємства.

  1. Оберіть вірні відповіді на запитання тестів:

2.1. Перераховані засоби: споруди, обладнання, каса, поточний рахунок, готова продукція, матеріали – відносяться до:

А) фінансових вкладень

Б) активів підприємства

В) оборотних засобів

В практиці бухгалтерського обліку до оборотних активів належать майнові цінності всіх видів із терміном використання до року. Основними елементами оборотних засобів є товарно-матеріальні цінності, запаси у виробництві, готова продукція, поточна дебіторська заборгованість, грошові кошти на рахунках у банках і в касі.

2.2. Засоби праці + предмети праці = …

А) основні засоби

Б) засоби виробництва

В) виробничий процес

Засоби виробництва — сукупність предметів та засобів праці, які використовуються людьми в процесі виробництва матеріальних благ і послуг. Засоби виробництва і праця людини нерозривно пов'язані і взаємообумовлені. Засоби виробництва і люди, що володіють певним виробничим досвідом, навичками до праці і приводять ці засоби виробництва в дію, становлять продуктивні сили.

2.3. Вимірники в бухгалтерському обліку поділяються на:

А) натуральні, кількісні, трудові

Б) кількісні, вартісні, грошові

В) грошові, натуральні, трудові

У бухгалтерському обліку для кількісного відображення руху засобів,

коштів, обсягів здійснення господарських процесів використовують три

види вимірників:

• натуральні;

• трудові;

• грошові (вартісні).